Λάρισα

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“Αχ Λάρσα Λάρσα σε είδα και λαχτάρσα.”

- Απόσπασμα τοπικού δημοτικού τραγουδιού.


Η Λάρισα είναι ένα κράτος στα νότια Βαλκάνια (όπως έχω ακούσει τουλάχιστον). Προτεκτοράτο της Ελ-λάδας, μα με δική του πολιτιστική κληρονομιά. Γνωστό για τη πεισματική αντίσταση ενάντια στην προπαγάνδα των Ελ και στον Παντοκράτορα των Πέντε συμπάντων Τσακ Νόρη.

Γεωγραφία[επεξεργασία]

Οι σύγχρονοι χάρτες παραπλανητικά την προβάλλουν ως ηπειρωτική περιοχή. Η αλήθεια είναι όμως πως επρόκειται για νησί που ονομάζεται Βλαχονησίδα. Το ναυτικό των Ελ δεν ήταν αποτελεσματικό ώστε να την κατακτήσει και η αεροπορία παραπλανημένη από τους χάρτες δεν έψαχνε για νησί. Το συγκεκριμένο νησί περιέργως είναι επίπεδο και η οικονομία του βασίζεται στη γεωργία. Βλέπετε το έχουν χάψει και οι ίδιοι οι κάτοικοι της Λάρισας ότι δεν ζουν σε νησί. Επομένως δεν ασχολούνται με την αλιεία. Ωστόσο η παραγωγικότητα είναι μειωμένη γιατί ποτίζουν τα χωράφια τους με θαλασσινό νερό από τον κόλπο του Πηνειού νομίζοντας ότι πρόκειται για ποτάμι.

Πληθυσμός[επεξεργασία]

Παρόλο που το νησί των Λαρισαίων ονομάζεται Βλαχονησίδα, δεν έχουν καμιά σχέση με τους βλάχους της Μολδοβλαχίας καθώς επρόκειται για μοναδικό φυλετικά είδος στον πλανήτη καθώς δεν επηρεάσθη από τον παγκόσμιο εποικισμό των Ελ. Η Λάρισα παρότι υπάγεται πολιτικά στους Ελ-λαδίτες δεν έχει ξεχάσει την ανεπίσημη γλώσσα της που χρησιμοποιείται κατά κόρον. Ελάχιστοι μιλούν τη σιχαμερή Ελ-ληνική κοινή στη Λάρισα.

Στην Λάρισα απαντάται συχνά το είδος των καγκουριών. Οι πρόγονοι τους κατάγονται από την Κατερίνη και το 1980 μ.Λ όταν έγινε η επανάσταση της Καβασάκι, η επιδημία πέρασε τα στενά των Τεμπών. Ο συγκεκριμένος πληθυσμός είναι η πλειοψηφία στις περιοχές Φρουρίου, Σταθμού, Νεαπόλεως. Πρωτεύουσα είναι η Νέα Σμύρνη. Ενδεικτικό της φυλής είναι το διακριτικό μπλε φωτιστικό όταν πρόκειται για δικυκλιστές κάγκουρες ή το αυτό κάτω από Σέατ Ίμπιζα όταν πρόκειται για αυτοκινητιστές. Οι τελευταίοι ανήκουν στην άρχουσα τάξη, καθώς δουλεύουν συνήθως σε γκαράζ (γκραζ) βελτιώσεων μηχανών και έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να μπουν στην Θύρα 10 του Αλκαζάρ, δίπλα από τον Αθηναίο Πηλαδάκη. Η διασκέδαση είναι συνήθως κόντρες στην Φαλάνη ή Νικαια και Μπούζιος την Πρωτοχρονιά.

Το δεύτερο είδος είναι αυτό των βλαχοντρέντι οι οποίοι διαφέρουν στο ότι αντί να αγοράσουν μηχανάκι, επενδύουν τα χρήματά τους σε φίρμες ρούχων, προσπαθώντας να κάνουν τους χειρότερους συνδυασμούς με ρούχα από τοπικές βιοτεχνίες. Έτσι ένα παντελόνι μαύρο Ντίζελ το οποίο ο κάτοχος φροντίζει να διαφήμισει ότι αγόρασε 200Ε συνδυάζεται με ένα πουκάμισο από το Ζάρα, χρώματος μωβ ή ροζ για να δείχνει πιο μοντέρνο. Κάθε καλοκαίρι φροντίζει να αγοράσει τα ακριβότερα γυαλιά ηλίου, όσο άσχημα και κακόγουστα αν είναι αυτά. Συχνάζει σε μπουζούκο-κλάμπ όπου χορεύει Πέγκη Ζήνα και άλλα λαϊκο-μπιτ που του σερβίρουν οι ντόπιοι DJs και νομίζει ότι είναι διεθνώς γνωστά.

Ο πληθυσμός τρέφεται κυρίως από ντόπια σουβλατζίδικα και ψησταριές, πέριξ τρίγωνης πλατείας και Λέσχης Αξιωματικών. Μη Λαρισαϊκά φαστφουντάδικα όπως McDonald's και Everest μποϊκοτάρονται ομαδικώς αφού δεν συνδέονται με την ΑΕΛ 1964. Η βασική ουσία τροφής είναι το κρέας καθώς η πρωτεΐνη είναι βασική στην ανάπτυξη γρήγορης και ακατανόητης ομιλίας. Πέρα από τις τοπικές σουβλακερί, οι ντόπιοι φέρουν στο αίμα τους ακραία ποσοστά καφεΐνης, ανώτερα από κάθε άλλη φυλή των Ελ. Η καφεΐνη λαμβάνεται ημερησίως με φραπέ για τους κάγκουρες ή φρέντο εσπρες(ο) για τους βλαχοντρέντι στην Πλατεία Ταχυδρομείου. Για αυτούς που δουλέυουν ο καφές πίνεται στις 12 μεσημβρινή με κοπάνα από την δουλειά και για τους κάγκουρες στις 3 μετά το μεσημεριανό πιτόγυρο. Η ελάχιστη τιμή του καφέ καθορίζεται μετά τα Χριστούγεννα, όταν το δώρο Χριστουγέννων ενσωματώνεται στην τιμή και για την υπόλοιπη χρονιά. Η τρέχουσα τιμή συναλλάγματος μεταξύ 180 mg καφείνης σε δείγμα φρέντο και Ευρώ είναι στα 1= 4,6Ε

Απόγονοι των ροζ σκανδάλων στέλνονται στην γειτονική Αυστρία ως ανεπίθύμητοι σπόροι που απειλούν την καθαρότητα της φυλής. Οι κάτοχοι αυτοκινήτων με πινακίδες που αρχίζουν από ΒΟ πχ ΒΟΒ, ΒΟΛ, ΒΟΜ, ΒΟΚ θεωρούνται προδότες και ρίχνονται στον Πηνειό ποταμό. Η στρατιωτική θητεία των Λαρισαίων γίνεται στην Πολεμική Αεροπορία καθώς αν δεν έχεις βύσμα ή γνωριμία στα ΑΤΑ ή στην Α΄ ΣΤΡΑΤΙΑ τότε μάλλον δεν είσαι Λαρισαίος.

Ιστορία[επεξεργασία]

Όπως προανέφερα η Λάρισα βρισκόταν σε ανταγωνισμό και σε αψιμαχίες με τους Ελ ώσπου το 3.987 π.Λ (προ Λαζόπουλου του 1ου) συνθηκολόγησε και άρχισε να πληρώνει φόρο υποτέλειας διάφορα γεωργικά προϊόντα με αντάλλαγμα τη πολιτιστική ακεραιότητα της χώρας και τη συμμετοχή της ΑΕΛ (Στρατιωτικό τάγμα της Λάρισας με γηγενείς Λαρισαίους όπως ο φημισμένος Κλεϊτονίδης και ο Μπακαγιόκος) στο Διασυμπαντικό Κολοσσαίο του Τζορ-Ελ στη μαύρη τρύπα της νοτιοδυτικής ζώνης του Ωρίωνα. Εκεί λάμβανε μέρος το μεγάλο πρωτάθλημα των μονομάχων με ύψιστο έπαθλο ένα Μακάκα (μη ευνουχισμένος ευνούχος).
Η ομάδα των ΕΛ εκνευρισμένη από τις επιτυχίες της Λάρισας έκανε scouting στο ΕΛ-ντοράντο και βρήκε μερικά λαβράκια όπως ο ΡονΕΛντο και ξαναγύρισε στις επιτυχίες.
Σήμερα τη χώρα διοικεί ο Λαζώπουλος ο 6ος που συνεχίζει να αντιτίθεται στο φόρο υποτέλειας προς τους Έλ-ληνες αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ωστόσο έχει καταφέρει να επηρεάσει γλωσσολογικά γειτονικές βλαχονησίδες όπως η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Αθλητισμός[επεξεργασία]

Η αγαπημένη ομάδα των Λαρισαίων είναι η Α.Ε.Λ. (Ακτή Ελεφαντοστού Λακαμά) ή Στρατιωτικό Τάγμα Λαρισαίων, η οποία ομάδα έχει παραρτήματα για φρέσκο τυρί από καλές κατσίκες. Έχει και το άλογο το σύμβολο της πόλης, το οποίο συμβολίζει το περιεχόμενο που έχουν στον εγκέφαλο οι Λαρισαίοι.

Σημαντικές ημερομηνίες.[επεξεργασία]

 • Το 9.999 π.Λ.- Εισβολή των ΕΛ στη γη με υπερόπλα, όμως η Λάρσα δεν κωλώνει.
 • Το 9.976 π.Λ.- Υιοθέτηση της μίας και μοναδικής πάμπλουτης Λαρισαϊκής γλώσσας.
 • Το 9.500 π.Λ.- Οι ΕΛ εισβάλλουν με Ούφο στη Λάρισα, αλλά η Γκόλφω η Λαρισαία οργανώνει πετυχημένη αντίσταση.
 • Το 9.437 π.Λ.- Ίδρυση της δυναστείας των Τυροβρωμίκουλων.
 • Το 9.436 π.Λ.- Τέλος της δυναστείας των Τυροβρωμίκουλων.
 • Το 9.400-4.000 π.Λ – Η ΛΥΠ (Λαρισαϊκή υπηρεσία πληροφοριών) προπαγανδίζει ότι η Λάρισα βρίσκεται σε ηπειρωτικό έδαφος. Οι ΕΛ δεν μπορούν να εντοπίσουν το ακριβές στίγμα. Στο νησί μια μεγάλη περίοδος ησυχίας και ειρήνης διαρκεί.
 • Το 3.999 π.Λ.- Οι ΕΛ αναθέτουν στον Τσακ Νόρη την αρχηγία του στρατού τους. Ίδρυση της ΑΕΛ.Λ - ο Νόρης εντοπίζει με τους υπεροφθαλμούς του το νησί και διατάζει επίθεση.
 • Το 3.987 π.Λ.- Ο στρατηγός Νταπιζάς συνθηκολογεί βλέποντας τον γιγαντιώδη υπερτιτάνα Τσακ Νόρη και το τάγμα των ΕΛ.
 • Το 0 – Γέννηση του Μεσσία Γιάτσεκ Γκμοχ που βασίλεψε με το όνομα Λαζώπουλος. Ίδρυση δυναστείας Λαζώπουλων που κυριαρχεί ως σήμερα.
 • Το 16 μ.Λ.- Ο πρώτος φαντάρος περνάει την πόρτα της ροζ γκαρσονιέρας. Θα γυρίσει την επομένη με την υπόλοιπη διμοιρία.
 • Το 24 μ.Λ.- Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εύχεται καλή τύχη στον Κώστα Πηλαδάκη αρχηγό της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΕΛ και αυτή θα διαλυθεί αμέσως.

Σύμβολα[επεξεργασία]

Εθνική Ομάδα : ΠΑΕ ΑΕΛ 1964

Επίσημη γλώσσα: Λαρσινά

Επίσημες μέρες: Δηυτέρα, Τρίτ, Τητάρτ, Πιέμπτ, Παρασκιβί, Σαβάτου, Κυριακιή

Internet TLD  : .lrs

Πινακίδες  : ΡΙΖ (δε χωράει το παλαιότερο ΠΛΑΦ)

Κωδικός κλήσης: 2410

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ[επεξεργασία]

 • Η Λάρισα δεν είναι η Λάρσα.
 • Ο στρατηγός Νταπιζάς δεν είναι ο Νταμπίζας.
 • Ο Λαζώπουλος δεν είναι ο Λ. Λαζόπουλος.
 • Ο Νόρης δεν είναι ο Τ. Νόρις.
 • Οι ΕΛ δεν είναι οι ΕΛ.
 • ΤΥΧΟΝ συνωνυμίες έχουν απόλυτη σχέση με την πραγματικότητα.
 • ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΞΙΣΤΟΡΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πραγματικά γεγονότα και τοποθεσίες.

Χαρακτηριστικά καθημερινής ζωής των Λαρισαίων[επεξεργασία]

 • Λαρισαία καθηγήτρια πανεπιστημίου εμβαθύνει στην μετάφραση.- Σήμερα θα μάθουμε τους μήνες στα αγγλικά. Ο Γενάρς είναι Τζένουαρ, ο Φλεβάρς είναι Φέμπρουαρ, ο Μάρτς... είναι το ίδιο και στα Αγγλικά!
 • Περιστατικό ευγενή φιλόξενου Λαρισαίου. - Ένας βλάχος πήγε σε μια βρύση να πιει νερό. Εκείνη την στιγμή πήγε και ένας Άγγλος στην βρύση. Ο Άγγλος ευγενικά του παραχωρεί την θέση του λέγοντας:

- Please.
Και ο Λαρισαίος:
- Όχι, όχι ισύ πλυσ', ιγώ νιρό θέλ' να πιω

 • Ήταν μια Λαρισαία. Μια μέρα λοιπόν της λέει η κόρη της:

- Mαμά, θέλω να γίνω σταρ.
Και η Λαρισαία απαντάει:
-Μωρ δεμπά να γέν'ς κι κρθάρ? τι μι νοιάζ...;

 • Δύο Λαρισαίοι παίζουν το παιχνίδι των ερωτο-απαντήσεων.

-Πιέζ μι έναν Έλλι'να πουδουσφαιρστή π' ιέπιζι σντν Ιλλάδα κι τώρα
παίζι' στου ιξουτερκό;
-Τσάρτας, του απαντά ο άλλος.
-Ούι βλάκα, αυτό ήνι' γιουφύρ...

 • Ποίοι είναι οι αρχικοί χρόνοι του ρήματος 'πάρειμι';

Πάρειμι, Γδύσιμι, Στήσιμι κι Κάνι μι Δικήςςς!

 • Πάει ένας Λαρισαίος να αγοράσει ένα αυτοκίνητο. Ο πωλητής:

- Τι θα θέλατε κύριε;
- Ένα αυτουκίνητου... λέει ο Λαρισαίος
- 4 x 4; ρωτάει ο πωλητής
- Τι να του καν' κύριεμ, 3 x 3 ίνι του γκαράζ μου, πού να του βάλ' 4 x 4;
- Να πάρετε ένα Almera του προτείνει ο πωλητής
- Ααα κοίταξι να δεις, ιγώ σήμιρα του θέλου, όχι άλλ'μέρα! λέει ο Λαρισαίος
Τέλος πάντων παίρνει ένα αυτοκίνητο ολοκαίνουργιο. Σταματάει στο περίπτερο να πάρει τσιγάρα και ξεχνάει αναμμένο το φλας. Ένας περαστικός του λέει:
-Το φλας...
Ο Λαρισαίος γυρνάει: Και βεβαίως το φλάω άνθρωπέ μου, σήμιρα του πήρα!
Πριν πάει σπίτι, λέει να πάρει κάτι δώρα για την κόρη του, την γυναίκα του και τον γιο του....
Πάει λοιπόν για την κόρη σε ένα μαγαζί με βιβλία.
Πωλήτρια: Καλησπέρα, τι θα θέλατε;
- Ένα βιβλίο για την κόρημ
- Γιατί; του λέει η πωλήτρια
- Άμ τότε γιατί θα 'ρχόμουν κοπέλαμ; της λέει ο Λαρισαίος.
Πάει μετά να πάρει μια φωτογραφική μηχανή για την γυναίκα του.
Μπαίνει στο διπλανό κατάστημα:
- Καλησπέρα σας, πώς μπορώ να σας φανώ χρήσιμη; του λέει η πωλήτρια
- Θέλου μια φουτουγραφική μηχανή!
- Με φλας; τον ρωτάει η πωλήτρια
- Γιατί, άμα σε φλίσου θα μ' τι δώσεις τζάμπα; λέει ο Λαρισαίος
Τέλος, πάει να πάρει και μια κολώνια για τον γιο του. Του λέει ο πωλητής:
- Τι θα θέλατε κύριε μου;
- Μια κολώνια θα 'θιλα
- For men; τον ρωτάει ο πωλητής
- Α όχι! Αφόρητη! του λέει ο Λαρισαίος.... ιγού θέλου νατ φορέσου πρώτους!!!!
Κουρασμένος, το βραδάκι πάει σε ένα μπαρ. Λέει λοιπόν στον μπάρμαν:
- Ένα κνιάκ!
- Μεταξάς; ρωτάει ο μπάρμαν
- Γιατί; Σι τρων; απαντά ο Λαρισαίος
Την ίδια στιγμή μπαίνει ένας Άγγλος στο μπαρ και λέει:
- Two beers
Γυρνάει ο Λαρισαίος αγριεμένος και του λέει:
- Ααα κοίταξι να διεις, ισί τουν περνς όχι ιγώ!

 • Δύο Λαρισαίοι σε ένα μαγαζί: Πλιτς, όχι Πλατς. Μετάφραση: Πωλητής όχι Πελάτης.
 • Πώς ζητάμε ρύζι με κοτόπουλο από έναν Λαρισαίο;

- Ένα πλι μι ρύζι

 • Πώς λέει ένας Λαρισαίος το Wash & Go: Πλις κι Τσακίς
 • Ένας Λαρισαίος, καλείται μάρτυρας σε μια δίκη. Τώρα είναι μέσα στο δικαστήριο και του κάνουν διάφορες ερωτήσεις :

- " Πώς ονομάζεστε; " Είπε το όνομα του . - " Είσαστε παντρεμένος; " - " Ποιος ιγώ; " - " Ναι, εσείς ". - " Είμαι. " - " Με ποια; " - " Ποιος ιγώ; " - " Να απαντάτε κατευθείαν παρακαλώ. " - " Με ποια είσαστε παντρεμένος; " - " Με μία γυναίκα! " - " Βρε βλάκα, ξέρεις κανέναν να είναι παντρεμένος με άντρα; " - " Ξέρω! " - " Ποιον; "

- " Την αδελφή μ! "

 • Ήταν μια φορά ένας μπογιατζής και έβαφε μια πολυκατοικία ανεβασμένος σε μια σκάλα. Περνάει ένας βλάχος από κάτω και του φωνάζει:

- ΠΙΡΙΚΛΙΣ! - Δεν με λένε Περικλή κύριε μου του απαντάει φωνάζοντας ο μπογιατζής. - ΠΙΡΙΚΛΙΣ! συνεχίζει ο βλάχος. - Μα σας είπα λέει ο μπογιατζής, δεν με λένε Περικλή. Δεν προλαβαίνει καλά καλά να τελειώσει τη φράση του και πέφτει κάτω με τη σκάλα και τις μπογιές.

- Ε στο 'πα 'γω λέει ο βλάχος, Πιρεκλίς! (πήρε κλήση η σκάλα!)

Μπαίνει ο Λαρισαίος στην έκθεση γεωργικών μηχανημάτων και βρίσκει έναν υπάλληλο μιας μεγάλης αντιπροσωπείας: -Δε μ'λες, για το μπαμπάκι έχ'ς τίποτις; -Βεβαίως, κύριε! Έχουμε μία σύγχρονη μηχανή που κάνει τα πάντα: οργώνει, σπέρνει, ποτίζει, συλλέγει, ξεκοκκίζει, ξένει, δεματιάζει και περνάει και τις τιμές στα δέματα! -Κι πόσο κάν' τούτο; -Μόλις 300.000 ευρώ! Τιμή προσφοράς. -Κι δε μ'λες,τι κάν'; -τίποτε! Για όνομα του Θεού, κύριε, μηχάνημα είναι! -Εντάξει!

 • Τοπικό πρωτάθλημα, στη Larisa, 2 ντόπιοι φτάνουν στο ημίχρονο και ακολουθεί ο εξής διάλογος.

- Πόσ' είν'το σκορ ρε? - 2-0 κερδάμ' - Και ποιοι τα'βλαν? - Ένα ο Παπαδόπουλος και τ'άλλο μόνοι τ'ς - Σώπα ρε, πήραμ' και Γιουγκσλάβ?