Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων σε αγγείο της εποχής.

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων αποτελεί τον πρώτο αναλογικό, μηχανικό και ταυτόχρονα ηλεκτρονικό υπολογιστή σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά ανακαλύφθηκε από αρχαίους Έλληνες. Και λέμε φυσικά γιατί τα πάντα έχουν ανακαλυφθεί από αρχαίους Έλληνες. Αυτό σημαίνει ότι υπήρξε ο πρώτος υπολογιστής του Ευριπίδη, του Σόλωνα, του Αρχιμήδη, του Ομήρου, του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Θαλή κοκ.

Γενικές πληροφορίες[επεξεργασία]

Η αρχική οθόνη του μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Ο πρώτος λοιπόν υπολογιστής έτρεχε DOS και υπήρξε η αιτία αυτοκτονίας πολλών, πάρα πολλών αρχαίων Ελλήνων, καθώς η μαύρη και άραχνη αυτή οθόνη ήταν ό,τι καλύτερο για να μουρλαθείς. Ας μην αναφέρω και τις Μπλε οθόνες του θανάτου που πετάγονταν κατά μέσον όρο 78,4 φορές το λεπτό. Βέβαια, καθιερωμένη πεποίθηση των αρχαίων Ελλήνων ήταν ότι η μπλε οθόνη αποτελούσε ένα είδος σήματος από τους θεούς. Αυτή η αντίληψη οδήγησε τον Βασίλειο Θύρα, πρώτο εμπνευστή των Παραθύρων, ενός λογισμικού του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, να αναβαθμίσει τα Παράθυρα σε Παραθυρά 2.00, με την παροχή της e-Πυθίας, για instant χρησμούς.

Αντιπαράθεση[επεξεργασία]

Ο μηχανισμός των Αντικθθήρων είχε τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς εχθρούς. Συγκεκριμένα, ο αντίπαλος τεχνικός, Στέφανος Εργασίας, λάνσαρε, μόλις έξι μήνες μςτά την πρώτη κυκλοφορια των Παραθύρων, το δικό του λογισμικό ονόματι, Μήλον. Η αμέσως επόμενη εκδοση ονόματι, Μήλον της Έριδος, εξαιτιάς της συνεργασίας του Στέφανου Εργασία με τη startup, Έρις, η οποία διαχειριζόταν τα logistics του λιμανιού του Πειραιά. Δυστυχώς, το πρότζεκτ θάφτηκε, αφού, ως γνωστόν, το μήλον της Έριδος υπήρξε η αιτία του Τρωικού Πολέμου, επειδή laggαρε το σύστημα την ώρα που μεταφερόταν ηχοσύστημα και φωτισμός για πάρτι στον Παρθενώνα. Οι Έλληνες πήραν το εμπόρευμα μισοτιμής, οι Τρώες εκνευρίστηκαν και η συνέχεια είναι γνωστή...

Μεγάλη αναστάτωση στην Αθήνα προκλήθηκε επίσης όταν η Σπάρτη, με σύστημα αποκρυπτογράφησης κώδικα που επινόησε ο χαρισματικός εφευρέτης Αλκιβιάδης ο Τουρίνιος (από το χωριό Τουρήνη, έξω από τη Σπάτη). Ο εφευρέτης αυτός κατάφερε να σπάσει τον αλγόριθμο τροφοδόπτησης της Αθήνας, με απότελεσμα οι πλοίαρχοι, μπερδεμένοι όπως ήταν, να μεταφέρουν όλα τα σιτηρά στη Σπάρτη. Οι Αθηναίοι, έτσι, επλήγησαν από σοβαρό λιμό και αυτό υπήρξε το καταλυτικό χτύπημα της Σπάρτης στην Αθήνα.

Επιπλέον, χρήσιμη υπήρξε και η παρέμβαση της τεχνολογίας στη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Συγκεκριμένα, ο διάσημος Αθηναίος τεχνικός Θουκυδίδης, ανέπτυξε το λογισμικό Λήνωξ. Το λογισμικό αυτό διέθετε την υπερισχιρή εφαρμογή Πύρινη Αλώπηξ, ικανή να αποσυντονίσει τα ραντάρ των Περσών.

Junior edition[επεξεργασία]

Λόγω της τεράστιας επιτυχίας του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, ακολούθησε και μια έκδοση για παιδιά. Εκεί, τα παιδιά μπορούσαν να παίξουν διάφορα παιχνίδια που κυκλοφορούσαν τότε, όπως: