Καταχθόνιοι

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καταχθόνιοι ονομάζεται μια πανάρχαια σέκτα που έχει στόχο την αναστάτωση, το χάος και την ευρεία διάδοση των γεμιστών.

Οι Καταχθόνιοι σύναψαν μυστική συνθήκη μεταξύ τους και αποφάσισαν να βολοδέρνουν στον κόσμο στον αιώνα τον άπαντα. Έτσι τους συναντούμε σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας.

Εμφανίσεις[επεξεργασία]

  • Τον 68ο π.Χ. αιώνα, ο σκληρός πυρήνας των καταχθόνιων οργάνωσε και εκτέλεσε τη μεταφορά των Πυραμίδων από την Ελλάδα (που ήταν και η χώρα παραγωγής) στη μακρινή Αίγυπτο. Στόχος τους ήταν ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης σχετικά με τη σχεδίαση και την κατασκευή των Πυραμίδων, έτσι ώστε να ευνοηθούν οι Αιγύπτιοι κι οι Έλληνες που είχαν κάνει όλη τη δουλειά, να μείνουν μαλάκες.
  • Τον 60ο π.Χ. αιώνα, μέλη της κάστας προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μεταφέρουν και τον Παρθενώνα, αλλά τους κατάλαβε η Ασπασία που εκείνη τη στιγμή σκούπιζε το μπαλκόνι κι έβαλε τις φωνές. Ο Περικλής βγήκε με τα σώβρακα να τους κυνηγήσει φορώντας μόνο την περικεφαλαία του. Προς ανάμνηση αυτού του ηρωισμού οι απεικονίσεις του είναι πάντα με περικεφαλαία και όχι γιατί είχε μεγάλο κεφάλι όπως λένε οι αστοιχείωτοι.
  • Το 19ο αι. εμφανίζονται ως Επτανήσιοι ευγενείς που τα είχαν κάνει πλακάκια με τους κατακτητές Άγγλους και δεν ήθελαν να ελευθερωθούν (τα Επτάνησα) ούτε να ενωθούν με τη μαμά Ελλάδα. Αυτό συνέβαινε γιατί δεν ήταν κορόιδα να χάσουν τα προνόμιά τους και την ησυχία τους. Την περνάγανε κοτσάνι με τα φράγκα και τα αξιώματα, οπότε στ' αρχίδια τους. Ο λαουτζίκος όμως τους κατάλαβε, τους πήρε φαλάγγι και τους έσκισε τα βάρδουλα.
  • Κατά τη διάρκεια του 20ου αι. προσπάθησαν να εισχωρήσουν στην πνευματική ζωή και δημιούργησαν την ομάδα 'Δήθεν Ειδήμονες'. Ο στόχος παραμένει ίδιος, το χάος, η αναστάτωση, η διάδοση των γεμιστών. Οι Ελ όμως παραφυλάνε και στην πρώτη ματσακωλιά θα επέμβουν, υπό τις διαταγές του Μεγάλου Λιακοξάνδρου. Γι αυτό ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ!!

Φοβού επίσης[επεξεργασία]