Η-μπέη

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Το λογότυπο του Η-μπέη

Το Η-μπέη ιδρύθηκε το 1819 από τον Μουσταφά-Μπέη σε συνεργασία με τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Για αιώνες, αποτελούσε το μεγαλύτερο δίκτυο αγοραπωλησιών στη Μόρντορ μέχρι τη χρεοκοπία του το 2007 και την πώλησή του στο Η-σοπ και την α-πώληση τριών εκατομμυρίων υπαλλήλων το 2010.

Το ονοματάκι σας, παρακαλώ;[επεξεργασία]

Το όνομα του Η-μπέη προήλθε από ένα τυχαίο περιστατικό: ο Μουσταφάς κουνούσε την Αχλαδιά έτσι ο συνιδρυτής του τον φώναζε "Η Μουσταφά Μπέη" (δεν θα καταλάβω ποτέ το χιούμορ αυτών των ανθρώπων), κι έτσι βγήκε και η ονομασία "Η-μπεη".

Ιστορικά στοιχεία[επεξεργασία]

Οι Ντούρκοι γνώριζαν τα σχέδια της Μπουμπουλίνας για την επανάσταση, τα οποία είχε μαντέψει ο Νοστράδαμος, και προσπάθησαν να φτιάξουν ένα δίκτυο αγοράς ελικοπτέρων Απάτσι. Μετά από έρευνες, βρήκαν πως οι αγορές μέσω ίντερνετς είναι πιο φθηνές. Χρησιμοποίησαν λοιπόν τη γραμμή I-DERNET (Istanbul-DERNET).

Πολλοί Αμερικάνοι ήθελαν να ξεφορτωθούν τα παλιά τους ελικόπτερα που κατασκεύασαν για τα γυρίσματα της ταινίας "Pearl Harbor" (δεν ήξεραν, βλέπετε, πως τα ελικόπτερα στην ταινία θα ήταν 3D computer animation), κι έτσι υπήρχαν πολλές ευκαιρίες για τους Ντούρκους. Το πρόβλημα ήταν ότι ο ΟΤΕ έκανε σαμποτάζ στις τουρκικές γραμμές, έτσι οι Τούρκοι πήραν Ίντερνετς από την Forthnet. Ναι, πήραν Ελληνικό Broadband! Οπότε καταλαβαίνετε γιατί, το 2006, τα έσοδα του Η-μπέη άρχισαν ξαφνικά να πέφτουν... Σε διάσκεψη τύπου το χειμώνα του 2010, ο εγγονός του Μουσταφά-Μπέη, Μουσταφά-Μπέη, ανακοίνωσε την πώληση της εταιρίας στο Η-σοπ (εμ, ελληνικό broadband θέλατε, φάτε τα τώρα!).

Στατιστικά[επεξεργασία]

  • Τα ακαθάριστα κέρδη υπολογίζονται στα $19 ετησίως. Tα ακαθόριστα δε σε ακριβώς $21,27(χιούμορ ενος περαστικού, να με συμπαθάτε)
  • Υπάρχουν 54 χρήστες-και όλοι από το Χονγκ Κονγκ.
  • Ο μεγαλύτερος πωλητής στο Η-μπέη ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ με πώληση ενός εκατομμυρίου σαπουνιών (από τι, άραγε;).
  • Ο μεγαλύτερος αγοραστής ήταν η Άντζελα Δημητρίου
    (κανείς δεν της είπε ότι πρέπει να πληρώσει).