Εκλογές

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Nuvola filesystems services.svg

“Άντε μην τα πάρω στην κράνα και κάνω τίποτα πρόωρες εκλογές!”

- Κώστας Καραμανλής για το κοκορέτσι που είχε κρυώσει.

Οι πολίτες των άτυχων εκείνων χωρών όπου κυβερνώνται από το πολίτευμα της Δημοκρατίας χάνουν τουλάχιστον μια Κυριακή κάθε τέσσερα χρόνια, από την ζωή τους, καθώς τα Κόμματα τους τραβολογάνε στα σχολεία από το πρωί για να διαλέξουν μέσω του δικαιώματος της ψήφου ποίος είναι ο καταλληλότερος απατεώνας για να τους ταλαιπωρήσει στο προσεχές διάστημα. Αυτό το βασανιστήριο της λογικής και των αισθήσεων λέγεται εκλογές και το επινόησε -ποιος άλλος- μια ομάδα μαζοχιστών, γνωστή ως Έλληνες, πριν από 125452 χρόνια, σύμφωνα με τα χάλκινα βιβλία του Δρ. Λιακόπουλου.

Προετοιμασία

Αρχείο:Efi sarri
Χαρακτηριστικό παράδειγμα προεκλογικής εκστρατείας .

Όποτε γουστάρει ο Πρωθυπουργός της χώρας, βγαίνει στα κανάλια και στην βουλή και ανακοινώνει την προκήρυξη εκλογών. Χαράς ευαγγέλια για τα κανάλια και τις εφημερίδες που κονομάνε από τις κομματικές διαφημίσεις, οι μικροπωλητές πλαστικών σημαιών και οι τυπογράφοι κάνουν τον σταυρό τους και τρίβουν τα χέρια τους και τα διάφορα κομματόσκυλα κατεβαίνουν και αυτά στη μάχη, άλλοι για να δείρουν τους υπόλοιπους, άλλοι για να κολλήσουν αφίσες με τη μουτσούνα του αρχηγού του κόμματος ή των υποψηφίων βουλευτών και άλλοι για να πείσουνε τα κορόιδα του κοινωνικού τους περίγυρου να ψηφίσουν το κόμμα τους. Δηλαδή οι εκλογές είναι για το καλό του τόπου αφού κάνουν τόσο κόσμο χαρούμενο. Παραδοσιακά τα άτομα που αποτελούν την ελίτ του τόπου πάνε και σκάνε μαύρα λεφτά σε κάθε κόμμα για να το βοηθήσουν στην προεκλογική εκστρατεία τους, και αυτό το κάνουν για την ψυχή της μανούλας τους και μόνο, και όχι γιατί από όποιο κόμμα βγει θα ζητήσουν ανταλλάγματα. Οι υποψήφιοι βουλευτές κάνουν γαργάρες με αλατόνερο, αγοράζουν καμιά δεκαριά κοστούμια και τα βράδια διαβάζουν τις ιστορίες των αδερφών Γκριμ και τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν για να προετοιμάσουν τις ομιλίες τους. Ο κάθε αρχηγός κόμματος επιλέγει χρήσιμα άτομα από τον υπόκοσμο της δημοσιογραφίας και των επικοινωνιολόγων για να στελεχώσει το εκλογικό του επιτελείο και αρχίζει τη δουλειά. Το επιτελείο εφοδιάζει με αρλούμπες και αληθοφανή μούσια τον αρχηγό και αυτός οργώνει χωρίς τρακτέρ την επαρχία για να συναντήσει τους ψηφοφόρους του.

Προεκλογικές Συγκεντρώσεις

Το επιτελείο του κάθε αρχηγού ορίζει ημερομηνίες Live εμφανίσεων στις πόλεις και είναι υποχρεωμένο να βρει και τα πιο πιστά κομματόσκυλα για να παρακολουθούν τις συγκεντρώσεις αυτές. Όσο πιο μεγάλη, από πλευράς οπαδών, φαίνεται μια συγκέντρωση τόσο πιο καλός και ικανός φαίνεται ο αρχηγός αλλά οι εχέφρονες πολίτες (αν υπάρχουν τέτοιοι στη χώρα) μπορούν να υπολογίζουν πόσοι κολαούζοι ζητάνε από τους πολιτικούς να μπάσουν τα τεμπελόσκυλα που έχουν για παιδιά ή τις ανίκανες που έχουν παντρευτεί στο Δημόσιο. Σε αυτές τις συγκεντρώσεις ο αρχηγός πρέπει πάντα να φαίνεται ικανός να τετραγωνίσει τον κύκλο με το μικρό του δακτυλάκι μόνο και να πείσει τα κορόιδα πως κρατά μαγικό ραβδάκι που λύνει όλα τα προβλήματα όσο κι αν ισχυρίζεται για το αντίθετο. Σε κάθε ομιλία είναι επιβεβλημένη η χρήση του μορίου ΘΑ τουλάχιστον 1455 φορές και πάντα οι αντίπαλοι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να παρουσιάζονται ανίκανοι, ανόητοι και εθνικοί μειοδότες τουλάχιστον. Άσχετα αν πριν και μετά τις εκλογές οι ίδιοι αρχηγοί μπορεί να κοπανάνε κανένα ουίσκυ παρέα.

Διοργάνωση

Την ευθύνη για την ομαλή για τα συμφέροντα των πολιτικών διοργάνωση των εκλογών αναλαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών. Εκεί δίνονται οι εντολές για χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς για να ψηφίσουν το κόμμα που ανήκει ο Υπουργός. Εκεί υπάρχουν και οι εκλογικοί υπολογιστές οι οποίοι συγκεντρώνουν τα αποτελέσματα από τις εκλογικές περιφέρειες, τα δίνουν στον μάγειρα του Υπουργείου να τα σωτάρει και να φτιάξει και κανένα ντρέσσινγκ και μετά τα ανακοινώνουν στο ανυπόμονο κοινό.

Η Μεγάλη Ημέρα της Δημοκρατίας

Την Κυριακή των εκλογών και από το πρωί -μετά τον όρθρο- μαζεύονται οι θείτσες έξω από το εκλογικό κέντρο και βαράνε τις πόρτες με τις μαγκούρες τους για να ψηφίσουν. Πιο πριν -κατά τον όρθρο- έχουν μαζευτεί εκεί τα άτομα που θα διενεργήσουν την διαδικασία ,οι δικηγόροι, τα κομματόσκυλα με την ευθύνη του κομματικού αντιπροσώπου και κάποιοι άμοιροι κούληδες που τους πηδήξανε την μέρα. Από τους εκλογικούς καταλόγους έχουν επιλεγεί αυτοί οι άτυχοι οι οποίοι θα υπηρετήσουν αμισθεί την Δημοκρατία από το πρωί μέχρι το βράδυ δίνοντας τα φάκελα και τα ψηφοδέλτια στους ψηφοφόρους και μετά καταμετρούν τις ψήφους και τις δίνουν για μαγείρεμα. Τα κανάλια της τηλεόρασης διοργανώνουν τραπέζια συζητήσεων με υποψήφιους άχρηστους βουλευτές και τα τσιράκια τους δημοσιογράφους και αρλουμπολογούν για να περάσει η ώρα. Μετά θα βγάλουν τις δημοσκοπήσεις που από εκεί θα φανεί ποιο κόμμα βγήκε πρώτο και θα συνεχίσουν να αρλουμπολογούν σχολιάζοντας τα ευρήματα των γκάλοπ. Μετά το Υπουργείο Εσωτερικών θα αρχίζει να μοιράζει σαν ντελίβερι τα μαγειρεμένα αποτελέσματα και θα ανακοινωθεί ποιο κόμμα κέρδισε. Συνήθως μετά τις δώδεκα το βράδυ επιβεβαιώνεται η νίκη του κόμματος και οι απολίτιστοι οπαδοί του γυρνάνε στους δρόμους με τα αμάξια και πανηγυρίζουν σαν να κέρδισαν το λόττο με οχταπλό τζάκποτ. Στην τηλεόραση θα βγεί πρώτα ο κερδισμένος αρχηγός και θα πει ότι ευχαριστεί τον λαό για την εμπιστοσύνη του, η χώρα θα γυρίσει σελίδα και ότι τον περιμένει σκληρή δουλειά για να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των πολιτών. Μετά ο αρχηγός αυτός πάει στα μπουζούκια. Ο αρχηγός του κόμματος που έχει βγει δεύτερο έχει δέσει μια βαριά πέτρα στο λαιμό και πηγαίνει στο Ζάππειο για να ανακοινώσει την ήττα του. Ακολούθως πηγαίνει στο πλησιέστερο λιμάνι και φουντάρει στη θάλασσα. Μια άλλη παραλλαγή της παράδοσης αυτής θέλει τον χαμένο αρχηγό να πηδάει από τον κοντινότερο γκρεμό.

Η Επόμενη Ημέρα

Τίποτε διαφορετικό δεν συμβαίνει την επόμενη ή τις επόμενες ημέρες για τους πολίτες αφού ή έχουν αλλάξει τον άχρηστο που τους κυβερνούσε πριν, με κάποιο άλλο άχρηστο ή έχουν διατηρήσει τον ίδιο. Οι μόνοι που χαίρονται είναι οι τριακόσιοι τυχεροί που έγιναν Βουλευτές και έλυσαν μια για πάντα το οικονομικό τους πρόβλημα.

Αποτελέσματα Εκλογών