Καραγκιόζης

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ο ΥπερΚαραγκιόζης ή Καργαγκιόζης είναι συνήθης ήρωας στα παλιά ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Πορτραίτο του Καραγκιόζη

Διάσημο σελέμπριτι της προπολεμικής, μεσοπολεμικής, πολεμικής αλλά και μεταπολεμικής εποχής της Ελλάδας. Έγραψε τη δική του ιστορία από τις θεότρελες κωμωδίες του και τις απίστευτες γκάφες του. Βέβαια, κανείς δεν διαβάζει την ιστορία του γιατι είναι θεότρελη και γεμάτη με απίστευτες γκάφες.

Βιογραφία[επεξεργασία]

Γεννήθηκε στην Άρτα την περίοδο της Ντουρκοκρατίας. Από μικρός του άρεσε να σκαλίζει τη μύτη του με μπλακεντέκερ και να μην ξυρίζει τα πόδια του γιατί αυτό το κάνουν μόνο οι φλώροι που δεν έχουν μπυροκοιλιές.

Στα 14 χρόνια του παντρέυτηκε την ωραιότατη Αγλαία, κόρη του βασιλέως Όθωνος. Η Αγλαία γεννήθηκε στην Άρτα και από μικρή της άρεσε το καράτε και το πατινάζ. Ο Καραγκιόζης έκανε με την γυναίκα του πολλά πράγματα, τα περισσότερα από τα οποία συνήθως κατέληγαν σε γέννηση ενός από τους πολυάριθμους ταλαντούχους γιους της οικογένειας, αν και μερικά απλά κατέληγαν σε διάρροια για την Αγλαία, η οποία στο μεταξύ άρχιζε να σουρώνει και να κατσιάζει. Σύντομα είχε καταντήσει σαν την Άννα Βίσση, στο λίγο πιο όμορφο, οπότε και από την ντροπή της παράτησε άντρα και παιδιά και πήγε στη Γερμανία όπου και έκανε καριέρα στην Μουσική και το μπέλι ντάνσιγκ.

Δύο από τους γιους του Καραγκιόζη. Εμφανή είναι τα ελληνικά γονίδια της μάνας τους

Ο Καραγκιόζης, πολύτεκνος και μικροαστός πλέον, φορτώθηκε όλα τα οικογενειακά βάρη. Οι γιοί του έγιναν παλληκάρια και ήταν εργατικοί και μετριόφρονες που πασχίζουν για να κάνουν τον πατέρα τους ευτυχισμένο. Πιστός φίλος και σύντροφος στην μιζέρια του υπήρξε ο Χατζηαβάτης, όπου και τον ξέμπλεκε κάθε φορά που οι γκάφες του τον έφερναν σε κίνδυνο, όπως για παράδειγμα μια φορά που έφαγε ένα σάπιο φιρίκι.

Μοναδικό πρόσωπο στην ζωή του υπήρξε και ο αγαπημένος Μπάρμπα-Γιώργος, βλάχος και θείος στην καταγωγή από τα γνωστά Θειοχώρια της Βάρης, που είχε βαρεθεί να ξυλοφορτώνει τον ανιψιό του. Σε μετέπειτα χρόνια, ο μπάρμπας ματσώθηκε καλά από επιδοτήσεις της ΕΟΚ και αγόρασε Τσερόκι.

Ο Καραγκιόζης ανέπτυξε δεσμούς φιλίας με τον Κώστα Τσάκωνα καθώς και οι δύο υπέφεραν από Μυτοχονδρία και από Εφορία.

Ο Καραγκιόζης δολοφονήθηκε το 2004 από τον Μίκυ Μάους και έναν κάγκουρα. Το σώμα του θάφτηκε στην αυλή της εκκλησίας που είναι κοντά στο Υπουργείο Παιδείας, στο τρίτο κυπαρίσσι όπως βγαίνεις από την πλαινή πορτούλα αριστερά. Έως και σήμερα χιλιάδες οπαδοί και φίλοι του αείμνηστου επισκέπτονται τον τάφο του και αφήνουν μερικά ψιλά (10 - 50 eurocents) σαν ένδειξη τιμής στον αείμνηστο.

Οι δολοφόνοι του αείμνηστου καταδικάστηκαν ο μεν Μίκυ να αναφέρεται από τους γηραιότερους Ελληνίκιους ως "Καραγκιοζάκια", ο δε κάγκουρας να αναφέρεται από όλους τους μη-κάγκουρες ως "Καραγκιόζης", ώστε για πάντα να θυμάται τον αείμνηστο και να ντρέπεται για την παπαριά που έκανε.

Βιβλιογραφία[επεξεργασία]

Ο Καραγκιόζης έγραψε πολύ λίγα βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία κατά λάθος αποδίδονται σε άλλους συγγραφείς. Μεταξύ άλλων ο Καραγκιόζης συνέγραψε:

Προσοχή: Η λίστα αυτή δεν είναι εξαντλητική.

Οικογενειακές Ασθένειες[επεξεργασία]

Ο Καραγκιόζης καθώς και τα τέκνα του Καραγκιόζη πάσχουν από Αυτιαγγουρισμό

Κληρονομιά (Legacy)[επεξεργασία]

Κληρονόμοι[επεξεργασία]

Μετά και την κηδεία του αείμνηστου, οι 35 γιοι του και τα κολλητήρια τους επιδόθηκαν σε έναν ατελείωτο δικαστικό αγώνα για το ποιος θα πάρει την πατρική παράγκα, αφού κανείς δεν την ήθελε. Αυτό προκάλεσε μεγάλη έχθρα μεταξύ των παιδιών, αλλά τελικά ευτυχώς η παράγκα κατέρρευσε από μόνη της και στη θέση της οι κληρονόμοι έχτισαν εμπορικό κέντρο με εργολάβο τον Babis Vovos.

Karangiozis Foundation[επεξεργασία]

Ένας παλιός κάτοχος βραβείου από το Karangiozis Foundation

Το ίδρυμα Καραγκιόζη (Karangiozis Foundation) έχει αναλάβει να διαχειρίζεται την αμύθητη περιουσία (σε τσίχλες) που άφησε πεθαίνοντας ο αείμνηστος. Κάθε βδομάδα απονέμει τον τιμητικό τίτλο Karangiozis of the Week σε άτομα που επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για την προώθ

Λίστα σημαντικών παλαιών Karangiozis of the Week[επεξεργασία]

Προσοχή: Η λίστα αυτή δεν είναι εξαντλητική.

Δείτε επίσης[επεξεργασία]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[επεξεργασία]

Κarangiozis Foundation[επεξεργασία]

Συνεχιστές[επεξεργασία]