Λίνουξ

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
(Ανακατεύθυνση από Λίνουκς)
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το Λίνουξ (Linux), επίσης γνωστό και ως Τα Λίνουξ, Το Λινουξάκι, Λάινουξ, Λάιναξ, Λίναξ, Λάινουξ, Λίνουκς (!?) και αυτό με τον πιγκουίνο, είναι μια μονάδα μέτρησης γαμιστερότητας η οποία χρησιμοποιείται από γαμιστερούς τυπάδες για να διαχωρίζονται από διάφορους Τάκεις.

Ο όρος κατάγεται από το ομώνυμο λειτουργικό σύστημα που ανήκει στην κατηγορία του δωρεάν λογισμικού, ανοιχτού κώδικα με αποτέλεσμα όλα τα χαρακτηριστικά του είναι ελέυθερα και ανοιχτά προς τροποποίηση, ξέσκισμα αναδιανομή, ψαλιδισμό με ζένερ, κβαντική τηλεμεταφορά, διπλό κλικ και καρεκλάτα.

Ο όρος Linux, αναφέρεται εξ αρχής στον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος, δηλαδή στο κομμάτι εκείνο του λογισμικού το οποίο κανείς δεν καταλαβαίνει τι κάνει, αλλά αν δεν υπάρχει, δουλειά δε γίνεται. Επίσης ο όρος Linux χρησιμοποιείται για να περιγράψει Unix-οειδή συστήματα που χρησιμοποιούν βιβλιοθήκες του GNU project που έχει καταστρέψει την πιάτσα και αποτελεί τη νέα μορφή κομμουνισμού. Μια πιο ευρεία έννοια του όρου Linux αναφέρεται σε μία διανομή του λειτουργικού συστήματος αυτού, που αποτελείται από τον πυρήνα, διάφορα άσχετα παιχνιδάκια μερικά εκ των οποίων μπορεί να είναι εθιστικά και πολλά προγράμματα που συνουσία κανείς δε χρησιμοποιεί εκτός και αν τα χρησιμοποιεί σχεδόν ξεσχηδόν.

Ιστορία[επεξεργασία]

Ο Λίνους Τόρβαλντς (προφανής η ομοιότητα του με τον πιγκουίνο) φορώντας μπλουζάκι Τόμι Χίλφιγκερ η διανομή των οποίων βασίζεται στην GNU General Wearing License.

Ο πυρήν του Linux αρχικά δημιουργήθηκε ως διπλωματική εργασία του Λίνους Τόρβαλντς, ενός Φινλανδού πιγκουινάνθρωπου που μιλούσε Σουηδικά στο σπίτι και Φινλανδικά στο πανεπιστήμιο (σχολείο δεν πήγε για πάνω από έναν χρόνο γιατί τον χτυπούσαν). Ο Linus έδωσε το όνομα στον πρώτο πυρήνα του Linux που έφτιαξε από το δικό του όνομα, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι ο Ψευδοπροφήτης του Σατανικού Πιγκουίνου, αν λάβει κανείς υπόψιν του την τεράστια άνθηση του Linux τις τελευταίες ώρες μέσω της κομμουνιστικής μεθόδου προώθησης του.

Παράλληλα ήταν ένας μαλλιάς, ο Ρίτσαρντ Στώλμαν, ο οποίος ήθελε να φτιάξει ένα Unix-οειδές τσάμπα λειτουργικό σύστημα γιατί από τον πολύ υπολογιστή είχε βαρεθεί και την πορνό. Αυτός έφτιαξε και ένα συμβόλαιο με τον Άρχοντα τον Ζώον (sic) - το γνωστό συμβόλαιο GNU - για να μπορεί να διανέμει όσα έφτιαχνε το οποίο υπέγραψε με σπέρμα και αίμα θυσιάζοντας έναν λεμούριο. Το συμβόλαιο αυτό περιλάμβανε πολλές πτυχές της ανάπτυξης και διανομής του λειτουργικού συστήματος και έθετε ως όρο την υποχρεωτική χρήση του πυρήνα που έφτιαξε ο Linus. Αναζητώντας διεθνή καριέρα και πολλές γυναίκες, ο Ρίτσαρντ υπέγραψε χωρίς ενδοιασμούς.

Ο Σατανικός Πιγκουίνος που ακούει στο όνομα Tux (παράφραση του tax = φόρος), καταλαμβώντας κτίριο με προγραμματιστές εφαρμογών γραφείου.

Αργότερα, και μετά την κατάληψη βασικής θέσης στο GNU project από τον Linus με μέσον, μπήκαν και άλλοι καμμένοι στο κόλπο. Όλοι δέχτηκαν να γράφουν αφιλοκερδώς κώδικα μέσω του GNU GPL, GNU LGPL και GNU *.* που επέτρεπε στον Σατανικό Πιγκουίνο και τον Άρχοντα τoν Ζώον να εκμεταλλεύεται την ανάπτυξη του όλου εγχειρήματος. Η βασική ιδέα ήταν το πως κάθε φορά που κάποιος επεξεργάζεται κώδικα που υπόκειται στην GNU GPL και τα minions της, δίνει μία ώρα της ζωής του στη βασιλεία του Σατανικού Πιγκουίνου. Αργότερα η άδεια επεκτάθηκε και πλέον μία ώρα είναι υποχρεωμένοι να δώσουν όσοι ανοίξουν αρχείο που περιλαμβάνει κώδικα, κάνουν compile σε κώδικα, πατήσουν F5 ή F8 στον υπολογιστή τους, καθώς και όσοι κοιτάξουν οθόνη που εμφανίζει πρόγραμμα που γράφτηκε μέσω της GNU GPL (1 ώρα ανά πρόγραμμα, γραφικό περιβάλλον 2 ώρες). Ο Ντόναλντ Ντακ αργότερα δημιούργησε την GNU απεργία, δεσμεύοντας έτσι κάθε απεργό ή υποστηρικτή απεργού να παραδίδει τα εργατικά του δικαιώματα στον Σατανικό Πιγκουίνο και τον Άρχοντα τον Ζώον.

Σήμερα το Linux γνωρίζει τρομερή άνθηση και αποτελεί μονάδα μέτρησης ανδρισμού μαζί με τα αυτοκίνητα, τις ομάδες και τους υπολογιστές.

Διανομές[επεξεργασία]

ένα γραφικό περιβάλλον στο λίνου(κς)... μιλάμε, είναι τόσο κακάσχημο που δεν βλέπεται...
και εδώ είναι το λίνουκς ειδικά για γκοθάδες. Ονομάζεται GothLinuks και είναι πανέμορφο σε αντίθεση με το αποπάνω...

Το Linux δεν αποτελεί ένα ξεκάθαρο σύνολο εφαρμογών αν θεωρηθεί ως λειτουργικό σύστημα, αλλά το τι πακέτα θα συμπεριλαμβάνει αφήνεται στην επιλογή του χρήστη. Κάποιοι θέλωντας να προωθήσουν τα δικά τους προγράμματα (επειδή λαμβάνουν ποσοστά στις ώρες βασιλείας του Σατανικού Πιγκουίνου), έφτιαξαν τις λεγόμενες διανομές. Μία διανομή αποτελεί ένα σύνολο προγραμμάτων στα οποία κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ποιος έβαλε το χέρι του για να δημιουργηθούν. Το βασικότερο στοιχείο που χαρακτηρίζει την ποιότητα μιας διανομής είναι το γραφικό περιβάλλον (το οποίο εικονίζεται στις φωτογραφίες εδώ δίπλα) και τα παιχνίδια.

σε αντιθεση με το παντζουρι, που εχει 2-3 εκδοσεις και μονο αυτες (απλα επιλεγεις μια απο τις 3 που σε εκφραζει πιο πολυ ως χρηστη), στο λινουξ εχεις 1500 διαφορετικες "εκδοσεις" (ονομαζονται διανομες). για αγορια, κοριτσια, εμβρυα, ζυγωτα, πετρες, μυγες, σκαθαρια, νούμπες, τεχνικούς, κα. ολοι θα βρουν μια διανομη να τους ικανοποιει (το πως θα τη βρουν, αν μεχρι τωρα ηταν χρηστες, η, απλοι χρηστες, αυτο ειναι ενα αλλο θεμα). υπαρχουν διανομες οπως το ουμπουντου και η μεντα (η γευση της ειναι χαλια) καταλληλες για χρηστες (οχι ναρκωτικων), ενω για κινκυ καταστασεις και σαδομαζω διαΧΟΙΡΟΙστες, υπαρχουν καποιες αλλες τσαχπινικες διανομες οπως το gentoo και το Τινυ (αυστηρα ακαταλληλες για χρηστες. απαραιτητη η γονικη συναινεση)

Εφαρμογές[επεξεργασία]

τα χρώματα της μαστούρας με σήμα τη φούντα

Στις διανομές δευτερεύοντα ρόλο παίζουν και κάποιες άλλες εφαρμογές που απλά υπάρχουν με μικρή δυνατότητα χρήσης με σημαντικότερο ένα applet που λέει σε πόση ώρα φτιάχνονται κάποια είδη τσαγιού.

μια άλλη σημαντική εφαρμογή είναι η Mastoura Colors. βέβαια για να μην δίνει στόχο έχει μετονομαστεί σε agave. πρόκειται για μια εφαρμογή χρωματικής απεικόνισης για μαστούρηδες. το εικονιδιάκι της εφαρμογής άλλωστε το δείχνει ξεκάθαρα αφού απεικονίζει τη γνωστή και αγαπητή σε όλους μας, φούντα (αλλιώς και μαυράκι, μπάφος, ντουμάνι, ντεκές, τρίφυλλο, χόρτο, κλπ). με αυτή την εφαρμογή οι μαστούρηδες μπορούν να επιλέγουν τι χρώμα θέλουν να βλέπουν μέσα στη μαστούρα τους και ανάλογα με το ναρκωτικό (π.χ. αν παρω LSD θελω να τα βλέπω όλα μωβ, αν παρω χασίσση θέλω να τα βλέπω όλα πράσινα). μπορούν να επιλέξουν ένα οποιοδήποτε χρώμα, η, ακόμα και όλο το ουράνιο τόξο(και οχι μονο), αν το ένα χρώμα δεν τους φτάνει.

Το ίδιο το λίνουξ βρίσκει εφαρμογή σε σέρβερ, ώστε να προστατεύει τα παντζούρια (aka windows) των users - lusers που μπαίνουν στο ίντερνετς, για να μην τους την πέσουν όλα τα ΒΡΙΛ από το ίντερνετς. Η προστασία αυτή είναι απαραίτητη, καθώς τα παντζούρια μπάζουν από παντού ιούς (και κόρες) ακόμα και όταν είναι κλειστά. Η προστασία που παρέχει το λίνουξ, επιτυγχάνεται με κάποιες περίεργες και μυστηριώδεις εφαρμογές που το όνομά τους και μόνο προκαλεί τον τρόμο: iptables, localhosts, route, squid, κλπ... και οι οποίες αναπτύχθηκαν από τον ίδιο τον Τσακ Νόρις όταν ζήτησε να του περάσουν λίνουξ στον υπολογιστή του. Η προστασία που πρσφέρει το λίνουξ είναι τόσο ισχυρή που ούτε και ο Μάκης(ισώς ο Γιωργος μπορεί) δεν μπορεί να την παραβιάσει.

Η χρήση του στην Ελλάδα σήμερα και αύριο αν δεν μας την πέσουν τα Βριλ[επεξεργασία]

Το λίνουξ σήμερα χρησιμοποιείται από φοιτητές των ΥΑΑΕΙ (Υπέρ Ανώτατα Άχρηστα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα) και ΤΤΕΙ (Τελειωμένα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα) καθώς και από άτομα που για να μην δηλώνουν ότι είναι απλά άνεργοι πηγαινοέρχονται σε κάτι περίεργα και κακόφημα σοκάκια σε σπίτια με κόκκινα φώτα που οι ταμπέλες λένε ΙΕΚ. Εκτός των παραπάνω, διάφοροι ΨΑΓΜΕΝΟΙ (από τις τοπικές αρχές) και ΚΟΥΛ (η διακύμανση είναι από ψυχροί έως δροσεροί) τύποι καθώς και κάτι καμένοι με τόσο παλιούς υπολογιστές που η μόνη εναλλακτική τους είναι τα ΠΑΡΑΘΥΡΙΑ 95 άντε με βία 98 που χρησιμοποιούν αυτό το περίεργο πιγκουινόμορφο λειτουργικό.

Οι φοιτητές των ΥΑΑΕΙ το χρησιμοποιούν για διάφορες αηδιαστικές και ειδεχθείς εφαρμογές όπως το ΧΑΙ - ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ - ΚΟΜΠΙΟΥΤΙΝΓΚ ( χάι - περφόρμανς - κομπιούτινγκ για όσους έχουν δυσκολία να διαβάσουν τα κεφαλαία) όπου πολλοί σοφοί κομπιούτορες σκέφτονται παράλληλα επί ώρες πολλές πώς να ταΐσουν μια πιγκουινίτσα που μόλις έκανε σφράγισμα και είναι στη δεύτερη μέρα της περιόδου χωρίς να της την πέσει από δίπλα καμία ΦΩΚΙΑ (είδος συγγενές προς την funny - again - stonealia), για να τρέχουν ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ (servers) χωρίς να πρέπει να ρίξουν πέτρα στα ακριβά γκαρσόνια 2003 και βάλε (krakaroun δια τους αγγλομαθείς) που προσφέρει ο υπερ - μετρ/ προαγωγός (της τεχνολογίας, τι άλλο;) Βασιλάκης Γκονζάλες - Φελίπε - Καΐλας - Πόρτας και κάτι άλλα σαχλά κομπογιαννίτικα κόλπα που μόνο αυτοί ξέρουν να κάνουν μιας και οι άλλοι απλά έχουν το ΚΙΤΖΕΝ (αυτό με τους ιούς που βγάζει νούμερα για να τελειώσει το ίνσταλ ντε) και τελειώνουν.

Μια τελευταία αηδιαστική "ανακάλυψη" (που παίρνει ανησυχητικά αυξανόμενες διαστάσεις) είναι και το λίνουκς σε φλασάκια. Ναι, αυτοί οι βαρεμένοι λινουκσάδες κατάφεραν να στουμπώσουν το λίνουκς σε φλασάκι. Δημιούργησαν έτσι μια φορητή έκδοσή του, για να μην γλιτώνει κανείς από αυτούς. Το έχουν πάντα μαζί τους και δεν χάνουν ποτέ ευκαιρία για να το χρησιμοποιήσουν (κυκλοφορούν και οπλοφορούν, με άδεια να σκοτώνουν (τους άμοιρους χρήστες παντζουριώνε)). Έτσι το λίνουκς τώρα έχει πλέον μετατραπεί και σε όπλο μαζικής καταστροφής (απλών χρηστών windows και των υπολογιστών τους). Αυτό είναι μια περίτρανη απόδειξη, το πόσο σατανικό είναι το λίνουκς (για περισσότερες σατανικές αποδείξεις δείτε εδώ).

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνουμε σε όσους χρήστες του ΛΙΝΟΥΞ πάσχουν από σύνδρομα έλλειψης σεξουαλικής επαφής είτε λόγω εμφάνισης είτε λόγω ψυχοσύνθεσης οι οποίοι προσπαθούν να ρίχνουν κλεφτιές ματιές σε φωτογραφίες και τσατ - λογκς αθώων κοριτσόπουλων που ανυποψίαστα αφήνουν τα ΠΑΡΑΘΥΡΙΑ (ΕΞ - ΠΙ και κακό συναπάντημα) ορθάνοιχτα λες και πρέπει να λιαστεί το ΣΙΠΙΓΙΟΥ τους (CPU για τους φίλους εφοριακούς).
Οι δε φοιτητές των ΤΤΕΙ προσπαθούν με το να κάνουν το σταυρό τους και κοιτάζοντας έκπληκτοι την οθόνη να μην βγάζει αστεράκια η κουκκίδες όταν βάζουν το συνθηματικό του ρίζα (ρουτ για τους άραβες και επιλεγμένα μέλη βέγκαν Εσκιμώων) στην κονσόλα να αποδείξουν ότι δικαίως πήραν 4.5 (στρογγυλοποίηση 5) στις "Αρχες Προγραμματισμού Ι" και 4.3 (γλύψιμο + στρογγυλοποίηση 5) στις "Αρχές Προγραμματισμού ΙΙ" όπου κατάφεραν να να γράψουν ένα πρόγραμμα που να γράφει σε ένα αρχείο ότι πλήκτρο χτυπάς και ένα άλλο πιο προχωρημένο που βρίσκει πόσες φορές χτύπησες το κάθε γράμμα (με σφυρί δε μετριέται).
Αποδεικνύουν δε σε τι επίπεδο έχουν φτάσει η προγραμματοσύνες τους και η χακιότητα τους με το να ανταγωνίζονται συνεχώς για το ποιος έχει το πιο ΚΟΥΛ εικονίδιο στο ΕΙ ΕΜ ΕΣ ΕΝ μιας και το άλλο θέλει το ΚΡΑΣΙ (γουάϊν) για να τρέξει κρασάροντας (κάπου σκοντάφτει) απότομα σε τυχαία χρονικά διαστήματα.

Οι λοιποί κρυπτό - άνεργοι των ΙΕΚ ανακαλύπτουν με τρόμο πως τόσα χρόνια η Πασιέντζα των ΠΑΡΑΘΥΡΙΩΝ τους έφαγε την ζωή ενώ το ΛΙΝΟΥΞ έχει τόσα όμορφα παιχνιδάκια (που τύφλα να' χει το Λούνα παρκ). Μετά το πρώτο σοκ της εκθαμβωτικής ανακάλυψης επιστρέφουν στην Πασιέντζα καθότι τα νέο - ανακαλυφθέντα παιχνιδάκια θέλουν IQ 50 και πάνω για να λυθούν οι γρίφοι και έτσι τους φέρνει σε τέλματα και ψυχολογικά αδιέξοδα που μετανοημένοι και βουρκωμένοι επιστρέφουν στα .......................... (ναι... αυτό ακριβώς..98 XP κτλ .. γάτα εισαι!). Το σημείο που προκαλείται όμως το μεγάλο ανεπανόρθωτο πλήγμα, είναι όταν πρέπει να χρησιμοποιήσουν για πρακτική ένα περίεργο πράγμα που ενώ γράφεις σαν το ΛΕΞΗ (word.. τςςς με τι μία το πιασες, σε έκοψα εγώ δικέ μου), δεν λέει όταν ανοίγει ότι είναι το ΛΕΞΗ 95, 2000, 2003 της μικρής και απαλής με μικροβελτιώσεις με το πέρασμα των χιλιετηρίδων κατόπιν σοφών υποδείξεων της ύπατης αρμοστείας των Βριλ, αλλά εμφανίζει κάτι γλάρους. Τα γλαροπούλια που δείχνει πάντως η ρεκλάμα του μη - ΛΕΞΗ γραφιά, συγκινούν τις πιο ρομαντικές ψυχές των χρηστών και έτσι δεν ψάχνουν απελπισμένοι να βρουν το Χ που τους έχει γίνει πια συνώνυμο με το “κλείνω”. Η αλεπή - φλαμπέ (firefox) γίνεται πλέον μια εμπειρία όπως η πρώτη έξοδος στο στρατό που τους μένει χούι και την κουβαλάν και στα παραθύρια εκθαμβώνοντας τους λοιπούς γιούζερς και σωρεία λούζερς καθώς και την γιαγιά του Μανωλάκη που παρακολουθεί το Χρηματιστήριο με μερικά λεπτά καθυστέρηση από το πόρταλ του Λαμπράκη. Η χρήση ΛΙΝΟΥΞ τελικά γίνεται μια ακόμα γραμμή κάτω - κάτω στο βιογραφικό τους που συμπληρώνει τα κενά που αφήνει το ΛΕΞΗ έτσι ώστε να τυπωθεί σωστά και να μην βάλει την πάνω κουκκίδα σε λάθος μέρος...

Υποστήριξη Υλικού[επεξεργασία]

Επειδή το Linux είναι και πολύ σπιρίτσουαλ λειτουργικό και θέλει να μας απαλλάξει από τη ματαιότητα του υλικού κόσμου, οι (όσοι είναι) δημιουργοί φροντίζουν να υποστηρίζει εξαρχής κάθε παλιό υλικό (κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου, κάρτα δικτύου). Μάλιστα, πολλές διανομές Linux φημίζονται για το ότι τρέχουν καλά ακόμη και σε πολύ παλιά και άχρηστα μηχανήματα, τα οποία, μετά, μένουν πάλι άχρηστα. Βέβαια, όταν το Linux τα καταφέρνει, τα καταφέρνει πολύ καλά και με μαγικό, πολλές φορές, τρόπο τα πάντα λειτουργούν άψογα. Αν όμως κάτι πάει στραβά τότε υπάρχει φόβος ο πυρήνας του να πανικοβληθεί - και ο Σατανικός Πιγκουίνος έχει Αχίλλειο πτέρνα (όπου "μαγικός τρόπος" = πολλή αφιλοκερδής δουλειά από ταλαντούχους ερασιτέχνες της Πληροφορικής).

“Έλα Noob, τρέχω Quake σε Voodoo3, στο Linux.”

- Κάποιος άλλος για την υποστήριξη υλικού του Λίνουξ

“μμμμ, σιγα... το παντζουρι και το μηλαρακι εχουν πολυ καλυτερη συμβατοτητα απο το πιγκουινακι σας”

- ενας χρήστης για την υποστήριξη υλικού του Λίνουξ

“τι λε'ρε νουμπιδι?... πετα τα σιντακια που σε δωκανε μαζι με το πισι, να δουμε ποιος την εχει τη μεγαλυτερη (τη συμβατοτητα... τι νομιζατε δηλαδη οτι θα ελεγα?... μουρνταρηδες...)”

- ενας λινουκσακιας στον παραπανω n00b χρηστη για την υποστήριξη υλικού του Λίνουξ

Σαν όπλο μαζικής καταστροφής[επεξεργασία]

Spoiler.jpg
Spoiler.jpg
Προειδοποίηση για σπόιλερς, αεροτομές, ζάντες αλουμινίου.
Με τα σπόιλερς το άρθρο γίνεται πιο αεροδυναμικό και πιο καγκουρεμένο. Ακόμα μπορεί να σας γλιτώσει από την ανάγνωση ενός βιβλίου ή την παρακολούθηση μιας ταινίας αφού θα γνωρίζετε το δήθεν αναπάντεχο τέλος.
Συνεχίζετε με δική σας ευθύνη.
Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι. Αυτό το ταχυδακτυλουργικό πρέπει να εκτελείται απο έμπειρους λινουξάδες και μόνο!
  1. Βάζεις το φλασάκι με το λίνουξ που έχεις φτιάξει στην αντίστοιχη τρύπα, και κάνεις επανεκκίνηση τον υπολογιστή. Κατευθείαν από το κουμπί! Δεν θα πάθει τίποτα (ακόμα).
  2. Ξεκινάς το λειτουργικό σύστημα απο το φλασάκι (κάπου θα λέει πάτα F1/F2/F8/F12/ESC for boot menu, boot selection, device selection ή κάτι παρεμφερές).
  3. Γεμίζει η οθόνη σου με κάτι περίεργα γράμματα που δεν καταλαβαίνεις. Μην αγχώνεσαι. (Δεν το πιάνω για το init εδώ).
  4. Βλέπεις στην οθόνη το πρόμπτ.

Ωραία. Τώρα αρχίζει το γλέντι.

mistericy@serenity:~# ls /dev/sd*
/dev/sda /dev/sda1 /dev/sda2 /dev/sda5
mistericy@serenity:~# dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=1M

Μετά αρχίζει και αναβοσβήνει το λαμπάκι του σκληρού δισκου σαν δαιμονισμένο, αλλα μην ανησυχείτε! Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα σας διαγράφονται απο πολλά πολλά 0!

“απ'οσο θυμαμαι, οταν ξεκιναει το λινουκς απο το φλασακι, σαν "sda" σκληρος ειναι το φλασακι αφου το εχεις σε προτεραιοτητα εκκινησης και κανει mount πριν τον εσωτερικο σκληρο. ο σκληρος του πισιου θα επρεπε να ειναι "sdb"

- ενας λινουκσακιας για το παραπανω spoiler

Είπαν για το Λίνουξ[επεξεργασία]

“Μωρό μου γιατί κοιτάς τον υπολογιστή επί μισή ώρα σαν μαρμαρωμένος;”

- Η γυναίκα του λινουξά για τον λινουξά που κοιτάζει την οθόνη

“Ψάχνω να βρω όνομα να του δώσω...”

- Ο Λινουξάς για το hostname

“Και την κόρη μας αποφάσισες σε 3 δευτερόλεπτα να την πεις Ανδρομέδα;!”

- Η γυναίκα του λινουξά για την κόρη τους

“mandriva επρεπε να τη βγαλεις ρε απρογραμματιστε. εισαι λινουκσακιας και το δειχνεις με καμαρι”

- ενας αλλος λινουκσακιας για τον παραπανω λινουκσακια

“ειστε και οι δυο τελειως καμμενοι. μονο ΤΑ λινουκς εχετε στο μυαλο σας”

- η γυναικα του λινουκσακια για τους 2 παραπανω λινουκσακιαδες

“θεε μου!... ειναι ο ιδιος ο σατανας!... απεταξαμην!...”

- ο bill Gates για το λινουκς

“για δες καιρο που διαλεξε ο πιγκουινος να με παρει, τωρα που ανθιζουν τα κλαδια και βγαζει η γη χορταρι”

- ο steve Jobs για το λινουκς