Κουνελίνος

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Χαϊδευτικό για κοπέλα ιδιαίτερη που έχει υπέροχο χαμόγελο, χαρακτηριστικά δοντάκια και χαρακτηρίζεται από υπερκινητικότητα και αντίδραση σε δυνατούς ήχους.

Κουνελίνος στον περιοδικό τύπο

Ετυμολογία[επεξεργασία]

Είναι το χαϊδευτικό της κοπέλας που έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα θεωρεί τον εαυτό της σταρ ή ντίβα και θεωρεί ότι έχει πάντα δίκιο. Πολλές φορές την αποκαλούν Κυριούλα. Πρόκειται για ιδιαίτερο χαϊδευτικό που δόθηκε λόγω γλύκας και όχι για τα δόντια σε μια πόντια κοπέλα από έναν νησιώτη γάτο, με κρητικές ρίζες και πατέρα με καταγωγή από μικρά Ασία. Σε σύντομο χρόνο το χαϊδευτικό αυτό αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο.

Χαρακτηριστικά[επεξεργασία]

Ο κουνελίνος είναι αξιαγάπητη παρέα, χαδιάρης και με πολλές ευαισθησίες. Παρ'όλα αυτά παρουσιάζει σε πολλές φάσεις της ζωής του κάποια ιδιαίτερα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά τα οποία τον χαρακτηρίζουν σε διάφορες στιγμές της ζωής του:

  • Ο νευρικός κουνελίνος: πρόκειται για κούνελο που εκνευρίζεται με το παραμικρό. Ως γνήσιος πόντιος κούνελος εκνευρίζεται και εκρηγνύεται από τον γείτονα που προσπαθεί να απλώσει ρούχα και κάνει θόρυβο, από ένα ίχνος τρίχας ή σκόνης που θα βρει στο πάτωμα, από δυνατούς ήχους και μουσική (εξαιρείται το σινεμά). Επίσης, αν πάρεις κάτι από τον χώρο του και το αφήσεις ένα εκατοστό μακρυά από το μέρος που το είχες πάρει, ετοιμάσου να αντιμετωπίσεις την οργή του. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται σε ζητήματα που αφορούν τακτοποίηση χώρου, κουζίνα, χρήματα και βαρεμάρα (εκρυγνύεται με το παραμικρό πολλές φορές και σε αυτά τα ζητήματα όταν δεν γίνεται το δικό του.)
  • Ο υπναράς κουνελίνος: πρόκειται για κούνελο που κοιμάται παντού. Έχει την ιδιαίτερη ικανότητα να κοιμάται ακόμη και σε κλαμπ με δυνατή μουσική και φωτορυθμικά. Στο σπίτι όταν κοιμάται, θα τον αναγνωρίσετε από το αριστερό πόδι που προεξέχει πάντα εκτός παπλώματος. Προσοχή! Μην τον ξυπνήσετε χωρίς λόγο. Κάνοντας τέτοιο λάθος από υπναράς πολλές φορές γίνεται νευρικός κουνελίνος και ΣΑΦΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΑΥΤΟ!
  • Ο λαϊκός κουνελίνος: πρόκειται για κούνελο που σε συγκεκριμένες στιγμές παθαίνει λαλά με ό,τι λαϊκό και ποντιακό. Από τραγούδια και φαγητά μέχρι εκπομπές. Όταν βρίσκεται σε φάση λαϊκή, προτείνεται να μην θέσετε ποτέ θέμα διασκέδασης σε κλαμπ, να μην βάλετε δυνατά ξένη μουσική και κυρίως να μην πείτε τίποτα για ό,τι βλέπετε, για το αν ο Μαζωνάκης είναι κακός τραγουδιστής και για το αν τα ελληνικά κοινά φαγητά είναι καλύτερα από τα ποντιακά. Απλά ακολουθείτε, κάνετε μόκο και επιβιώνετε...Τόσο απλό!
  • Ο απολαυστικός κουνελίνος: πρόκειται για κούνελο που απλά κάθεσαι, τον ζεις και τον απολαμβάνεις. Ο κούνελος για όλες τις δουλειές, το στήριγμα, ο σύμβουλος, η καλύτερη παρέα. Θεωρεί ότι έχει την καλύτερη και σωστότερη γνώμη την οποία πρέπει να ακολουθήσεις. Αν δεν το κάνεις τότε γίνεται η 1η κατηγορία, δηλαδή, νευρικός κούνελος (δεν το θες από τα καλά του να φρικάρει ξαφνικά!! Πίστεψε μας το κάναμε άθελά μας).
  • Ο ιατρικός κουνελίνος: πρόκειται για κούνελο που απλά δεν πραγματοποιεί ιατρικές συνταγές. Αν και νέος στον κλάδο υγείας, πιστεύει ότι είναι ο guru σε θέματα υγείας, σεξουαλικής υγείας, απολύμανσης και μαιευτικής. Μην πεις ποτέ ότι έχεις κάτι χωρίς να σε έχει εξετάσει. Θα σου πει ότι είναι λάθος. Γενικότερα ίσως στο μυαλό του θεωρεί ότι έπρεπε ήδη να έχει το φετινό νόμπελ ιατρικής. Ευτυχώς που δεν έχει τα τηλέφωνα της επιτροπής που δίνει τα Νόμπελ....Στους γιατρούς χωρίς σύνορα δεν θα πήγαινε ποτέ γιατί απλά δεν πληρώνονται.
  • Ο διαιτητικός κουνελίνος: πρόκειται για κούνελο που ξεκινάει δίαιτα. Όταν είναι αυτή η περίοδος και το καταλαβαίνουμε, λέξεις όπως ζυγαριά, νούμερο και θερμίδες είναι ικανές να τον κάνουν έξαλλο όταν δεν πρόκεται για κάτι καλό που πρόκειται να πεις. Στην καλύτερη περίπτωση απλά θα σε διώξει (κατηγορία 1 - νευρικό κούνελο). Εξαιρετικά άσχημο αν είσαι σε σχέση μαζί του, θα ευχαριστηθεί η ψυχή σου νερόβραστα λαχανικά και όχι μόνο...
  • Ο διεθνής κουνελίνος: πρόκειται για κούνελο που έχει πάρει σχεδόν διδακτορικό σε ότι έχει σχέση με α) μεξικάνικες σειρές, φαγητό και διάλεκτο, β) τούρκικες σειρές και γλώσσα, γ) λατινόφωνες (γενικά) σειρές αμφιβόλου προέλευσης. Όταν βρίσκεται σε τέτοια φάση μην κάνεις το λάθος να αγγίξεις το τηλεκοντρόλ. Θα αμυνθεί σκληρά...
  • Ο δικός μου κουνελίνος: πρόκειται για τον δικό μου κούνελο για τον οποίο έγραψα το παραπάνω. Εναν κούνελο που ξέρω την ψυχή του και πόσο με αγαπάει...100 υποενότητες να έγραφα δεν θα ήταν αρκετές να μην ήμουν πλάι του... Το πιο όμορφο και γλυκό κουνέλι..Το δικό μου κουνέλι...Που το λατρεύω όσο τίποτα στον κόσμο...