Μακάκας

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“Ο Μακάκας... τάκα τάκα”

- Ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για το Μακάκα

Ο Μακάκας (από το Μπάμπη Νιώτη αναφέρεται και ως «Μακάκος») είναι πρωτεύον, μια άγρια και χωρίς αναστολές μορφή του ανθρώπου που μοιάζει με πίθηκο. Μια ενδιάμεση μορφή αυτών των δύο είναι ο μαλάκας. Αυτή η μορφή του ανθρώπου είναι ιερή στην Ινδία, όπου οι άνθρωποι έφτιαξαν ναούς για να μένουν οι Μακάκοι.

Πνεύματα ελεύθερα και πολυμήχανα (στα Χάλκινα Βιβλία ο Δημοσθένης Λιακόπουλος αναφέρει ότι είναι γνήσιοι απόγονοι των Ελ), οι Μακάκοι είναι πρωταθλητές στο παρκούρ. Τα βράδια πηγαίνουν στην παραλία όπου καπνίζουν μπάφο μέχρι το πρωί. Αυτά τα ελεύθερα πνεύματα αγνοούν κάθε έννοια της ιδιοκτησίας και του απορρήτου. Μια από τις πιο κοντινές μορφές στους Μακάκους είναι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος ίδρυσε τη Μάκειος Σχολή για να διδάξει και σε άλλους το τρόπο ζωής των Μακάκων.

Παιχνίδια με Μακάκας[επεξεργασία]

Όταν οι Μακάκες δεν καπνίζουν μπάφο ή αποκαλύπτουν τα μυστικά των άλλων, είναι παιχνιδιάρικα όντα. Το αγαπημένο παιχνίδι είναι το πάρε τη λιχουδιά. Συνήθως η λιχούδια είναι κάτι που κρατάει ένας τουρίστας, πχ. μια μπάνανα ή ένα σάντουιτς. Ο Μακάκας πλησιάζει αργά αυτόν που κρατάει τη λιχουδιά. Μόλις φτάσει σε απόσταση άλματος κάνει τα γλυκά μάτια. Μόλις ο άλλος πλησιάσει αρκετά, ο μακάκας κάνει τη κίνησή του και κραπ, αρπάζει αυτό που θέλει. Οι αντιστάσεις είναι μάταιες. Νικητής είναι ο μακάκας που αρπάξει τα περισσότερα αντικείμενα.

Σημάδια που δείχνουν ότι είστε Μακάκοι[επεξεργασία]

  • Τη παίζεται συνέχεια αλλά αυτό δεν σας ανησυχεί
  • Κοιμάστε στη σκεπή ή πάνω σε δέντρα
  • Μπαίνετε μέσα σε σπίτια για να βρείτε φαΐ
  • Επικοινωνείτε με στριγγλιές
  • Σας αρέσει η εκπομπή «Ζούγκλα»
  • Έχετε πολλές τρίχες στο στήθος και στο κώλο

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[επεξεργασία]

Ουπς! Μπας και εννοούσατε Κοτσάνα;