Κουφούρ

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αυτό που βλέπετε είναι ορφανό. Αυτό σημαίνει πως αυτό που βλέπετε είναι μόνο του και πρέπει να φέρετε κόσμο να το δει, λινκάροντάς το αλλού, but who cares? (Νοέμβριος 2010)

Σάμουελ Κουφούρ

Επάγγελμα: Ποδοσφαιριστής
Χώρα: Γκάνα
Έτος Γέννησης: ;

Ο Σάμουελ (ή Σάμι) Κουφούρ είναι ένας ποδοσφαιριστής με καταγωγή από την Γκάνα. η θέση του είναι κεντρικός αμυντικός, αν και έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Η ηλικία του παραμένει ανεξακρίβωτη. Ιστορικά, αναφέρεται ότι όταν οι πρώτοι λευκοί έφτασαν στην Άκρα (πρωτεύουσα της Γκάνας) βρήκαν μια ομάδα ποδοσφαίρου να κάνει προπόνηση. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Σερ Άλεξ Φέργκισον και νεαρό ανερχόμενο αστέρι ο Σάμι Κουφούρ.

Μεγάλος σταθμός της καριέρας του ήταν η Μπάγερν Μονάχου, όπου αγωνίστηκε για εννέα χρόνια, μεγαλώνοντας ηλικιακά ένα.

Τελευταίος σταθμός του 29χρονού άσου ήταν η Ρόμα. Οι υπεύθυνοι ήθελαν να αναβιώσουν τα θεάματα του Κολοσσαίου, με τον Σάμι να παίζει τον ρόλο του Μονομάχου, όμως κάποια τεχνικά προβλήματα με τον δήμο της Ρώμης (κάτι σχετικά με τα έσοδα) απέτρεψε την εκτέλεση του εκπληκτικού αυτού θεάματος.

Ερωτηθείς για την ακύρωση του μεγάλου θεάματος, ο Σάμι δήλωσε: "Είναι κρίμα που οι νέοι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν κάτι τόσο θεαματικό. Εκτός από τον ρόλο του Μονομάχου, ήμουν και υπεύθυνος παραγωγής, μιας και είχε δει τα θεάματα στην αρένα του Κολοσσαίου, οπότε θα είχαν ιστορική ακρίβεια".

Ανεπιβεβαίωτες πηγές από την Ε.Ε. αναφέρουν ότι η καμπάνια της Ε.Ε. για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης θα έχει τον Σάμι και τον φίλο του Έμερσον (είναι μια σειρά μικρότερος) σε φωτογραφία στυλ "Uncle Sam Wants you" με την λεζάντα να λέει: "Εμείς μπορούμε να δουλεύουμε ακόμα. Μπορείς και εσύ!".

Επίσημες πηγές αναφέρουν, επίσης, ότι το κόλλημα που έχει παρατηρηθεί στην παραγωγή της ταινίας "Thundercats" είναι επειδή έχει προκύψει πρόβλημα με τα δικαιώματα του όνοματος "Μαμ-Ρα", μιας και ο Σάμι ισχυρίζεται ότι αυτό είναι το παρατσούκλι που του έχουν δώσει οι μικροί του φίλοι.