Κάβουρας

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο κάβουρας είναι ένα πτηνό που ζει στον βυθό της Ιαπωνικής θάλασσας. Διαθέτει δαγκάνες μήκους τριών μέτρων και τρέφεται με μικρά κιτρινωπά ανθρωπάκια που ζουν στην Ιαπωνία.

Ιστορία[επεξεργασία]

Αυτή την στιγμή λέγεται πως υπάρχει μόνο ένα τέτοιο πουλερικό γιατί κατά τους αρχαίους χρόνους ο Τσακ Νόρις είχε κυνηγήσει αυτό το συμπαθητικό κοτοπουλάκι για να φτιάξει ένα καπέλο από τα πολύχρωμα φτερά του. Όταν όμως ο Chuck αποσύρθηκε και έκανε καριέρα στο Ιερό Ξύλο (Χόλιγουντ), ο τελευταίος των υποθαλάσσιων πτηνών έκανε την εμφάνισή του και άρχισε να σπέρνει (και να καλλιεργεί) ξανά τον τρόμο. Κάποιες πηγές λένε πως η διαβολική αυτή πάπια είναι δημιούργημα των Βριλ αλλά κανένας δεν γνωρίζει ακριβώς την αλήθεια.

Αναφορές[επεξεργασία]

Πολλά αρχαία αλλά και σύγχρονα κείμενα έχουν κάνει αναφορές σε αυτό το πουλί.

  • Μόμπι Ντικ ο Κάβουρας (Moby Dick the Crab), του Χέρμαν Μέλβιλ (στα αγγλικά Hair - Man)
  • Ο Χάρι Πότερ και η Θάλασσα με τα Καβούρια (Harry Potter and the Sea of Crabs), της Τζέι Καίει Μπόουλινγκ
  • Ο Άρχοντας των Καβουριών (Lord of the Crabs), του Τζέι Ρο Ρο Τόλκινγκ (Ράπερ)
  • Ο 10-10(20) και ο Κάβουρας με τις χρυσές δαγκάνες (Ten-Ten and the Crab with the Golden Claws), του Χερτζέ

Δευτερολογώντας[επεξεργασία]

Κοιτώντας το πτηνό από άλλη μεριά εξετάζουμε την εκδοχή που υποστηρίζει πως κάβουρας είναι ο κάγκουρας που έχει ετήσια συνδρομή σε γυμναστήριο. Τηρεί καθημερινά το πρόγραμμα σε συνδυασμό με χαπάκια με φυτικές ίνες αλλά προς θεού όχι βιταμίνες (κοινώς σφίχτης) και επιπλέον βγαίνει στο δρόμο με τα χέρια να προεξέχουν σαν δαγκάνες και είναι πάντοτε έτοιμος για τσακωμό. Παραδόξως αν και ανήκει στην οικογένεια των καγκουροειδών δεν έχει τόσους πολλούς η Πάτρα.

Σχετικά[επεξεργασία]