Κάλυμνος
Η Κάλυμνος, εφευρέθηκε από Καλύμνιους το 2401 π.Χ. ή το 0 π.Κ. (Προ Καλύμνου). Οι Καλύμνιοι, η πιο γαμιστερή φυλή των Αρχαίων Ελλήνων ήτανε στο νοίκι και σκέφτηκε να εφεύρει ένα μαγευτικό νησί ώστε όλοι οι Καλύμνιοι να μένουν μαζί. Η εφεύρεση της Καλύμνου αποδίδετε σύμφωνα με αρχαίους πάπυρους-λαρούς και μπριτάνικας στον Μπομπ Σφουγγαράκη τον Καλύμνιο, εξού και το κυνήγι του σφουγγαριού άθλημα στο οποίο οι Καλύμνιοι κατέχουν όλα τα Παγκόσμια ρεκά.
Ο πληθυσμός της Καλύμνου είναι 0 ανθρώποι, περίπου 17891,3 Καλύμνιοι και 5691 Αιγύφτιοι (Μείγμα Αιγύπτιου με Γύφτο).
Μορφολογία[επεξεργασία]
Η γεωγραφία της Καλύμνου χαρακτηρίζεται από βράχια, πέτρες, γκρεμούς, βραχώδεις αμμουδιές και χωμάτινους κατσικόδρομους. Η Κάλυμνος είναι ξακουστή για τα ψηλά βουνά (ίσα και με 700μέτρα) και τα σφουγγάρια, αλλά αυτό θα το πούμε μετά. Τα ψηλά βουνά έρχονται να τα δούνε τουρίστες από το εξωτερικό γιατί είναι και ψηλά (700μέτρα γαρ) αλλά και βουνά, πράγμα σπάνιο για άλλα μέρη.
Δρώμενα[επεξεργασία]
Οι Καλύμνιοι διοργανώνουν κάθε πέμπτη Παρασκευή του Φλεβάρη (ή όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από 0 Κελσίου) το κυνήγι του Σφουγγαριού, προς τιμήν του Μπομπ Σφουγγαράκη φυσικά. Η όλη αθλοπαιδειά έχει να κάνει με την εύρεση του πιο μεγάλου σφουγγαριού, όλοι οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φοράνε μόνο μαγιό (όχι cheats π.χ. σκάφανδρα και αηδίες) και τίποτα άλλο. Ο νικητής διορίζεται δήμαρχος του εξωτικού αυτού νησιού μέχρι τον επόμενο χρόνο, με κύρια αρμοδιότητα το test της κρέμας των γαλακτομπούρεκων των τοπικών ζαχαροπλαστείων.
Μετακινήσεις[επεξεργασία]
Οι μεταφορές στην Κάλυμνο έχουν μια ιδιαιτερότητα. Όταν ο Μποπ Σφουγγαράκης σχεδίαζε την Κάλυμνο δεν είχε προβλέψει την εφεύρεση του αεροπλάνου, με αποτέλεσμα να μην κατασκευάσει αεροδρόμιο στο νησί. Όμως πώς θα μεταφερθούν οι Καλύμνιοι πίσω στην πατρίδα τους όταν τελείωνουν τα ψώνια τους στο Κολωνάκι; Ιδού η λύση που δόθηκε στο πρόβλημά τους. Όταν υπάρχει δρομολόγιο αεροπλάνου που περνάει πάνω από την Κάλυμνο, επιβιβάζονται όλοι οι Καλύμνιοι. Μόλις το αεροπλάνο είναι ακριβώς πάνω από την Κάλυμνο εφοδιάζονται με αλεξίπτωτα και τότε ανοίγει η μπουκαπόρτα και πετάγονται όλοι οι Καλύμνιοι έξω μαζί με τις βαλίτσες τους, ώστε να φτάσουν με ασφάλεια κατευθείαν στο σπίτι τους. Η όλη διαδικασία έχει πιστοποιηθεί με Ι-ΖΩ 9001. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι υπάρχει μόνο μια μοίρα αλεξιπτωτιστών στον Ελληνικό στρατό και αυτή είναι στην Κάλυμνο.
Οικονομικά στοιχεία[επεξεργασία]
Η οικονομία της Καλύμνου έχει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, αφού οι εξαγωγές κούκλων του Μπομπ Σφουγγαράκη και του life partner κ.Καβούρη πάνε εξαιρετικά.
Η Κάλυμνος είναι διάσημη για:το υψηλότατο μορφωτικό επίπεδο των...τουριστών που την επισκέπτονται και επιθυμούν να έρθουν σε έπαφη με το κοντινότερο στον νεάντερταλ είδος ανθρώπου στον πλανήτη.Η περίφημη καλυμνιακή διάλεκτος που χαρακτηρίζεται από παχιά σίγμα,τραγουδιστή προφορά και τακτικότατο βιασμό της ελληνικής γλώσσας π.χ.κάμε τα καλά σου...(σ.σ. φράση προειδοποίησης όπως το "πρόσεχε καλά"),αποτελεί τον βασικό αιμοδότη των κέντρων λογοθεραπείας.Ένα ακόμη σημείο αναφοράς για τη νήσο Κάλυμνο είναι η πλούσια βλάστηση που δεν έχει.Γνωστή ως "η καταλάθος κατοικημένη πέτρα",προσφέρει σε κάθε επισκέπτη ένα υπερθέαμα από κακοτράχαλα βράχια διακοσμημένα με κατσικοκούραδα.Τέλος,εάν τύχει να βρεθείτε εκεί την περίοδο του Πάσχα θα γίνετε μάρτυρες της παγκοσμίου φήμης και πλέον καθιερωμένης ομαδικής αυτοκτονίας των καλύμνιων με δυναμίτη.Το συγκεκριμένο έθιμο αποτελεί μια ενστικτώδη,καταγεγραμμένη στο dna τους προσπάθεια για την μη συνέχιση του είδους.Τελικά,η φύση πάντα βρίσκει τον τρόπο...
Χλωρίδα και Ψαλίδα[επεξεργασία]
⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ |
Όπως είπαμε και πιο πάνω η χλωρίδα της Καλύμνου είναι φανταστική, απλά δεν υπάρχει.
Για ένα άλλο πράγμα που η Κάλυμνος είναι γνωστή είναι τα τεραστίου μεγέθους ζώα και ψάρια που ζουν στον νησί. Σύμφωνα με μαρτυρίες κυνηγών το μέσο μέγεθος των λαγών φτάνει το 1,30μ σε ύψος και τα 42 κιλά. Επίσης στο νησί κατοικεί και το σπάνιο είδος πέρδικας pteroperdicus - pteroperdicus, που το μικρότερο που έχει πιαστεί ποτέ είναι περίπου 3,14 κιλά.
Μη διασταυρωμένες μαρτυρίες, υποστηρίζουν ότι μέχρι τέλη του 2010 κυνηγούσαν και μαμούθ, φυσικά μόνο τους χειμώνες.
Όμως ούτε τα ψάρια της Καλύμνου υστερούν σε μέγεθος και ποικιλία. Είναι σύνηθες φαινόμενο όταν κάποιος Καλύμνιος πήγε για ψάρεμα παραλίγο να πιάσει την φάλαινα από το "Ο γέρος και η θάλασσα". Ενδεικτικό του μεγέθους των ψαριών είναι ότι τα μαριδάκια ζυγίζουν 1 κιλό το ένα.
|