Μαρσουπιλαμί

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αιλουροειδές ζώο, παρόμοιο με λεοπάρδαλη, αλλά πιο μικρό, που ζει μόνο στις ζούγκλες της Χώρας του Ποτέ. Έχει τρίχωμα με έντονο κίτρινο χρώμα που φωσφορίζει στο σκοτάδι. Το χαρακτηριστικό του όμως γνώρισμα είναι η πολύ μεγάλη ουρά, η οποία μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 5 μέτρα!


Διατροφή[επεξεργασία]

Γενικά τα μαρσουπιλαμί είναι βετζιτέριανς. Προτιμούν τις ντοματοσαλάτες και τους λαχανοντολμάδες, τα οποία κλέβουν από τους ινδιάνους

Μαρσουπιλαμί με τις παρενέργειες ενός πιάτου Χαχανόσουπας.

Χλαπάτσι. Ωστόσο το αγαπημένο τους είναι η Χαχανόσουπα. Για αυτό το λόγο πολλοί έχουν δει μαρσουπιλαμί να χασκογελάνε μόνα τους στη ζούγκλα. Αν όμως δεν μπορέσουν να κλέψουν τα φαγητά των Χλαπάτσι, τρώνε τους ίδιους.


Λαθροθηρία και προστασία (και συνταγή)[επεξεργασία]

Πανηγύρι στη Χώρα του Ποτέ με ψητές ουρές μαρσουπιλαμί.

Ο Πήτερ Παν είχε απαγορεύσει, ως βασιλιάς, το κυνήγι μαρσουπιλαμί, χωρίς ειδική άδεια. Από χθες όμως το μαρσουπιλαμί ανακηρύχθηκε απειλούμενο είδος από τη WWF. Οι ασυνείδητοι λαθροκυνηγοί σκοτώνουν τα ζώα, όχι μόνο για το φωσφορίζον και απαστράπτον τρίχωμά τους (το οποίο πουλάνε στη Μοιραράκη), αλλά κυρίως για την ουρά τους. Η ουρά των μαρσουπιλαμί γίνεται πεντανόστιμη στα κάρβουνα με πατάτες και ντοματόζουμο. Συνοδεύεται με ένα ποτήρι καλό κόκκινο κρασί.