Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Φρικηλεξικό:φλούξους»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
μ (The official Takis μετακίνησε τη σελίδα Φλουξους στη Φρικηλεξικό:φλούξους χωρίς να αφήσει ανακατεύθυνση)
Ετικέτα: sourceedit
{{σημείωση|Μεταφορά σε [[Φρικηλεξικό]]}}
"Φλούξους" λέγεται αυτό που κάνει ο καλλιτέχνης που έχει ψυχή και πάνω απ' όλα νοημοσύνη πεντάχρονου. Γενικά, χαρακτηρίζεται ως το κίνημα της "αντιτέχνης" και ουσιαστικά έχει τις ρίζες του στην προϊστορική εποχή (βλ. τα ζωάκια που σχεδίαζαν οι άνθρωποι των σπηλαίων).
 
"Φλούξους" λέγεται αυτό που κάνει ο καλλιτέχνης που έχει ψυχή και πάνω απ' όλα νοημοσύνη πεντάχρονου. Γενικά, χαρακτηρίζεται ως το κίνημα της "αντιτέχνης" και ουσιαστικά έχει τις ρίζες του στην προϊστορική εποχή (βλ. τα ζωάκια που σχεδίαζαν οι [[Άνθρωπος|άνθρωποι]] των σπηλαίων).
 
=== Ετυμολογική Προέλευση της λέξης ===
Η λέξη "Φλούξους" προέρχεται από τις λέξεις Φλου και Ξου, γιατί όταν πρωτοεμφανίστηκε το κίνημα, οι άνθρωποι έπαιρναν καθημερινά αντικείμενα που έβρισκαν σε δημόσιους χώρους (πχ κοτρώνα) και τα χρησιμοποιούσαν για να τρομάξουν και να διώξουν τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά (εξ' ού και το ξου). Τέλος μετά τις δύο λέξεις, βάζουμε και ένα ''ς'' για να γίνει πιο σούπερ-γουάου και να μοιάζει με Λατινική λέξη.
 
=== Ετυμολογική Προέλευση της λέξης ===
=== Πώς γίνεσαι καλλιτέχνης του Φλούξους; ===
 
Η λέξη "Φλούξους" προέρχεται από τις λέξεις Φλου και Ξου, γιατί όταν πρωτοεμφανίστηκε το κίνημα, οι [[Άνθρωπος|άνθρωποι]] έπαιρναν καθημερινά αντικείμενα που έβρισκαν σε δημόσιους χώρους (πχπ.χ. κοτρώνα) και τα χρησιμοποιούσαν για να τρομάξουν και να διώξουν τα αδέσποτα [[Σκύλος|σκυλιά]] και [[Γάτα|γατιά]] (εξ' ού και το ξου). Τέλος, μετά από τις δύο λέξεις, βάζουμε και ένα ''ς'' για να γίνει πιο σούπερ-γουάουουάου και να μοιάζει με Λατινική λέξη.
"Καλλιτέχνης" στο κίνημα Φλούξους, ονομάζεται οποιοσδήποτε τοποθετεί ένα καθημερινό ή μη αντικείμενο σε δημόσια θέα (πχ μια κουράδα στην πλατεία Συντάγματος). Δηλαδή, αν εσύ αγαπητέ αναγνώστη πάρεις μια κουτσουλιά και κολλήσεις σε ένα άγαλμα, έγινες καλλιτέχνης του Φλούξους!!!! Well Done!!!!
 
=== Πώς γίνεσαι καλλιτέχνης του "Φλούξους"; ===
 
"Καλλιτέχνης" στο κίνημα Φλούξους, ονομάζεται οποιοσδήποτε τοποθετεί ένα καθημερινό ή μη αντικείμενο σε δημόσια θέα (πχπ.χ. μια [[Σκατά|κουράδα]] στην [[πλατεία Συντάγματος]]). Δηλαδή, αν εσύ αγαπητέ αναγνώστη πάρεις μια κουτσουλιά και την κολλήσεις σε ένα άγαλμα, έγινεςτότε καλλιτέχνηςέχεις ενταχθεί στο κίνημα του "Φλούξους" και μπορείς πλέον να αποκαλέισαι καλλιτέχνης (ή και καλλιτέχνις, γιατί πάντα το 'ι' δίνει μια πιο όμορφη χάρη στη λέξη την οποία το περιλαμβάνει!)!!!! Well Done!!!!
4.117

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης