Ελληνίκιοι

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Οι ελληνίκιοι είναι κάτοικοι της Ελλάδας και τα άτομα που δημιουργούν την ελληνική Ποπ μουσική. Προφανές δεν είναι;

Βιολογία[επεξεργασία]

Δύο χαρακτηριστικοί Ελληνίκιοι ήταν ετούτοι οι γιοι του Καραγκιόζη

Οι Ελληνίκιοι πολύ συχνά αναφέρονται και ως "Έλληνες" καθώς το όνομα αυτό παραπέμπει σε ανελκυστήρες, όπως συμπεριφέρονται δηλαδή όλοι τους. Το είδος των Ελληνίκιων από βιολογικής άποψης είναι φυτό με επιστημονικό όνομα Solanum Tuberosum που ανήκει στην οικογένεια Solanaceae. Το είδος είναι ιθαγενές των υψιπέδων του Μεξικού, της Χιλής, του Περού και της Κολομβίας. Στην Ελλάδα τους έφερε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Στην αρχή καλλιεργήθηκαν σε περιορισμένη, πειραματική κλίμακα στην Τίρυνθα. Πλέον αποτελούν βασικό είδος διατροφής όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Κατ' άλλους είναι ευμεγέθη μαλάκια που φέρουν τέσσερα βράγχια, με πολυπληθείς πλοκάμους χωρίς βεντούζες (σικύες). Το όστρακο τους (που μοιάζει με του σαλιγκαριού) είναι σπειροειδές που διαιρείται εσωτερικά με εγκάρσια διαφράγματα σε πολλούς θαλάμους, που συνδέονται μεταξύ τους με σιφώνιο. Το ζώο παραμένει στους δύο πρώτους θαλάμους ενώ τους υπόλοιπους μπορεί να γεμίσει με νερό ή αέρα και έτσι να μετακινείται γρήγορα καθ΄ ύψος. Στο βυθό κινείται με τους πλοκάμους του. Η γενετική των ελληνίκιων είναι δύσκολο να εξηγηθεί από τον Μέντελ και τον Δαρβίνο, εφόσον οι Έλληνες έχουν ξεχωριστά σετ χρωμοσωμάτων, τα ελληνικά γονίδια! (διάσημοι φορείς των γονιδίων ο Σταμάτης Γονίδης, η Άννα Βίσση, η Άντζελα Δημητρίου, ο Ηλίας Ψινάκης και ο Νίκος Ευαγγελάτος)

Διάσημοι Ελληνίκιοι[επεξεργασία]

Άννα Βίσση
Νίκος Καρβέλας

Ένδοξοι Ελληνίκιοι[επεξεργασία]

Άννα Βίσση
Μιμή Ντενίση

Τρισένδοξοι Ελληνίκιοι[επεξεργασία]

Άννα Βίσση .- (<--- τελεία και παύλα)

Οχτροί[επεξεργασία]

Οι παρακάτω τυπάδες έχουν την κακιά συνήθεια να μπαίνουν στην πόλη και να την σπάνε στους Ελληνίκιους με τις βρωμερές τους μασχάλες:

Εχθρώνυμα[επεξεργασία]

για Έλληνες:

  • κωλέλληνες

γι' ανέλληνες:

  • σκατούρκοι
  • άσκοπα νι (Σκορπιανοί)

Σημειώσεις[επεξεργασία]

  • ανέλληνας: μη Έλληνας
    (α- + Έλληνας, ν για αρμονία)
  • ανθέλληνας: μη Έλληνας στην συνείδηση και εχθρός
    (αντι- + Έλληνας, ανθ- λόγω επόμενου φωνήεντος)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[επεξεργασία]