Λαπτόπι

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Μηχανή με ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο σχήμα που χρησιμοποιείται από παράξενους τύπους που προσπαθούν να επιδειχτούν.

Νέος με laptop στο Σύνταγμα
λαπτόπι με λίνουκς συνδεμένο σε δίκτυο... το συγκεκριμένο έχει πιάσει την εξωπραγματική τιμή των 100.000.000 γιγαλίνουκς...

Γενικά[επεξεργασία]

Χρησιμοποιείται σε κοινόχρηστους χώρους γιατί είναι εύκολη η κλοπή ασύρματου δικτύου. Η σύνηθης ασχολία του ιδιοκτήτη είναι το σερφάρισμα, και κυρίως τα παιχνίδια του Φέισμπουκ. Παρατηρείται πληθώρα από Λαπτόπια στην πρυτανεία του ΕΜΠ από καμμένους ηλεκτρολόγους. Συνιστάται χρήση της Σταμάτλαμπ και των Windows στα Λαπτόπια καθώς και η εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων που επιτρέπει στο Λαπτόπι να φτάσει σε υψηλές τιμές Λίνουξ. Συνηθίζεται να παίρνει γυναικεία ονόματα (π.χ. mandriva, fedora, daryna, selena, elyssa, κλπ...) ενώ στη σημερινή εποχή αποκαλείται και Λάπτοπ.

Σύγχρονη εποχή - Το Λάπτοπ[επεξεργασία]

Η σύγχρονη εποχή έχει μειώσει δραστικά τον ελεύθερο χρόνο του ανθρώπου και κυρίως αυτόν των φοιτητών. Τουτ' μεθερμηνευόμενον εστί ότι εισάγονται στην καθημερινότητα του απλού πολίτη μεθοδολογίες όπως το Κλόπυ-Πέιστ (διεθνώς: Clopy/Paste) και προγράμματα όπως το Σταμάτλαμπ που βοηθά στην εξοικονόμηση χρόνου. Δε λακ οφ τάιμ - δηλαδή η έλλειψη χρόνου οδήγησε στο χαηδευτικό Λάπτοπ, καθώς έτσι έχει υπολογιστεί ότι εξοικονομείται 0.1 δευτερόλεπτο για κάθε "ι" που αποφεύγεται να προφέρεται. Έτσι μια ενδεικτική έρευνα του τμήματος ΠΣΑΕ (Παράλυτοι Σιχαμένοι Ανώμαλοι Ενωθείτε) των Ηλεκτρολόγων Μη-κανει-κών του ΕΜΠ έδειξε ότι μακροχρόνια αποτελέσματα της παράλειψης του ι στο Λαπτόπι οδηγεί σε μία συνάρτηση μεταφοράς με κρουστική απόκριση αποσβενούμενη ταλάντωση των φωνητικών μας χορδών, ενώ το πραγματικό μέρος αυτής της συνάρτησης έχει μέτρο ίδιο με το μέτρο που θα είχε αν συνεχιστεί η προφορά του μη-κανεί-ματος ως Λαπτόπι. Απλά το φανταστικό μέρος θα παίρνει τιμές ταλαντούμενες γύρω από το μηδέν, που συγκλίνουν λόγω απώλειας θερμότητας από το σύγκαμα. Έτσι εμφανίζεται το φαινόμενο της Σύγκλισης Λόγω Συγκάματος. Τέλος, αξιοσημείωτο της έρευνας αυτής είναι ότι η συνάρτηση μεταφοράς αυτής έχει αργκ γύρω στα πλην δύο πι, διαφορά δηλαδή σημαντική με την επιλογή χρήση του τελικού "ι". Γι'αυτόν τον σοβαρό λόγο όλοι πλέον το αποκαλούν Λάπτοπ, και όχι Λαπτόπι.

Μαλ-γιούζ[επεξεργασία]

Εν καιρώ έχει σχηματιστεί η άποψη ότι το φαινόμενο που περιγράφεται από την άπληστη χρήση του διαβολικού μηχανήματος προς τέρψη του ιδιοκτήτη παίζοντας παιχνίδια (βλέπε Προ, Σι-Ες, (Ες) κ.δ.σ.). Αυτή η χρήση έχει ονομαστεί Μαλγιούζ.