Ζησούλα

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η Ζησούλα είναι ένα σπάνιο είδος υπό εξαφάνιση που ευδοκιμεί κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα το μεγαλύτερο γνωστό πλήθος τέτοιων οργανισμών (1 άτομο) βρίσκεται στην Καρδίτσα του Νομού Καρδίτσας της περιφέρειας Καρδίτσας στη Χώρα Ελλάδα (ψαρώσατε?).

Η Ζησούλα, αν και γενικά τρέφεται με κάθε είδους τροφή (όπως τα αυγά μάτια, το ψωμί και η ομελέτα) είναι λάτρης της γκουρμέ μαγειρικής. Πρόκειται για ένα ευγενέστατο ζώο όταν τρέφεται, αφού αποδεδειγμένα το γλύφει όλο το πιάτο και το πλένει κιόλας. Διάφοροι ζωολόγοι το κατατάσσουν στα γαστρονομικά θηλαστικά (μπερδεύουν το μοσχάρι με το χοιρινό).

Η Ζησούλα βγαίνει σε πολλά χρώματα, όπως το μαύρο (φυσικό) και το κόκκινο (το οποίο ξεκινάει σαν πορτοκαλί αλλά τελικά αν το δεις στο φως μπορεί να μοιάσει με καφέ ανοιχτό). Ζησούλες σε απόχρωση φαίνονται να έχουν ανεβασμένη διάθεση (ειδικά αν φοράνε 10000ποντο τακούνι).

Οι Ζησούλες είναι βέβαια πολύ κοινωνικές με τα υπόλοιπα άγρια ζώα όπως ο Κάγκουρας και ο Χλιμίτζουρας. Η Ζησούλα όταν βρεθεί μπροστά στα άγρια αυτά είδη συμπεριφέρεται παράδοξα σχηματίζοντας φανταστικές εικόνες για τον κόσμο και φυσικά δεν διστάζει να εκφραστεί ελεύθερα και αβίαστα μπροστά τους (στο κάτω κάτω, αυτή θα το φάει το ξύλο?).

Η Ζησούλα αναγνωρίζεται εύκολα από το ηχητικό της γνώρισμα που έχει τη μορφή ενός παράδοξου Ρω (οι υπόλοιποι φθόγγοι δεν ακούγονται μπροστά στο Ρω της). Στο Παρακάτω σχήμα φαίνεται η προφορά του Ρω στην λέξη "Τάρταρα" (επάνω: από τον κανονικό άνθρωπο, κάτω: από τη Ζησούλα)

Προφορά του Ρω.png

Η Σχέση της Ζησούλας με την ακοή φαίνεται να είναι διαταραγμένη λόγω γενετικής δομής (παραδείγματος χάριν δεν μπορεί να αφουγκραστεί το στεντόρειο Ρω της) με κλασικό παράδειγμα την ηχητική μετάφραση απλών ξένων λέξεων στον ήχο "Te" κατ επανάληψιν.

Παρόλο που οι γνωστές Ζησούλες ζουν σε ένα μονωμένο περιβάλλον, αφού οι διάφορες Ζησούλες δεν επιθυμούν και δεν επιδιώκουν να βρίσκονται σε επαφή μεταξύ τους, οι Ζησούλες υπάρχουν διάσπαρτα σε όλη την πλάση και δείχνουν να διαπρέπουν σε πολλούς τομείς της ζωής, όπως το άλμα εις μήκος, το ένα ποτό γιατί τα 2 είναι για τους πλούσιους καθώς και την καλή ένδυση που έχει πολλές φορές κακώς χαρακτηριστεί κακεντρεχώς στα ομαδικά τσατ του Φατσοβιβλίου.

Η Ζησούλα δε έχει άμεση σχέση με την επιστήμη των Μαθηματικών, αφού είναι γνωστή σε όλους η εξίσωση Mentz που δείχνει ξεκάθαρα πολλές συμπαντικές αλήθειες και λέγεται ότι λύνει όλα τα μαθηματικά (το θαυμαστικό δεν είναι μαθηματική έννοια, απλά κάθε φορά μας ενθουσιάζει)

Εξίσωση.png

Να γίνει βέβαια αναφορά και στην άρρηκτη σχέση της Ζησούλας με τη φυσική (ξέρει πως να παίζει με το εκρεμμές του Νεύτωνα και να το χαλάει επίσης) που δείχνεται από το νόμο του Zin που βαριέμαι να διατυπώσω.

Επίσης λέγεται ότι μία Ζησούλα χτυπιέται με σκληροπυρηνικό τρόπο (??) στα γυμναστήρια, φημολογείται ότι θα τρέξει σε μαραθώνιο και πολλές φορές εκνευρίζεται από το πάνσυχνο λάθος των προπονητών που προφανώς δεν κάνουν για μαθηματικοί αλλά για δικηγόροι (μην την ψάχνετε) συγκεκριμένα για την σύγχυση του n-οστού όρου της σταθερής ακολουθίας 4 με το πραγματικό όριο 14 (το τελευταίο 4ρι είναι στην ουσία ένα 14άρι) και ειδικά όταν αυτό γίνεται χωρίς άρση της πρωταπριλιότητας.

Η Ζησούλα, ανάμεσα σε όλες τις άλλες ασχολίες της (όπως το σκληροπυρηνικό γυμναστήριο και τα μαθηματικά στον ελεύθερο χρόνο της) ασχολείται με τους παραδοσιακούς χορούς. Διακρίθηκε πολλές φορές για τις πρωτότυπες φιγούρες της ως πρωτοχορευτής/παλικάρι υπό τη συνοδεία δημοφιλών παραδοσιακών ασμάτων όσο και για τις πρωτοπόρες επιλογές της σε μαντήλια.

Σε αυτό οφείλεται η μόνιμη διάθεσή της για γλέντι, αφού φανερά το πλάσμα αυτό κουβαλάει μαζί του διάθεση που φτάνει για ολόκληρο λόχο (πετάει χαρτοπετσέτες, πετάει χαρτοσακούλες, πετάει χαρτιά, πετάει ό,τι βρει εν ώρα χορού). Έχει σημειωθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση στην οποία μαρτυρίες λένε ότι η Ζησούλα αποτελούσε ολόκληρο το χορευτικό τμήμα ΚΑΙ την ορχήστρα μαζί! (ΝΑΙ καλά διαβάσατε ΚΑΙ την ορχήστρα). Ταυτόχρονα, έχει σημειωθεί η τεράστια γενναιοδωρία της (κόλλησε ολόκληρο 100ευρο στο κούτελο της τουμπερλεκού).

Να μην ξεχνάμε βέβαια πως η Ζησούλα γίνεται πολλές φορές κακιά χωρίς συγκεκριμένο λόγο, συμπεριφέρεται δηλαδή δύστροπα εμφανίζοντας μεγάλες στροφές διάθεσης, πράγμα που την καθιστά δύσκολο αντικείμενο μελέτης και πιθανότατα της κατηγοριοποιεί κάπου ανάμεσα στον ψυχοπαθή και τη γυναίκα (εμφανίζει χαρακτηριστικά και από τις δύο κατηγορίες) με αποτέλεσμα να μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολα Άγριο Ζώο.

Η Ζησούλα δεν θα πρέπει να συγχέεται με τη Ζηνοβία και τη Ζησιά, καθώς το πρώτο είναι παράγωγο της Ζήνας, βασίλισσας του πολέμου που δεν έχει όμως καμία απολύτως σχέση με τη Ζησούλα και το δεύτερο πρόκειται για προσωνύμιο αυθεντικής ελληνικής γιαγιάς.