Μεσημεράς

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Μεσημεράς[επεξεργασία]

“Άμα η μάνα σου έλεγε ότι αν δεν κοιμηθείς το μεσημέρι θα έρθει ο μεσημεράς, μάγκα μου σόρυ που θα είμαι εγώ εκείνος που θα στο πει, αλλά η μάνα σου δεν σε αγαπούσε. Αν όντως σε αγαπούσε (αμφιβάλω), δεν σε γούσταρε και πάρα πολύ. Τελείωσε η μία ώρα μας για σήμερα, πενήντα ευρώ, ευχαριστώ.”

- Σίγκμουντ Φρόυντ για τον Μεσημερά και την μάνα σου

“Μεσημεράς κυρίες και κυρίοι, ποιος είναι, τι είναι, τι κάνει και ποια η σχέση του με την Αγιά Σοφιά, μάθετε μόνο με 40 ευρώ στον τόμο #1314 της σειράς Γιατί και πως ζουν ανάμεσα μας”

- Δημοσθένης Λιακόπουλος για τον μεσημερά

Η φρικτή μοίρα του μικρού Γιωργάκη ο οποίος 12:30 έπαιζε ακόμα στις αλάνες. Από το αρχείο του National Geographic


Μεσημεράς: Τα τι και τα πως[επεξεργασία]

Ο Μεσημεράς είναι ένας είδος ζώου, αλλά ταυτόχρονα είναι και επάγγελμα, όπως για παράδειγμα ο Εβραίος είναι και εθνικότητα αλλά και θρησκεία. Κανένας δεν γνωρίζει πότε εμφανίστηκε ο πρώτος Μεσημεράς, καθώς τα επιστημονικά δεδομένα και οι σπάνιες θεάσεις του καθιστούν κάτι τέτοιο αδύνατο. Είναι πιο δόκιμο να εξεταστεί η δράση του με τις λιγοστές πληροφορίες που υπάρχουν παρά να προβούμε σε βιαστικά συμπεράσματα σχετικά με την καταγωγή του. Πάντως κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι μια αίρεση βιντζιλάντε κωλόγερων που βαστά από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα, ταγμένη στο να προστατεύσει το μεσημέρι. Αλλά το πιο πιθανό είναι να λένε μαλακίες διότι μούτρωσε μαζί τους.Σπάνια φώτο από αρχείο NASA. Μεσημεράς μέρα μεσημέρι περιμένει έξω από atm να πάρει τα λεφτά από τις ευχαριστημένες μάνες. Έκδηλη η απογοήτευση στο βλέμμα του


Ο Μεσημεράς ως ζώο[επεξεργασία]

Η φυσιολογία του Μεσημερά φέρνει κάτι ανάμεσα σε βαμπίρ και πουρόγερο, με DNA αρουραίου. Βιολογική συγγένεια με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη δεν μπορεί να αποκλειστεί. Μεσημεράδες έχουν θεαθεί από τα βουνά της Κρήτης, μέχρι τα σπήλαια της Πελοποννήσου, τα στενά σοκάκια της Αθήνας και της Βουλγαρίας και τις αμμώδεις παραλίες των Δωδεκανήσων. Πάντοτε, φυσικά, μέρα μεσημέρι. Περιστατικά ύπαρξης Μεσημερά στην Κύπρο είναι σπάνια. Η επιστήμη που μελετά την ύπαρξη του Μεσημερά ονομάζεται κρυπτοζωολογία.


Ο Μεσημεράς ως επάγγελμα[επεξεργασία]

Το επάγγελμα του Μεσημερά δεν διδάσκεται σε κάποια σχολή ΑΕΙ/ΤΕΙ/ΙΙΕΚ/ΚΕΚ/ΠΕΚ/ΦΕΚ/ΣΚΑΤΕΚ, αλλά είναι τέχνη η οποία περνάει από πατέρα σε γιο, από μάστορα σε μαθητή. Κύριος στόχος του Μεσημερά είναι να αποτρέψει τα νεαρά παιδιά, ηλικίας 5-25 ετών να περιφέρονται και να φωνάζουν σαν λαβωμένες σμέρνες τακωλόπαιδαγαμωτοσπιτιτουσεναμεσημεριεχω κατά την διάρκεια του μεσημεριού. Εκείνος ο οποίος καλεί τον Μεσημερά είναι κατά 90% γυναίκα, είτε η μητέρα του παιδιού είτε η γιαγιά του. Φήμες θέλουν τον Μεσημερά να θέλει να πιάσει γκόμενα μια από τις δυο, για αυτό αρνείται να απαντήσει σε άντρες, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί με τα υπάρχοντα δεδομένα. Αφότου ενημερωθεί για την τοποθεσία του νεαρού ατόμου ξεκινά το ταξίδι. Όταν τελικά φτάσει στην τοποθεσία αρχίζει να ερευνά το χώρο για σημάδια του παιδιού. Παραμένει εκεί είτε μέχρι να το βρει, είτε εάν εκείνο άκουσε την μάνα του και κοιμάται  τομαλακισμένο, φεύγει πίσω στην οικία του, με το πέρας του μεσημεριού.


Το δράμα ενός Μεσημερά[επεξεργασία]

Ενώ τα παλαιότερα χρόνια ο Μεσημεράς θεωρούνταν ένα τρομακτικό ον, την σήμερον ημέρα έρευνες τον θέλουν να είναι περισσότερο θύμα παρά θύτης. Συγκεκριμένα, έρευνα που διεξήχθη το 2016 από το ΤΕΙ Ανωτέρας Γιδοβοσκικής και Ποιμενικής Κοινωνιολογίας της Κάτω Κολοπετινίτσας, αποκάλυψε ότι 2/3 Μεσημεράδες δεν έχουν πληρωθεί πότε για τις υπηρεσίες τους, καθώς και ότι δεν θα πάρουν ποτέ τους σύνταξη, καθιστώντας τον Μεσημερά το τρίτο χειρότερο επάγγελμα στην Ελλάδα μετά από τον ηθοποιό και τον απόφοιτο της σχολής καλών τεχνών. 

Η έρευνα τελικά κατέληξε ότι 3/3 Μεσημεράδες δεν ολοκληρώνουν ποτέ ικανοποιητικά την δουλειά που τους έχει ανατεθεί. Για αυτήν τους την αποτυχία έχουν ειπωθεί πολλά αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Η έρευνα έδειξε ότι ίσως να μην κατανοούν τον στόχο που τους έχει ανατεθεί, ενώ Μεσημεράδες ισχυρίζονται ότι τις περισσότερες φορές τα παιδιά έχουν όντως πειστεί και όταν πλέον φτάσουν, κρύβονται ήδη κάτω από τα σκεπάσματα τους. Τέλος ακόμα και αν η δουλειά γίνει σωστά, είναι πιθανόν η μητέρα να μην βάλει ποτέ τα λεφτά διότι γνωρίζει ότι κανένας Μεσημεράς δεν έχει θεαθεί ποτέ με σιγουριά, πράγμα που καθιστά εξαιρετικά απίθανο την προσφυγή του στα δικαστήρια καθώς και την νίκη μιας δίκης.Η θεωρία της κυβερνητικής συνωμοσίας

Υπάρχει μια θεωρία σε διάφορους κύκλους ελλάνιων διανοούμενων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό περί της ύπαρξης κρατικού γραφείου Μεσημεράδων το οποίο έχει σαν στόχο την διατήρηση της τάξης κατά τις μεσημεριανές ώρες κοινής ησυχίας. Κύριο επιχείρημα τους είναι ότι μόνο αν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούσε να εξηγηθεί η παντελής αδυναμία τους να φέρουν εις πέρας αυτό που τους έχουν αναθέσει και για αυτό κανένας(;) δεν τους έχει δει ποτέ, ενώ συνεχίζουν και υπάρχουν, κάπως,κάπου, μασώντας τα λεφτά από το δημόσιο.


Λανθασμένες θεάσεις Μεσημερά[επεξεργασία]

Ο Καρβέλας είχε κλειστεί σε κλουβί για τρεις μέρες από ερασιτέχνες κρυπτοζωολόγους, οι οποίοι είχαν έρθει από τον Καναδά για να γυρίσουν σχετικό ντοκιμαντέρ. Έγινε μήνυση από την μεριά του και η υπόθεση ακόμα δικάζεται
Τάκης Τσουκαλάς. Ένα ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ τον είχε παρουσιάσει λανθασμένα ως Μεσημερά