Δυο λαλούν και τρεις χορεύουν

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“Πώς λέμε "δυο λαλούν και τρεις χορεύουν" στα κυπριακά; "One"! Αχαχαχαχα...”

- Γιουροβιζιονικό ανέκδοτο της κακιάς (χ)ώρας


Αρχαίο συγκρότημα με δύο τραγουδιστές, ένα μπάσο και μια σοπράνο.

Ο Όμηρος έγραψε πως τραγουδούσαν οι Λεωνίδας και Βρασίδας και χόρευαν ο Περικλής, ο Αναξαγόρας και ο Λουκ Σκαϊγουόκερ. Στην μελωδία χορεύουν πάντα τρία άτομα.

Τρεις χορεύουν

Οι τραγουδιστές μαζεύονταν στην Επίδαυρο στο Φεστιβάλ Αθηνών και έκαναν διαγωνισμό για το καλύτερο χορευτικό τραγούδι. Οι χορευτές που είχαν περάσει στους εκατό στο Σοόου γιου θινκ γιου καν ντανς έκαναν το βίντεο κλιπ.

Ακολούθως στην ελληνική ιστορία αναφέρεται πως στο κρυφό σχολειό λαλούσαν οι παπάδες και χόρευαν τα παιδιά και μερικές φορές χόρευαν και οι Τούρκοι μαζί τους όπως εκείνη την μέρα που οι Τούρκοι έφαγαν σουβλάκια με τον στρατό του Διάκου. Ο θεσμος συνεχίζεται στο Θέατρο Βράχων με την υποστήριξη του Μαντ ΤιΒι.

Στις μέρες μας συγκροτήματα όπως οι Ουάν και οι Μπάκστριτ Μπόις κατέρριψαν το θεσμό αφού λαλούν 5. Βέβαια ο Αντώνης Ρέμος με την Πρωτοψάλτη και η Άννα Βίσση με τον Νίκο Καρβέλα τίμησαν την παράδοση.

Η μουσική και ο χορός είναι βαθιά στην ζωή μας αφού εδώ στην Ελλάδα, στην βουλή Δυο λαλούν και τρεις χορεύουν. Το πιο πάνω σχήμα ακολουθείται και στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και σε εκπομπές όπως Όμορφος κόσμος το πρωί, Αποδείξεις και Πιο πολύ την Κυριακή.

Κάποιοι Έλληνες προτιμούν να μην λαλούν ή να λαλούν μόνοι τους. Η Άντζελα Δημητρίου δεν βρήκε ακόμα κάποιον να τραγουδήσουν μαζί, μετά από την σοβαρή ασθένεια που είχε ο Παβαρότι. Η Ελένη Λουκά κάποτε λαλούσε αλλά τώρα προτιμά να ακούει τον Κώστα Μαρτάκη να λαλεί και τον Τσιάγο να χορεύει.

ο πρόεδρος των ΗΠΑ χορεύει

Έχουν παρατηρηθεί σπουδαίες επιρροές στο εξωτερικό, όπως στην σειρά οι 'χαμένοι', το Μάπετ Σόου, το Κογκρέσο και το συγκρότημα Τ.Α.Τ.U..


Άλλες γνωστές παραλλαγές[επεξεργασία]

  • ONE
  • Δυο Swordsingers και τρεις Bladedancers (εκ Lineage)