Δίκη της Νυρεμβέργης

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Bwikilogo.gif
Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για Δίκη της Νυρεμβέργης.

Η δίκη της Νυρεμβέργης είναι η πιο σημαντική δίκη του αιώνα και ασχολήθηκε με την καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Βόρεια Ευρώπη. Η Νυρεμβέργη βρίσκεται στη Σουηδία, είναι προάστιο της πρωτεύουσάς της, Στόκοςχόλμης, και βρίσκεται δίπλα από το αρτοποιείο, δηλαδή το φούρνο του Άουσβιτς.

Προβλήματα[επεξεργασία]

Ακολουθεί απόσπασμα από τα πρακτικά της δίκης με μόνη διαφορά τη μετάφρασή του στα (νομικά) ελληνικά.

Συμμετέχουν κατά αλφαβητική σειρά:

  • Πεστροικότς Γκέροργκ: πρόεδρος της Βουλής
  • Ρουγκάντολγ Βιργκιλόνιτς: πρωθυπουργός
  • Λουκανέφσκυ Αυγάνα: πρόεδρος της ανταξιωματικής πολίτευσης
  • Κουγιόριτς Τεμίστερ: δικηγόρος πολιτικής αγωγής
  • Φαφλούτ Μπόντερελ: συνήγορος του πολίτη

Ρ: Έδοξε τη βουλή και το δήμο εναρχίδι σημερινής συνεδριάσεως ες τας 15ας Φεβρουάρας εν έτει 2010κι, ώραν δέκατην πέμτην μετά μεσημβρίας και εκτάτου θέματος Συνειδητή καταστολή της πάγιας ελευθερίας της γλετζιακής αυτοπρόσκλησης εκ του Γιαννίου του μικρού εκ καταφυγής της πολιτικής αγωγέως. Ανακυρήσσω την αρχή του πρώτου τμήματος της σημερινής συνεδρίασης έτις ώστε μάθομεν τα γεγονότα πεπραγμένα.

Π: Ευχαριστώμεν τον πρωθυπουργόν για την εισήγησιν της σημερινής συνεδριάσεως. Τμήμα Α τιλοφορούσο Εισαγωγή δεδομένων ξεκινεί. Κύριε Κουγιόριτς έχετε το λόγο:

Κ: Ο Γιάννιος ο μικρός εξετέλεσσεν γλέντιν εις την 14ην μεσημβρίαν εντός του πάτριου οίκου του μεταξάς τας ώρας 15 άνω και κάτω τελεία 31 έως 23 άνω και κάτω τελεία 59 λεπτά και 59,99999 δεύτερα της ώρεως. Εν ταύτο το γλέντι εκαλεπέσθησαν άπαντες όλοι οι συμμάθητες τούτου ες τεν τέξην δεύτερον τμήμαν της τρίτης τάξης της δευτεροβάθμεως εκπαιδεύσεως του σχολείουν εικοστόν τέταρτον και μισόν νηπιαγωγίον, δημοτικόν, γυμνάσιον, λύκειον Στοκοςχόλμεως, πειραματικούν σχολείου δοκιμών συστημάτος θέρμανσης εκ πυρηνικής ενέργειος[1] πλην δύο.

(Πτέρυγα αξιωματικής αντιπολίτευσης): Άααααα!

(κάποιος από το κοινό):Τς! Τς! Τς! Τι πράγματα είναι αυτά!

Π: Ντριν-Ντριν-Ντριν[2]!!! Περικαλώων ησυχίαν εν ώρα συνεδριάσεως, συνάδελφος ομιλείν!

(παύση απόλυτως ησυχίος 12,67 δευτερολέπτων)

Κ: Ευχαριστώ, για της ησυχέως! Ετούτοι δύο συμμαθητάς, ονομαζόμενοι Ονούφντεσεν Τάλιρ και Ράους Χελένος δεύταν αλλά ουκ έλαβαν πρόσκλησιν εις γλέντιν.

Φ: ΈΝΣΤΑΝΣΗ!!! Ουδέποτεν και ποτέν έλθον ες τας οικείας του Γιάννειου!

Π: Ντριν!!! Δεκτήν η ένστανσιν λόγω ασάφειας ες τα εκφρασάς της πολιτικής αγωγέως. Η πολιτικήν αγωγήν οφείλει ανακαλέσειν και επαναδιατυπώσειν ες ακρεβέστερην και εγκυρέτερην μορφήν την τελευταίαν περίοδον του λόγου της.

Κ: Ανακαλών την τελευταίαν πρότασιν εξ' αποσπάσματος δεύταν... μεχρίνεως απόσπασμαν ...γλέντιν. Ακουλοθεί αναδιατύπωσης: ουκ εξέλαβον πρόσκλησιν εις γλέντιν, προτετέρα της ενάρξεώς του. Ουταύτα!

Π: Συμφωνεί η συνειγορείαν ες αυτάς τας πραγματικότητας!

Φ: Μάλισταν!

Π: Ούδεν επιθυμεί αναδιατύπωσιν, πειραματικήν εξακρίβωσιν των γεγονότων;

Φ: Ουχί!

Π: Έστω τα εισαχθέντα δεδομένα έγκυρα και ορθά! Υπάρχει κάποιος αντίρρηση εκ της κυβερνήσεως;

Ρ: Ουδεκαμίαν!

Π: Υπάρχει κάποιος αντίρρηση εκ της αντικυβερνήσεως;

Λ: Βεβαίως! ...ε...καμία, ήτο απλώς αυθόρμητη αντίδρασις.

Π: Όποιος επιθυμεί αντιρρήσειν να το ειπεί τώρα, ουδαλλιώς να σωπάσει μια για πάντα!

(απόλυτως σιγήν ιχθύος διαρκώς 32,891 δυετερολέπτων)

Π: Τμήμα Α τιτλοφορούσο Εισαγωγή δεδομένων τελεί συμφώνη γνώμη όλων παρευρισκομένων. Τμήμα Β τιτλοφορούσο Επεξεργασία δεδομένων αρχεί. Α: Υπάρχει ηθική κατάπτωση στις μέρες μας

Β: Τι πράγματα είναι αυτά.

Γ: Θα γίνει βεντέτα!

Δ: Σκάνδαλο!!!

Ε: Θα πέσει η κυβέρνηση!

ς: Διακόπτουμε το πρόγραμμά μας για μία συγκλονιστική είδηση


Το κοινοβούλιο της Σουηδίας ασχολήθηκε χθες με το γεγονός ότι ένα 8χρονο αγόρι, στη χώρα αυτή, δεν κάλεσε δυο συμμαθητές του στο πάρτι των γενεθλίων του! Το σχολείο του 8χρονου, αφού ανακοίνωσε ότι με την ενέργεια του αυτή παραβίασε τα δικαιώματα των δύο παιδιών, κατήγγειλε το γεγονός στο Σουηδικό κοινοβούλιο!! Υποστήριξε δε στην καταγγελία του ότι αφού οι προσκλήσεις για το πάρτι διανεμήθηκαν εντός των σχολικών εγκαταστάσεων τότε δεν μπορεί να γίνονται διακρίσεις. Ο πατέρας του «μικρού» κατέθεσε έγγραφη απολογία μέσω του κοινοβουλευτικού συνηγόρου του πολίτη. Στην απολογία αναφέρεται ότι τα δύο παιδιά δεν κλήθηκαν στο πάρτι από το γιο του, γιατί το ένα δεν τον είχε καλέσει στο δικό του πάρτι, ενώ με το άλλο παιδί είχαν φιλονικήσει. Οι Σουηδοί βουλευτές φαίνεται ότι έχουν λυμένα όλα τα προβλήματα της χώρας και για να μην κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια ασχολούνται με το γιατί ο μικρός Γιαννάκης κρατά μούτρα σε δυο συμμαθητές του και δεν τους κάλεσε στο πάρτι του!!!!SCongratulate.gifSCongratulate.gif

Παραπουμπές[επεξεργασία]

  1. Οι Σουηδοί χρησιμοποιούν κεντρική θέρμανση πυρηνικής σύντηξης.
  2. Το σφυρί έχει αντικατασταθεί στη Σουηδία από αυτόματο κουδούνι που χτυπά όταν εντοπίσει φασαρία.