Μάρκος Σεφερλής

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο Μάρκος 'Μαρκήσιος' Σεφερλής (πραγματικό επώνυμο: Σεφέρης) είναι διάσημο δημιούργημα (και με πολύ χούμορ θα έλεγα) του Σεφ Έκτορα Μποτρίνι (γι αυτό και Σεφ-ερλής) και των Ερλ (τρίτοι ξάδερφοι των Ελ) γι αυτό και Σεφ-ερλής. Συγγενεύει με πάρα πολλά άτομα που ζουν ανάμεσα μας. Άλλοι λένε πως ο πατέρας του είναι ο Ντούρκος αυτοκράτορας Σεφέρ Αλής.


Kαταγωγή[επεξεργασία]

Πολλοί μελετητές αμφισβητούν οτι κατάγεται από το Σεφερλοχώρι. Απλά δεν είναι λογικό.Λένε ότι κατάγεται από τη γιαπωνέζικη λεγεώνα κούνγκ φου Sefer-Lee (Σεφερ-Λι) όπου έμαθε καλό κούνγκ φού και ύστερα άνοιξε την Μεγάλη του Γέλιου Σχολή.Οι μελετητές θεωρούν πως το γεγονός οτι ο Σεφερλής κατάγεται από το Σεφερλοχώρι είναι μια φήμη των Ερλ για να γίνουν διάσημοι.


Πληροφορίες[επεξεργασία]

Ο Μαρκήσιος Σεφερλής γεννήθηκε στο Σεφερλοχώρι της Σεφερλίας από τον Έκτορα Μποτρίνι ο οποιός είχε πάει στη Σεφερλία για έναν νεο Εφιάλτη στην Κουζίνα και από ένα Ερλ το οποίο μαζί με την ομάδα του πήγαιναν στο Σεφερλοχώρι σαν υγειονομικό επειδή ο Έκτορ τα είχε καλέσει.Όταν ο Μαρκήσιος μεγάλωσε έκανε τη δουλειά του πατέρα του αλλά επειδή αυτό δεν ήταν το φόρτε του αποφάσισε να φοιτήσει στην Μάκειος Σχολή όπου με τη βοήθεια του καθηγητή Θέμου Αναστασιάδη έγινε ένας πετυχημένος χιουμορίστας.Έπειτα άνοιξε την Μεγάλη του Γέλιου Σχολή όπου έγινε προφέσσορας και δίδαξε πολλά χρόνια.Όταν η σχολή έκλεισε αποφάσισε να γίνει καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Hogwarts School of Magic and Wizardry όπου έμεινε γνωστός ως Μάγος του Ροζ.

Συγγένεια[επεξεργασία]

Ο Μαρκήσιος Σεφερλής όπως αναφέραμε παραπάνω συγγενεύει με πάρα πολλά άτομα που ζουν ανάμεσα μας.Μερικά απο αυτά καταγράφονται παρακάτω.


  1. Σώζων: Ο άτυχος αδερφός του Μαρκήσιου που ακόμα ψάχνει για κοπέλα και δεν μπορεί και στη συνέχεια γίνεται πολιτικός (βλ.Υπουργείο Προστασίας του Κοπρίτη -> Μέλη Υπουργείου -> Νο.12)
  2. Μεμάς: Ο αμόρφωτος τρίτος ξάδερφος του ο οποίος έχει ένα θέμα με την γυναίκα του και τη γκόμενα του
  3. Παναγούλα: Η γιαγιά του Μαρκήσιου που πηγαίνει κάθε χρόνο στην Αιδηψω με τη φίλη της την Καλυψώ όπου της έχει γυαλίσει ένας ναυαγοσώστης
  4. Ζορό: Ο θείος του που ακόμα κάνει προσπάθειες για να μπεί στο πετσί του ρόλου στην νεα του ταινία
  5. Θεοχάρης: Ο δεύτερος ξάδερφος του που ακόμα ανακρίνει εγκληματίες
  6. Χάρης: Ο αχάριστος μπατζανάκης του Μαρκήσιου που προσπαθεί ακόμα να γίνει διάσημος
  7. Μάρκος Μάρκουλης:Ο συνονόματι κολλητός του Μαρκήσιου ο οποίος διευθύνει το ξενοδοχείο Γαλήνη
  8. Kωστούλα Πετρίδου: Η ανιψιά του Μαρκήσιου η οποία πιέζεται από τη μητέρα της να γίνει η επόμενη Πετρούλα
  9. Γιασεμής Μαραμένος: Ο πρώτος ξάδερφος του Μαρκήσιου του οποίου η ζωη πάει κατα διαολου
  10. Ρούλης: Ο ανιψιός του Μαρκήσιου που πήγε πρόσφατα στο DEAL του Χρήστου Φερεντίνου

Ποιήματα του Μαρακές Σεφεριάδη[επεξεργασία]

αχ γλυκιά ρουφοψωλιάστρα
τα βυζιά σου είναι άστρα
της ψωλής μου καλοπιάστρα
της χωσιάς μουνοχαλάστρα
τα αρχίδια μου κρεμάστρα
και το στόμα σου η γλάστρα
πιες τα όλα, γίνε γάστρα