Γκόθαμ Σίτυ

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το Γκόθαμ Σίτυ (shitty= σκατιάρικο) είναι ως γνωστόν η γενέτειρα του Μπάτμαν, ναι, καλά καταλάβατε, εκείνου του gay τυπά που φοράει δερμάτινα ρούχα, το βρακί πάνω απο το παντελόνι, νομίζει οτι είναι νυχτερίδα και έχει τάσεις κτηνοβάτη (συνήθως τον βρίσκουμε να κάνει όργια με νυχτερίδες, λόγω του οτι νομίζει οτι είναι και ο ίδιος νυχτερίδα). Φήμες θέλουν τον Τσακ Νόρις να έχτισε το Γκόθαμ Σίτυ περί το 3.097.478 μ.Ελ ή το 1453 μ.Χ (την ίδια χρονιά με την Άλωση). Ο Τσακ, γνωστός για τα κατορθώματά του από άλλο άρθρο, την χρονιά εκείνη βοήθαγε τους Έλληνες σε μία πόλη στα σύνορα με την Μόρντορ. Έτσι ανέθεσε την κατασκευή στην Αγία Τριάδα Α.Ε., η οποία αφού καταχράστηκε μεγάλο μέρος των χρημάτων, ίσα ίσα που πρόλαβε και το ντεντ-λάιν του μεγαλεπίβολου αυτού έργου.

Τα κτίρια της πόλης ήταν όλα για κλάματα όπως αποδεικνύεται σε όλες τις ταινίες του Μπάτμαν, αφού όλοι οι τοίχοι γκρεμίζονται με μερικές ψευτομπουνιές. Έτσι ο Τσακ μην έχοντας τι άλλο να κάνει, προσέλαβε τον Μπάτμαν, γιο εύπορης οικογένειας (ή αλλιώς Υπερνομάρχης), έναντι αδράς αμοιβής (η εφορία σκέφτεται να κάνει χρήση του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ) για να καταπνίξει την εγκληματικότητα. Αυτός με την σειρά του κατέπνιξε τους πάντες στο αίμα οπότε εξορίστηκε για πάντα στα Βριλ-ήσια, αφού πρώτα τον έκανε σόνικο στο ξύλο ο Τσακ. Εκεί οι Βριλ τον πήραν με το μέρος τους (αφού του προσφέραν μια θέση πάρκινγκ για το Μπατ-μομπίλ) και τον έστρεψαν κατά των Μελ και φυσικά των Παρ.

Στο Γκόθαμ Σίτυ , εκτός από τον μπάτμαν συχνάζουν και γκοθάδες σε κοπάδια ανησυχητικά μεγάλου αριθμού. Και αυτός είναι ο λόγος που πήρε αυτή την ονομασία. Αρχικά ονομαζόταν Gωt#@|\/| shitty (Gωt#@|\/|= πιθανόν κάτι σχετικό με γκόθ -- shitty= σκατιάρικο, δηλαδή κάτι γεμάτο σκατά -- πιθανόν θα μπορούσε να μεταφραστεί κάτι σε "σκατιάρηδες γκοθάδες", αν και αυτά είναι μόνο εικασίες). Επειδή όμως οι γκοθάδες είναι αμοιβάδες και δεν μπορούσαν να το προφέρουν, άλλαξε η ονομασία σε Γκόθαμ Σίτυ. Αργότερα βάζανε τα κοπάδια των γκοθάδων να κάνουν τους κακούς και να τους δέρνει ο Μπάτμαν όταν βαριόταν. Και αφού έδερνε γκοθάδες, είπε να ντύνεται και σαν αυτούς για να τους ξεγελά και για να ταιριάζει και με την πόλη. Από αυτό προήλθε και η αγάπη του για τις νυχτερίδες και τα μαύρα δερμάτινα. Βέβαια σαν γνήσιος σούπερ-ήρωας φοράει το σπασουάρ πάντα πάνω από τη στολή.

Οι κακοί[επεξεργασία]

- Η Κάτγουμαν (προσπαθεί ανεπιτυχώς να αλλάξει τις προτιμήσεις του Μπάτμαν από τις νυχτερίδες στις γάτες).
- Ο Τζόκερ (αφήνει τον Μπάτμαν να τον πιάνει πολλές φορές, ώστε άμα ζητηθεί στον Μπάτμαν ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ να πάει φυλακή για Οικονομικές απάτες).
- Ο Μάκης ο μπάρμαν (γιατί όταν τα πιεί ο Μπάτμαν τα κάνει όλα γυαλιά καρφιά).