Κρύπτον

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο Κρύπτον είναι ο πλανήτης του Σούπερμαν, ή αλλιώς Καλ ΕΛ (από τους γνωστούς).

Ο πλανήτης αυτός φημίζεται ότι καταστράφηκε και ότι ο σούπερ άντρας σώθηκε μόνο. Όμως αυτό ειπώθηκε για καθαρά διαφημιστικούς λόγους και σαφώς και υπάρχει ακόμα και κάνει πόλεμο με τον Σείριο για την Πανγαλαξιακή Αυτοκρατορία, αν και ο Κρύπτον έχει ρίξει στη μάχη δυνατά παλικάρια.
Ο Τσακ Νόρις, ο Ράμπο, το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας και η Ζήνα κλήθηκαν από τον Σείριο για ενίσχυση στη πρώτη γραμμή που όπως όλα δείχνουν με τα βιογραφικά των παραπάνω ηρώων ο Σείριος πάει για νίκη.

Ο Κρύπτον στο ηλιακό σύστημα είχε τη θέση του κάτω από τον ήλιο γι' αυτό και το ρητό:

                           ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ.

Ο Κρύπτον σχετικά με τη Γη είχε καλύτερο καιρό και δεν υπέφερε από υπερπληθυσμό, φαινόμενο θερμοκηπίου, κ.τ.λ. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είχαν τον Ήλιο πάνω από το κεφάλι τους (βλ. ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ) και έπρεπε να φοράνε καπέλα με αποτέλεσμα να έχουν συνεχώς πονοκεφάλους με αποτέλεσμα να πετάνε ακτίνες λέιζερ από τα μάτια εξ' ου και οι δυνάμεις του σούπερ-άντρα.

Στο παρελθόν όταν ο Σείριος ανακάλυψε τον διακτινισμό ο Κρύπτον στην ουσία ακόμα δεν ήξερε ότι ήταν μια οντότητα του σύμπαντος γι'αυτό και ο Σείριος ανέλαβε δράση να τον εκπαιδεύσει και όπως πάντα ο μαθητής (Κρύπτον) θέλει να ξεπεράσει τον δάσκαλο (Σείριο) εξ' ου και ο πόλεμος που προαναφέρθηκε!