Καλοχώρι
- Ουπς! Μπας και εννοούσατε Κοτσάνα;
To Καλοχώρι, ενίοτε αποκαλούμενο και Κωλοχώρι, κυρίως από τις κακίες γλώσσες,είναι μάλλον μια πόλη στο Μπουρδιστάν η οποία είναι επίσης και η πρωτεύουσα της.Το Καλοπόλη, λέγεται διότι παρόλο την ξεκάθαρη ονομασία Καλοχώρι ένας μπουρδολόγος μέτρησε τα κεφάλια και αποδείχτηκε ότι ήταν ένα παραπάνω από πέρυσι,οπότε τότε λογικά πρέπει να ονομάζετε πόλη.
Η αίτηση προωθήθηκε στο Κοινοβούλιο το οποίο κάλεσε δημοψήφισμα,το οποίο όπως ήταν αναμενόμενο οδήγησε σε αδιέξοδο,με τους μεν να υποστηρίζουν την διατήρηση του ονόματος,με το κύριο τους επιχείρημα ότι "Άχομεν και μίαν παράδοσην κύριοι",ενώ με τους δε να υποστηρίζουν την πρόοδο,με το κύριο τους επιχείρημα ότι " Το όνομα Κωλοπό εννοώ Καλοπόλη μονάχα κύρος και σέβας δίνει"
Στην τελική η ένταση έφτασε τόσο ψηλά όπου η πόλη/χωριό ήταν στα πρόθυρα του εμφυλίου. Ως ύστατη λύση η κυβέρνηση απευθύνθηκε για βοήθεια σε αντιπρόσωπους της Μάκειου Σχολής,στον Τσακ Νόρις και ακόμα με προσευχές στον Μεγάλο αλλά κανείς δεν μπόρεσε να λύσει το θέμα οπότε παρατήθηκε και κάθε Μπούρδος και κάθε Μπούρδα μπορεί να χρησιμοποιεί όποιο όνομα τους έρχεται βολικό εκείνη την στιγμή.
H Μάστιγα των φονικών μπλε καβουριών[επεξεργασία]
Κοντά από το Καλοχώρι βρίσκετε η λιμνοθάλασσα της Αρλούμπας,σπίτι των φονικών μπλε καβουριών. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας τοπικός ψαράς αμέλησε να σφραγίσει το καπάκι του κουβά όπου φυλούσε τα καβούρια του.Βέβαια αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος διότι τα καβούρια απέδρασαν ακινητοποίησαν και έδεσαν χειροπόδαρα τον ψαρά και κινήσαν προς την λιμνοθάλασσα όπου ξεσηκώσαν και τα άλλα καβούρια και αποφάσισαν να επιτεθούν στην πόλη/χωριό Ο πρώτος στόχος ήταν ένα διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας δίπλα στην όχθη.Αφού εισέβαλαν στο διαμέρισμα και υπό την απειλή μαχαιριού ανάγκασαν τον ιδιοκτήτη
να τους ανοίξει το ψυγείο,από το οποίο φάγανε όλο το περιεχόμενο του,και μετά φάγανε το ίδιο το ψυγείο.Όμως αυτά τα αδηφάγα κτήνη δεν χόρτασαν οπότε ,καταβρόχθησαν τα ντουλάπια,τον νιπτήρα,τις κατσαρόλες,τα μαχαιροπίρουνα,τα παντζούρια,τις μοκέτες,τις μαξιλαροθήκες,τα πανωσέντονα,τα κατωσέντονα,την τηλεόραση,τον καναπέ,την πεθερά του ιδιοκτήτη που καθόταν στον καναπέ,τα σεμέν και τέλος τα πολύφωτα.Μετά πήδηξαν από το παράθυρο και φάγαν ολόκληρη την πολυκατοικία.
Μέτα από αυτό κατευθύνθηκαν στην πόλη,οπού αμέσως άρχισαν να τρώνε αμάξια και τηλεγραφόξυλα.Ο κόσμος φοβόταν να κυκλοφορήσει διότι παντού στους δρόμους περιπολούσαν μαχαιροφόροι κάβουρες. Το συμβούλιο τότε επικοινώνησε με τον ημίθεο Ηλία Μαμαλάκη και του ζήτησε να λύσει το θέμα τάχιστα.Ο πονηρός Μαμαλάκης τότε έβαλε παγίδες παντού και έπιασε τα αβοήθητα καβούρια.Ως τιμωρία τα έβρασε όλα σε ένα καζάνι με μέλι και μπλε μουστάρδα.Μάρτυρες λένε ότι πριν τα ρίξει στην χύτρα,ο Μαμαλάκης τα έφερνε αργά προς το μέρος του και πριν τα ρίξει τους ψιθύριζε γλυκά στο αυτί:"Το νιώθετε τώρα Κύριε Καβούρι".Αυτή η άρρωστη τελετή τελείωνε με το σατανικό γέλιο του Ημίθεου όταν τα έριχνε στην κατσαρόλα. Αυτή η πράξη είχε σαν αποτέλεσμα,η πόλη να έχει τροφή για τα επόμενα 3 χρόνια.Στην μνήμη του ήρωα στήθηκε ένας ανδριάντας στην κεντρική πλατεία,μπροστά στον οποίο θυσιάζουν 3 καβούρια κάθε χρόνο
|