Επουδενί

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ε·Λ


Τα επουδενί είναι μικρά τριχωτά πλασματάκια, σε αποχρώσεις του μπεζ, του γκρι και του σομόν, με μέγεθος που δεν ξεπερνάει τα 20 εκατοστά σε μήκος (χωρίς την ουρίτσα τους). Έχουν κοντά ποδαράκια και μικρή μουσουδίτσα, όλα χρώματος μαύρου.

Τα επουδενί συχνάζουν στις αράδες βιβλίων και κειμένων, με κάποια προτίμηση στα πιο αρχαΐζοντα και πομπώδη έργα πολιτικών και φιλοσόφων. Η επιστημονική κοινότητα δεν είναι ακόμα σε θέση να προσδιορίσει τον ακριβή ήχο των επουδενών, η ζυγαριά αμφιταλαντεύεται επανειλημμένως μεταξύ "σκουίκ" και "τσιουίκ". Παρ' όλο το μυστήριο γύρω από τα επουδενί, δεν θα πάψουν ποτέ να είναι τα πιο γλυκά πλασματάκια του κόσμου και να έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας!

ΠΟΠΕ[επεξεργασία]

Η Παγκόσμια Οργάνωση για την Προστασία των Επουδενί (ΠΟΠΕ) δημιουργήθηκε το 1832 μ.Χ. για την προστασία του είδους από φιλόδοξους κυνηγούς και έμπορους, που αποσκοπούν στην εκμετάλλευση της γούνας τους για την κατασκευή γοβών, τσαντακίων, κασετίνων, ποντίκια υπολογιστών και τα απαραίτητα mousepads.

Δείτε επίσης[επεξεργασία]