Λιθόφραγμα

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Χτίζοντας το Στόουνχεντζ. Ούγκα Γιουγκουλάντα, σπηλαιογραφία του 9124 π.Χ.

Το Στόουνχεντζ (ελλληνιστί λιθόφραγμα) είναι το μνημείο των πεσόντων της αέρινης λιθάρας. Φήμες ότι χτίστηκε από αχρησιμοποίητες πέτρες όσων πήγαν για φοιτητές στην Αγγλία και έχουν οκτώ μεγκαμπίτ στην τιμή των ελληνικών διακοσίων πενήντα έξι κιλομπίτ δεν είναι επιστημονικές.

Δημιουργία[επεξεργασία]

Στην πραγματικότητα το εν λόγω μνημείο εχτίστηκε από τα ούφο-ζ. Τα ούφο-ζ μια μέρα κατέβηκαν στη γη και λένε: "δεν παίζουμε ρε κάνα ντόμινο να περάσει η ώρα; Έτσι σκόρπισαν τις τεράστιες ορθογώνιες πέτρες πάνω στην πεδιάδα, και μετά βαρέθηκαν και έφυγαν, πετώντας πάλι για άλλους πλανήτες.

Άλλη εγκυρότερη έρευνα καταλήγει στο ότι υπήρξε βλάβη στο σύστημα αντιβαρύτητας ενός U.F.O. οπότε κατασκεύασαν μια βάση στήριξης από πέτρες για να μπορέσει ο μηχανικός να δουλέψει κάτω από το σασί.

Υστερότερη ανάλυση[επεξεργασία]

Υπάρχει όμως και έτερη ερμηνεία για το φαινόμενο των ατάκτως ερριμμένων ογκόλιθων που πηγάζει από αρχαίες πηγές. Η πληροφορία εστάλη με ακτίνες UBA/UVB και κατά την τελευταία έκλαμψη των (ά)χρηστών (επίλεκτης ομάδας του ιερατείου), αξιοποιήθηκε ανοίγοντας νέους δρόμους στη μελέτη του φαινομένου. Σύμφωνα με αυτήν, το Στόουνχεντ-ζ κατά την αρχαιότητα αποτελούσε ηλιακό ιερό και εκεί κατοικούσε ο Ήλιος που ήταν ιερέας πριν την ανάληψη του στους ουρανούς. Το Στόουνχεντ-ζ ήταν ένα πλουμιστό μεγαθήριο επί 300.000 χιλιάδες χρόνια, όμως από το πολύ καθισιό του ΄Ηλιου, οι ογκόλιθοι έλιωσαν, διασπάστηκαν και σκόρπισαν στο έδαφος ενώ μερικοί παρέμειναν στη θέση τους ως στήλη άλατος κατά την παράδοση της ατυχίας της συζύγου του Λωτ.

Η υπεριώδης ακτινοβολία UVA από τον ήλιο είχε τόσο δραματική επίδραση ώστε η διάταξη των ογκολίθων παρέμεινε η ίδια επί αιώνες και άντεξε σε κάθε είδους φυσικές καταστροφές.

Παρετυμολογία[επεξεργασία]

Bwikilogo.gif
Για τους σοβαροφανείς υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για Το Στόουνχεντζ.

Το όνομα Στόουνχεντζ σημαίνει "πέτρινα κεφάλια". Αρχικά δηλαδή οι πέτρες (ή τουλάχιστον κάποιες από αυτές) είχαν τη μορφή κεφαλιών, όπως τα αγάλματα στο Νησί του Πάσχα. Όμως αυτές οι πέτρες δεν σώζονται μέχρι τις μέρες μας. Κάποιες από αυτές κύλισαν κι έφυγαν (Rolling Stones) ενώ μία έγινε ηθοποιός (Sharon Stone).