Αλλαγές

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αριστοτέλης

1.121 bytes προστέθηκαν, 20:01, 7 Μαΐου 2011
καμία σύνοψη επεξεργασίας
== Βιογραφικά στοιχεία ==
Πατέρας: Τσακ Νορρις (πιθανόν) Ο Ασκληπιάδης Νικομαχος,μελλοντολόγος στην αυλη του βασιλιά Αμύντα ΓΜητέρα: Πίστευαν πως ήταν θεά αλλά η πραγματικότητα είναι Η μητέρα του(όπως μαθαίνουμε και από πηγές)είχε ενα δυαράκι στη Χαλκίδα όπου εκεί έζησε ο Αριστοτέλης όταν αναγκάστηκε να φύγει απο την Αθήνα.Το όνομά της παραμενει άγνωστο.Φήμες λένε πάντως ότι την μπέρδευαν είχε παράλληλη σχέση με τον πατέρα Πλάτωνα,δάσκαλο τουνεαρου Τέλη.
Αμέσως μετά τη γέννησή του ,ο πατέρας του επειδή είχε προβλέψει την κατάντια που θα έχει το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα σε λίγα χρόνια, τον εγκατέλειψε έστειλε,χωρίς δεύτερη σκέψη,κατευθείαν στην Ακαδημία του Πλάτωνα.Ο νεαρός Τέλης όμως είχε άλλα σχέδια για το μέλλον του.Δήλωσε συμμετοχή στο "Greek Idol καλοκαγαθίας" και αμέσως ξεχώρισε για την ύπεροχη φωνή και την ανατροφή σωματική του διάπλαση.Βγήκε 3ος από το παιχνίδι και συνεργάστηκε με την ανέλαβε ένας ξένος ο Πρόξενος. Το 367π.ΧΧάρις Αλεξίου στο περίφημο τραγούδι "Τέλη Τέλη Τέλη". έγραψε πολύ καλά στις [[πανελλήνιες|πανΕΛλαδικές]] και πέρασε στην ακαδημία Πλάτωνος όπου δε πατούσε ποτέ και γι΄ αυτό Από τη σχολή λοιπόν αποφοίτησε μετά από [[αιώνιος Φοιτητής|20 χρόνια]]. Την ίδια χρονιά που ο Πλάτωνας πέθανε (μπορείτε να φανταστείτε το γιατί).
Μετά έμεινε στον Άσσο όπου και δούλευε ως δάσκαλος σε ένα παράρτημα (όχι του Ολυμπιακού) της ακαδημίας του Πλάτωνος. Το 342π3423/2 π.Χ. ο Φίλλιπος του είπε να πάει στη [[Ομόσπονδη Δικτατορία της Φραπεδιάς|Μακεδονία]] για να κάνει [[Τα αγγλικά...διδάξει τον γιο του Αλέξανδρο αγγλικα(Όχι η γλώσσατου μέλλοντος όπως είχε προβλέψει ο πατέρας του Νικόμαχος)|ιδιαίτερα]] στον γιο του κυρίως στην ιστορία, τα μαθηματικά ,φωνητική και τα [[αρχαία]] φυσικά αρχαία ΕΛληνικά όπου είχε κάποια κενά. Αργότερα ίδρυσε μια σχολή στην Αθήνα. Οι προχωρημενοι φοιτητές φιλοσοφούσαν και οι αρχάριοι ρητορούσαν. Το 323π.Χ. όταν ο [[Μέγας Αλέξανδρος]] πέθανε, οι αντιμακεδονικοί - κάτι σαν τους κουμουνιστές - κατηγόρησαν τον ΑριστοτΈΛη Τέλη για ασέβειακαθώς με ένα του τραγούδι περνούσε ομοφυλοφιλικά μηνύματα,κάτι που προσέβαλε,όπως ήταν φυσικό,τους Αθηναίους. Για να γλιτώσει τη δίκη [[Βασίλης Παλαιοκώστας|την κοπάνισε]] στην Χαλκίδα. Τελικά απεβίωσε το 322π.Χ. στη Χαλκίδα όπου και θάφτηκε ως Ψαχνιώτης.
Συνεχίζεται....
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης