Καψουρόγυφτος

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Κατά κόσμον γνωστός και ως Τανάσης, Τανασάκης ή Τάνος. Μονίμως ερωτευμένος Αιγύφτιος μετανάστης, τραγουδά την αγάπη και ζαλίζει τον έρωτα απ’ την κοιλιά της μάνας του. Για όσους υποστηρίζουν ότι δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του, τους πληροφορούμε ότι τον ξέρει και πολύ καλά μάλιστα. Αυτό που δεν θέλει να ξέρει και να θυμάται η καημένη είναι η ώρα και η στιγμή που τον γεννούσε. Ναι, τότε που τα δαχτυλίδια και η χρυσή αλυσίδα του γιόκα της είχαν τυλιχτεί γύρω από τον ομφάλιο λώρο κάνοντάς τον να μοιάζει με κοκορέτσι πολυτελείας.

Γύφτος που έγινε καψουρόγυφτος.
Διάσημος Καψουρογύφτος με το Datsun του.

Ξεκίνησε την καριέρα του πουλώντας πατάτες με το Ντάτσουν του προπάππου του και έπειτα κάνοντας τον ανάπηρο μέχρι που η Λεμονίτα Πάνια προθυμοποιήθηκε να τον αναδείξει για να μην πάνε χαμένες οι πατάτες. Βέβαια, σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι ο διάφοροι οδηγοί διαμαρτυρήθηκαν για τις καταστροφές που προκαλούνται κυρίως στους καθρέφτες των αυτοκινήτων κατά τη διέλευση του ερωταοιδού (από την ομορφιά του φυσικά).

Από τότε εμφανίζεται σε ειδικά ενισχυμένα σκαμπώ σε τσαντήρια, ζητιανεύοντας παράλληλα, μέχρι να τον μαζέψει ο δήμος, όπου θυμίζει στους θαμώνες που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος άμα χαλάσει το Ντάτσουν και τον βοηθήσει η Πάνια.


Σουξέ που αφήσαν εποχή[επεξεργασία]

Τυπικός καψουρόγύφτος.

Δείτε επίσης[επεξεργασία]