Κουλουράκι

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ιστορικό

Ο ιατρός Σπίτης και η ομάδα από Μυλωνάδες κατά την διάρκεια της επέμβασης
το πιο διάσημο κουλουράκι... δεν χρειάζεται κανένα άλλο σχόλιο...

Κάποιου Οκτώβρη την αυγή, το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας έκανε μια μικρή επέμβαση -τίποτα σοβαρό, υπόσχομαι!- σε κάποιο από τα μακαρονοπλόκαμά του, γιατί το χτύπησε δυνατά στην σάλτσα κάποιου άπιστου αιρετικού που επέμενε να τρώει μοναχά τορτελλίνι. Ο αιρετικός μετανόησε μεν, το πλοκάμι χρειαζόταν επειγόντως επανάπλαση δε.

Ο χειρούργος του, δόκτορας Σπίτης παρολίγο να πάθει σοκ όταν, μετά την αποχώρηση του ΙΜΤ παρατήρησε ότι είχε περισσέψει ένα μικρό κομματάκι ζυμάρι πάνω στο τραπέζι. Ακόμα μπερδεμένος από τα ψυχοφάρμακα που έπαιρνε εκείνο το διάστημα, σκέφτηκε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να το καμουφλάρει έτσι ώστε η αυτού μεγαλειότης ΙΜΤ να μην το αναγνωρίσει. (Είναι φανερό σε όλους τους χασισοπότες ότι αυτή δεν είναι και η πιο έξυπνη λύση- έπρεπε να το φάει εκεί και τότε, με λίγο κεϊμά, ή κρεμμυδάκια, ή μμμμ, μπολονέεεεεζ...)

Ο δόκτορας Σπίτης και η ομάδα του από μυλωνάδες (αυτός νόμιζε -μέσα

Το κουλουράκι σε όλο του το μεγαλείο

στην κάψα του- ότι ήσαν γιατροί), κατάφεραν να προσθέσουν ζάχαρη και βανιλλίνη στο μίγμα, και μετά από ψήσιμο (του μίγματος, ο γιατρός είχε καεί προηγουμένως) στους 180° βαθμούς Μ για 15 λεπτά, γεννήθηκε το γνωστό σε όλους μας Κουλουράκι.

Δεν ξέρουμε ακόμη πώς αντέδρασε η αυτού Μεγαλειότης όταν το έμαθε, γιατί ο γιατρός αντί να φάει το κουλουράκι (όπως θα έκανε η εναλλακτική ομάδα), το αμόλησε στο σύμπαν, σε στύλ Τζίντζερμπρεντ Μαν. Από τότε διάφορες γριούλες ισχυρίζονται ότι ένιωσαν τον Θεό όταν δοκίμασαν κουλούρι.

Χρήσεις και συγγένειες[επεξεργασία]

Το κουλουράκι χρησιμοποιείται συχνά σαν πηκτικό συστατικό σε πολύ αραιωμένα και άγευστα τσάγια, ενίοτε συνοδεύει τον καφέ σε κοσμικές δεξιώσεις. Το Φραπέ κάνει μούτρα, αλλά το κουλουράκι, όπως και ο Πατέρας του, δεν κάνει παρέα με κρυόκωλους, και δεν του δίνει σημασία.

Το κουλουράκι χρησιμοποιείται και σαν σωσίβιο πολύ μικρής διάρκειας, αφού λιώνει πολύ γρήγορα όταν συναντήσει υγρά. Το χρησιμοποιούν με μανία οι γυμνοσάλιαγκες σε κρουαζιέρες.
Επίσης χρησιμοποιείται και ως δομικό υλικό από χοντρές μάγισσες που τρέφονται με λαίμαργα παιδιά. Λέγεται ότι και οι Νεπτούνιοι που δουλεύουν στην μάντρα του άγιου Βασίλειου φτιάχνουν τα παράθυρά τους από κουλουράκια, αλλά αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το κουλουράκι συγγενεύει στενά με τα χωριάτικα παξιμάδια, μερικοί ισχυρίζονται όμως ότι δεν μιλιέται με τις τρίτες του ξαδέλφες, τις Πέννες, διότι δεν περιέχουν ζάχαρη. Αντίθετα, λατρεύει τα πολυπληθή Κινέζικα αδέλφια του, γιατί του φέρνουν τύχη.

Ο Όμηρος Σίμπσον δηλώνει φανατικός των Ντόνατς

Η Αμερικάνικη βερζιόν του κουλουρακίου, το ντόνατ πάσχει από διαβήτη και ταχυκαρδία, και τα μπισκότα, τα θετά του αδέλφια το κατηγορούν ότι δεν τον επισκέπτεται ποτέ.

Το κουλουράκι όταν ρωτήθηκε για το θέμα, αρνήθηκε να σχολιάσει.

διάφοροι διάσημοι ρωτήθηκαν για το θέμα και σχολίασαν:...

“αφού τρώγεται με ενδιαφέρει”

- κωστάκης Καραμανλής για το κουλουράκι

“τα κουλουράκια είναι δικά μου”

- ο cookie monster για το κουλουράκι

ΑΑΑΡΡΡΓΚΓΚΓΚ!!!... ΓΚΝΑΧΧΧ!!!... (ήχος πνιξίματος και ξερόβηχα)”

- ο γεώργιος Βους για το κουλουράκι