Γκοθάς

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
(Ανακατεύθυνση από Γκοθάδες)
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ουπς! Μπας και εννοούσατε Speedy's Deliverance;


μια γκοθού...

Είπαν για τους γκοθάδες[επεξεργασία]

“Τι διαφορά έχουν τα emo με τους gωthάdeς?...
Την πανκ και τη βικτωριανή εποχή, που καμία σχέση δεν έχει με emo! γιατί -μεταξύ μας τώρα- το γκοθί έχει συνδυασμό βικτωριανού και πάνκικου γενετικού υλικού (ίσως και γι'αυτό όλοι οι γκοθάδες είναι χέσε μέσα). Με τα κλαψιάρικα έχει μόνο κάποιες εξωτερικές ομοιότητες!”

- Η Σάρα και η Μάρα για τους gωθ.

“Δεν το έγραψες σωστά. Το Goth γράφεται gωth...”

- Η Μάρα για τη Σάρα

“Το να γυρνάς την Ιταλία με ένα μαύρο πουκάμισο ψάχνοντας να πηδηχτείς δεν είναι πνευματικό”

- Rowan Atkinson-BlackAdder

“Δεν υπάρχει άνθρωπος που να γίνεται πιο γελοίος από γκοθά”

- Carnot-Θεωρία που καταρρίφθηκε

“Ο Φραν είναι γκοθάς γιατί μου πρήζει τα ούμπαλα κάθε μέρα”

- Χριστίνα Λαμπίρη για το κλάμα της Ρούλας

“Δεν είμαι εγώ κοινωνικός ρατσιστής, αυτοί είναι γκοθάδες”

- Περικλάρας ο Μεντεσές για τους γκοθάδες

“Είναι οι μόνοι που δεν μπορώ να σκοτώσω καθώς μου προκαλούν απερίγραπτο γέλιο”

- Chuck Norris

“Εγώ σας το έλεγα ότι είμαι γκοθί, αλλα εσείς δεν με πιστεύατε..."
("σιγά που θα το άφηνα ασχολίαστο... κανένα άρθρο δεν μου ξεφεύγει...")”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για τον Όσκαρ Ουάιλντ και τους γκοθάδες


ορισμός[επεξεργασία]

Τα κακομούτσουνα πολυσυζητημένα γοτθ είναι φαινομενικά πράα μα οργίλα στη διάθεση. Οι περισσότεροι από αυτούς τους αποτελειωμένους μπαφομέτους δεν γυμνάζονται οπότε βαρούν μύγες. Οι γυμνασμένοι στρίγκοι* έχουν βίαιες τάσεις, οι οποίες περιορίζονται κάπως από τις συμβουλές των δικηγόρων τους.

διάσημοι γκοθάδες[επεξεργασία]

ναι!... κι'όμως είναι αλήθεια!... ο αγαπημένος μας φιλόσοφος ήταν γκοθί...
αλλά και ο Λάβκραφτ ήταν επίσης γκοθί...

προέλευση[επεξεργασία]

Τα κατάχλομα* γοτθ όντας αυτόγονα δεν γεννήθηκαν, αλλά έχουν προσυμπαντική προέλευση απ' το προϋπάρχων παν. Οι περισσότεροι πρωτόγονοι ήταν γοτθ, ενώ οι λοιποί ανασκολοπίστηκαν και καννιβαλίστηκαν από τα αρχογότθ. Το γοτθ αποτελεί παρεμφερές περιθωριακό σκοτεινό είδος με τα emo-μετάλλια (προσοχή!!! δεν πρέπει να συγχέονται με τα αιμοπετάλια). Γκοθάδες υπάρχουν από πολύ παλιά όταν ο πρόγονός τους Vlad Tepes επίσης γνωστός ως Τσέπες (του άρεσε να χαϊδεύεται συνέχεια γι’ αυτό είχε πάντα τα χέρια στις τσέπες) ζευγάρωσε ενώ ήταν μεθυσμένος και σε μορφή νυχτερίδας με μια καλιακούδα. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο τρομακτικό που και ο ίδιος ο Vlad σοκαρίστηκε και αναφώνησε με τρόμο "Oh my God!!!" το οποίο ακούστηκε σαν "Oh my Gοth" επειδή ο Vlad είχε μεγάλους κυνόδοντες και δεν μπορούσε προφέρει καλά το "D". Από αυτή λοιπόν την συγκυρία βγήκε το αρχέγονο όνομα του Γκοθά.

Επιρροές (γενικά)[επεξεργασία]

Για τους γκοθάδες ο Lestat είναι είδωλο από την κόλαση διότι κάνει σεξ από την κόλαση, οι φίλοι του από την κόλαση γαμάνε (σαν την κόλαση), κάνει κολασμένο έρωτα σε οτιδήποτε θηλυκό βρεθεί στο δρόμο του, με λίγα λόγια ο μετέπειτα Chuck Norris που μας γαμάει όλους.

γκοθάδες και τέχνη[επεξεργασία]

ζωγραφική/εικονογράφηση[επεξεργασία]

Οι γκοθάδες αρέσκονται στο να δημιουργούν γραφικά ξερασματικά εκτρώματα γεμάτα υποστατικό/υποστασιακό άγχος, αιώνια σιγή, σκοτάδι, αίματα, σήψη, 𝟔𝟔𝟔, φαντάσματα, τάφους, κηδείες, Σατανικά Ευαγγέλια, σκελετούς, αυτοκτονίες και θάνατο. Το περίεργο είναι ότι μόνο αυτοί βρίσκουν αυτά τα πράγματα όμορφα (όσο όμορφα μπορούν τέλος πάντων να θεωρηθούν). Δείτε και τα δείγματα εδώ αποκάτω:...

μουσική[επεξεργασία]

Και στη μουσική βέβαια δεν πάνε πίσω τα όρνια. Τα τραγούδια τους μιλάνε όλο για νύχτα, σαπίλα, σκοτάδια, κοράκια, κατάθλιψη, θάνατο, αιματοκύλισμα, φόβο κλπ. ακούστε τα και εσείς (με προσοχή όμως για να μην μεταλλαχθείτε και εσείς σε γκοθάδες)

χιούμορ[επεξεργασία]

...η κόρνα κάνει "ααανκ, ααανκ"

 • γιατί δεν πρέπει να πυροβολήσετε έναν γκοθά?...

...γιατί η σφαίρα αξίζει πιο πολύ

 • έχετε το Μουσολίνι, τον Χίτλερ, έναν γκοθά και δυο σφαίρες. Ποιους θα πυροβολήσετε?...

...τον γκοθά... δυο φορές

 • πώς απομακρύνετε έναν γκοθά από ένα δέντρο?...

...κόβετε το σχοινί

 • δυο γκοθ κάνουν (κολασμένο) σεξ...

ξαφνικά το αγόρι λέει:... "κοπέλα μου... τι έπαθες?..."

η κοπέλα απαντάει:... "τίποτα... τίποτα απολύτως... γιατί ρωτάς?..."

και το αγόρι απαντάει:... "κουνήθηκες..."


Μερικά από τα πολλά καμμένα γκοθ αστεία που κυκλοφορούν στο ίντερνετς (εγώ είμαι μέσα στα περισσότερα από τα παρακάτω. Αν είστε και εσείς (οι αναγνώστες αυτού του άθλιου άρθρου δηλαδή) μην προσβληθείτε. Χιούμορ (λέμε τώρα) κάνουμε)"...

"Είμαι τόσο γκοθ που:..."

 • ...οι άνθρωποι που με αγγίζουν γίνονται αμέσως γκοθ... και λενε "ωχ, όχι! Έγινα γκοθ!..."
 • ...βρίσκω απόλυτα φυσιολογική και συνηθισμένη τη φράση "oh my goth..." (το έχω)
 • ...λέω πράγματα του στυλ, "το αιώνιο απύθμενο σκοτάδι", ή, "ο σκοτεινός άγγελος της κολάσεως", κλπ (το έχω)
 • ...το σκοτάδι φοβάται εμένα και όχι εγώ το σκοτάδι...
 • ...όλα μου τα γραφικά δημιουργήματα, έχουν στον τίτλο τους τις λέξεις, "θάνατος", "σκοτάδι", σφαγή, ψόφος, μαύρη μαγεία, Διάβολος, δαιμονοκέρατα, θυσίες, χήρες κλπ (ομοίως και αυτό)
 • ...έγινα ψαράς για να μπορώ να φοράω δίχτυα...
 • ...αναρωτιόμουν αν μου ταιριάζει το κολάρο του σκύλου... και μετά από λίγο το βούτηξα... ο σκύλος ακόμα αναρωτιέται αν εγώ μεταλλάχθηκα σε σκύλο και αυτός σε άνθρωπο...
 • ...όλοι γύρω μου με ρωτάνε συνέχεια αν είμαι καλά (τα νεύρα μου, εγώ το παθαίνω συνέχεια αυτό. Καλά είμαι. Καταλαβαίνεις? Γκέγκε?...)
 • ...όταν κοιμάμαι έρχονται να δουν αν ζω (λολ! και αυτό το έχω. Ο λόγος είναι το αμέσως επόμενο "αστείο")
 • ...κοιμάμαι με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος (όπως δηλαδή το πτώμα μέσα στην κάσα)
 • ...το δέρμα μου θα μπορούσε να πάρει φωτιά, αν εκτιθόταν στον ήλιο (και αυτό ομοίως)
 • ...ακόμα περισσότερο κάψιμο με περισσότερα διεστραμμένα γκοθ αστεία εδώ. Επαναλαμβάνω:... μπορεί να είστε και εσείς μέσα σε πάρα πολλά από αυτά, μην προσβληθείτε, απλά γελάστε (αν μπορέσετε φυσικά).

είδη[επεξεργασία]

 • Καγκουρογκοθάς (σε αυτό το είδος ανήκουν και τα κλαψο |\/| 0 U ν ! @):... είναι ο γκοθάς που το παίζει γκοθάς, χωρίς να είναι. Αυτό το είδος χρησιμοποιεί την εμφάνιση του, για να επιδεικνύεται προκειμένου να ζευγαρώσει πιο εύκολα. Εκτός από την εμφάνιση, τίποτα άλλο πάνω του δεν είναι γκοθί. Δύσκολα ξεχωρίζει από τον κανονικό γκοθά. Πρέπει πρώτα να παρατηρήσετε προσεκτικά τη συμπεριφορά του, για να το διαπιστώσετε. Ένας τρόπος για να το διαπιστώσετε είναι:... όταν βρεθείτε μούρη με μούρη, να του πείτε:... "είμαι EMO και εσύ είσαι μαλάκας". Αν είναι Καγκουρογκοθάς, θα κάνει την κότα, ή, το χειρότερο να σας ψευτοδείρει. Αν είναι emo, θα σας καλοδεχτεί στην παρέα του. Γενικά η συμπεριφορά του Καγκουρογκοθά δεν θυμίζει σε τίποτα τον κανονικό γκοθά. Μπορεί να τον συναντήσετε οπουδήποτε, αλλά μην ανησυχείτε, είναι ακίνδυνος.

 • Cybergoth, ή, αλλιώς και Γκοθάς ο γελοίος:... λίγα είναι γνωστά γι'αυτόν. Γνωστός σαν γελοίος γκοθάς και cybergoth όπως είναι στην αρχαία γοτθική η ονομασία του. Το είδος αυτό κάνει θραύση τη σημερινή εποχή. Το είδος αυτό έχει ελάχιστα γκοθί γενετικά χαρακτηριστικά. Μόνο ο τρόπος ένδυσης μοιάζει με τον γκοθά (άρβυλα, φαρδιά ρούχα, δαντέλες, κορσέδες, το κολάρο του σκύλου τους, κλπ). Άλλα τα χρώματα που φοράει είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από μαύρο. Όπως βλέπετε και από τη φωτογραφία, η αναγνώριση του γελοίου γκοθά μπορεί να γίνει εύκολα ακόμα και από μακριά, ακριβώς λόγω αυτών των χρωμάτων που φοράει και τον κάνουν να μοιάζει πιο πολύ με ουράνιο τόξο παρά με γκοθά. Επίσης ακούει μουσική που μόνο από την κόλαση δεν είναι. Τα είδη μουσικής που ακούει ο γελοίος γκοθάς, είναι οτιδήποτε άλλες παπαριές εκτός από ροκ της κολάσεως (π.χ. πόπ, dance, rave, κλπ παπαριές). Δεν χαρακώνεται, δεν είναι παγωμένος σαν τον χάρο, δεν κάνει μαύρες σκέψεις, και γενικά είναι ακίνδυνος όπως και ο καγκουρογκοθάς. Έχει ονομαστεί και γελοίος γκοθάς, γιατί όποιος τον δει και όποιος ακούσει τη "μουσική" που ακούει ο γελοίος γκοθάς, κυριολεκτικά ξερνάει αίμα από τα γέλια. Επίσης κατανέμεται ανάμεσα στα πιο ηλίθια είδη γκοθά.
  αντιπροσωπευτικό δείγμα γελοίου γκοθά (στα δεξιά)

 • Γκοθόσκυλο - ο σκυλάς γκοθάς που θεωρεί την Μπεζαντάκου γκόθικ (ίου! τώρα σιχάθηκα!):... Είναι άλλο ένα είδος που συγγενεύει με τον Καγκουρογκοθά. Και αυτός το παίζει γκοθάς, αλλά μην αντέχοντας τις θανατερές γκοθοροκίες των κανονικών γκοθάδων, πάει σε πιο "ακίνδυνα" αλλά πιο ρεζιλευτικά για τον ίδιο είδη μουσικής. Το ρεζιλίκι στην περίπτωση αυτή είναι εγγυημένο. Θα τον συναντήσετε στα μπουζούκια να επευφημεί την αγαπημένη του σκυλού. Η αναγνώρισή του είναι εύκολη καθώς είναι το μοναδικό είδος που θα συναντήσετε σε αυτά τα χαμετυπεία. Και αυτό το είδος είναι ακίνδυνο. Και ο σκυλάς γκοθάς κατανέμεται ανάμεσα στα πιό ηλίθια είδη γκοθά.

 • Σαπιογκοθάς, βαμπύρογκοθάς, βικτωριανός γκοθας, ή, απλά γκοθάς:... Είναι κανονικός γκοθάς. Του αρέσουν τα σκοτεινά, υγρά, σάπια, και πεθαμένα (??) μέρη, π.χ. τα νεκροταφεία, οι εγκαταλελειμένοι στοιχειωμένοι πύργοι, καθώς και ό,τι έχει σχέση με αυτά (π.χ. κόκκαλα, νεκροκεφαλές, ταφόπλακες, αίματα, μαύρες σκέψεις, μαύρο-μωβ θανατερό ντύσιμο βικτωριανής εποχής και γενικά τέτοια ευχάριστα). Έχει απέχθεια σε οτιδήποτε είναι, αισθηματικό, γλυκανάλατο, χαζοχαρούμενο. Όταν δει κάτι που ανήκει σε αυτές τις κατηγορίες, του προκαλείται μια αίσθηση όμοια με αυτή που έχουμε όταν τρώμε σπανακόριζο. Επίσης ακούει πάντα μουσική από την κόλαση και μόνο. Χαρακώνεται, όχι για να αυτοκτονήσει, αλλά για να νιώσει ότι ζει. Έχει την παγερή έκφραση του χάρου. Θα τον δείτε κοντά σε κάποιον τάφο να προσπαθεί να πιάσει τα "vibes των νεκρών". Αν τον συναντήσετε, απομακρυνθείτε όσο πιο γρήγορα και αθόρυβα μπορείτε. Ο τρόπος αναγνώρισης από τον "μούφα" Καγκουρογκοθά και το σκυλά γκοθά είναι ο ίδιος που περιγράφηκε για τον Καγκουρογκοθά, εδώ παραπάνω. Δηλαδή, αν σκάσετε μούρη με μούρη του λέτε πάλι το γνωστό στοιχάκι:... "είμαι EMO και εσύ είσαι μαλάκας" η διαφορά εδώ είναι ότι ο κανονικός γκοθάς, αφού σας κάνει μωβ από το ξύλο, μετά θα σας |\/|@|\/|Η$ε! κιόλας.

 • Γκοθάς ο Stealth:... Είναι και αυτός κανονικός γκοθάς με τα όλα του (όπως ακριβώς και ο αποπάνω). Το εξελικτικό του πλεονέκτημα είναι ότι δεν έχει την κανονική εμφάνιση του γκοθά (έχει όμως όλα τα άλλα). Εξ'ου και η ονομασία που του έχει δοθεί, που είναι ίδια με τα γνωστά αεροπλάνα. Το είδος αυτό είναι το πιο ύπουλο, γιατί μπορεί να ξεγλιστρήσει παντού χωρίς να γίνει αντιληπτός. Σχεδόν όλοι οι κανονικοί γκοθάδες που υπήρχαν, τώρα έχουν μετεξελιχθεί σε αυτό το είδος, προκειμένου να μένουν στη σκιά, ώστε να καταφέρει το καθαρόαιμο γκοθί DNA να επιβιώσει. Ο τρόπος αναγνώρισης διαφέρει από των:... "καγκουρογκοθά-ΕΜΟ" και "σαπιογκοθά". Σε αυτή την περίπτωση, αν σκάσετε μούρη με μούρη, πείτε το εξής (με ανάλογο κλα(σ)μμένο ύφος):... "Goth Sucks - Emo Rulez". Αν είναι ένας απλός άνθρωπος, απλά θα σας κοιτάξει περίεργα. Αν είναι Γκοθάς Stealth θα σας κάνει μωβ από το ξύλο (κλασσικά) και μετά θα σας... |\/|@|\/|Η$ε! (τι πρωτότυπο). Προσοχή:... κάποιος από αυτούς μπορεί να είναι ήδη δίπλα σας.

 • Τερατο-γκοθάς και Τερατο-γκοθού:... Ο Τερατο-γκοθάς είναι ο κακάσχημος πάνχοντρος τρισάθλιος γκοθάς που πηδάει μόνο γκοθούδες χοντρές παραμορφωμένα τρισάθλιες από την Κόλαση. Ο Τερατο-γκοθάς φέρει χαρακτηριστικά που είναι συνδυασμός του καγκουρογκοθά και του γελοίου γκοθά. Δεν είναι δηλαδή ο κανονικός γκοθάς, αλλά ένα χοντρό απαίσιο υποείδος. Οι Τερατο-γκοθού είναι κακάσχημη χοντρή σαν τον διάολο και ελεεινά παραμορφωμένη σαν την κόλαση. Κοτσάρει πάνω της κάνα 2 κιλά αλυσίδες από την κόλαση και καμιά μαυριδερή κουρτίνα από το εξοχικό που έχει στην κόλαση, οχτάπατες αρβύλες (από την κόλαση και αυτές) και την πέφτει σε τερατο-γκοθάδες μόνο. Η τερατο-γκοθού φέρει χαρακτηριστικά που είναι συνδυασμός του γελοίου γκοθά και του γκοθόσκυλου. Το είδος Τερατο-γκοθάς/Τερατο-γκοθού είναι το πιο ηλίθιο είδος γκοθά που έχει ποτέ υπάρξει. Πιθανόν να είναι πιο ηλίθιο και από αυτό και συγκεκριμένα τον λαϊνέτζιο τον μπρατσαρά (που θεωρείται το πιό ηλίθιο είδος Ορκ).

 • γκοθ νυχτεριδα:... ναι κι'ομως υπαρχει ΚΑΙ αυτο. γκοθ νυχτεριδα. ειναι νυχτεριδες (η αγαπη του γκοθα) που εχουν εξελιχθει σε γκοθαδες (αμοιβαια ελξη, λογω της αγαπης των γκοθαδων, γι'αυτες). ειναι οι λεγομενες νυχτεριδες ΒΑΜΠΙΡ (μουαχαχαχα!!!...). προκειται για νυχτεριδες με καθαρο γκοθι DNA, το οποιο απεκτησαν, οταν δαγκωσαν καποιον βικτωριανο γκοθα, η, γκοθα stealth, πριν πολλους αιωνες. στη συνεχεια, το περασαν στους απογονους τους, με αποτελεσμα να δημιουργηθει το ειδος της γκοθ νυχτεριδας. οι γκοθ νυχτεριδες ειναι τοσο νυχτεριδες που κλανουν γκοθαδες (οπως ακριβως και οι γκοθαδες, που ειναι τοσο γκοθαδες που κλανουν νυχτεριδες).

ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης όλων των ειδών σε περίπτωση συνάντησης μαζί τους:... Αν κακή ώρα που το ακούει βρεθείτε κοντά σε γκοθά, σας συμβουλεύουμε να μείνετε ακίνητοι. Είναι τόσο ηλίθιοι εκ φύσεως που μάλλον δεν θα σας πάρουν πρέφα.

εξελικτική πορεία του γκοθά[επεξεργασία]

Παλαιά χρόνια[επεξεργασία]

Τα πρωτογότθ ήταν ερπόσαρκα ερπετά, αλλά σταδιακά εξελίχθηκαν σε δίποδα. Τα παλαιά χρόνια οι γκοθάδες ήταν οι "μαμάω και δέρνω". Φορούσαν θανατερά μαύρα - μωβ φαρδιά ρούχα (maid in kolasi) οι άντρες και στενά θανατερά μαύρα - μωβ φορέματα με δαντέλες και δερμάτινο κορσέ οι γυναίκες (επίσης και αυτά maid in kolasi). Απαραίτητο αξεσουάρ και για γυναίκες και για άντρες ήταν το δερμάτινο φαρδύ κολάρο του σκύλου (μαύρο πάντα). Επίσης και άντρες και γυναίκες φορούσαν στρατιωτικά άρβυλα χειμώνα καλοκαίρι. Με αυτά μπορούσαν να σκοτώσουν ελέφαντα απλά και μόνο πατώντας τον. Οι γυναίκες βάφονταν σαν βαμπίρ, ενώ οι άντρες δεν βάφονταν αλλά ήταν αχρείοι. Το μαλλί ήταν πάντα βαμμένο μαύρο, μωβ, ή, κόκκινο και σηκωμένο αφανα λες και βαλανε το χερι στη μπριζα (και σε άντρες και σε γυναίκες -- στους άντρες μόνο σε μαύρο). Επίσης καμιά φορά φορούσαν και αλυσίδες. Μερικά ακόμα χαρακτηριστικά ήταν η παγερή έκφραση του χάρου και ότι άκουγαν μουσική ροκ, που είχε έρθει από την κόλαση. Τα τραγούδια αυτά μιλούσαν για σαπίλα, μνήματα, θάνατο, αιματοκύλισμα και γενικά τέτοια ευχάριστα... Αν συνδυάσουμε όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε ότι όποιος τους έβλεπε μπροστά του, έκλανε πόμολα από τον φόβο του. Από όπου περνούσαν δεν άφηναν θηλυκιά γάτα που να μην την μπιπ. Επίσης πλάκωναν στο ξύλο όποιον τολμούσε απλά να τους κοιτάξει, ενώ θρύλοι λένε ότι τρέφονταν με αίμα νυχτερίδας.

Ενδίαμεσα χρόνια[επεξεργασία]

τρώω έντομα και κλάνω νυχτερίδες

Τα ίχνη τους χάνονται μέσα στους αιώνες, μέχρι που κάποιος από αυτούς εμφανίζεται δίπλα στον Λέσλι Νίλσεν στην ταινία “Δράκουλας και μου αρέσει” όπου και υποδύεται τον πιστό του βοηθό Ρένφιλντ. Με την ερμηνεία του πρωτολανσάρει το βλαχομπαρόκ (ή αλλιώς γιαγιά κομμωτηρίου) μαλλί, την ενδυμασία ΠΑΝΤΑ σε αποχρώσεις του μαύρου με αξεσουάρ ρακοσυλλέκτη (τα οποία αξεσουάρ ρακοσυλλέκτη, δεν υπήρχαν ως τότε) καθώς και το αγέρωχο στυλ του τύπου "τρώω έντομα και κλάνω νυχτερίδες" που αρμόζει σε κάθε γρόθο (σημ. ετμ:... μαλάκας)... εεε γότθο που σέβεται τον εαυτό του! Τα μόνα χαρακτηριστικά που έχουν μείνει απείραχτα από μεταλλάξεις την εποχή αυτή, είναι το θανατερό γκοθί ντύσιμο, η θανατηφόρα μουσική της κολάσεως και η παγερή έκφραση του χάρου. Επίσης την εποχή αυτή σταματάνε να τρέφονται με αίμα, αφού το έχει πιει όλο μονορούφι ο δράκουλας και δεν άφησε τίποτα γι'αυτούς.

Σύγχρονα χρόνια[επεξεργασία]

Ο ηγέτης του Γκοθ παγκοσμίος
Mεγάλη ανακάλυψη:ο Αινστάιν ήταν γκοθάς

Τα πράγματα στις μέρες μας έχουν περιπλακεί αρκετά. Ο γκοθάς δεν είναι πλέον αυτός που ξέραμε και θαυμάζαμε. Έχει ξεπέσει και φήμες λένε ότι διασταυρώνεται και με άλλα είδη, θέτοντας σε κίνδυνο την ιερή καθαρότητα του αίματος του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διασταύρωση του με καταθλιπτική Όρκα. Την ώρα της εκσπερμάτωσης ο γκοθάς μπερδεύτηκε από το πάθος και αντί για χύνω, είπε χύμω. Με τα χρόνια αυτό παραφράστηκε και επικράτησε ο όρος ΕΜΟ, που χαρακτηρίζει την εν λόγω φυλή. Παρόλα αυτά οι γνήσιοι γκοθάδες δεν το έβαλαν κάτω. Αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας οποιαδήποτε ομοιότητα με τα ΕΜΟ ξαδερφάκια τους και εμμένουν στις δικές τους συνήθειες που κατάφεραν να εξελίξουν. Πλέον οι γκοθάδες επί το πλείστον είναι σάιμπερ (Cyber). Ήρωας τους είναι ο Neo (ή Νιόνιος) απ’ το Matrix, λυώνουν παλιούς δίσκους για να φτιάξουν ρούχα από βινύλιο και έχουν υιοθετήσει το μαλλί μεντεσές (ή αλλιώς κουρεύομαι σε πόρτες). Έλληνας νεοπροφήτης του Gothique κινήματος της Ελλάδας είναι ο Μέγας Γεώργιος Φακίνος ο κοτσα-bi(μπάι)-σης. Αν και μέγας ο Γιώργης έχει ύψος 1m και 1 milko (αυτό με την μαύρη σοκολάτα όμως για να είναι gothique), φοράει συνήθως make up Clinique (εκ του Gothique) και προωθεί το μαλλί γαϊτανάκι και τις αρβύλες βάθρο (το τακούνι το φτιάχνει στο ύψος βάθρου ολυμπιονικών). Έχει τρομερή πέραση σε γυναίκες και άντρες και το εκμεταλλεύεται για να χτίσει το γοτθικό στρατό που ονειρευόταν από τότε που έτρωγε 47 μπουνιές σε ένα διάλειμμα από τους μεταλάδες στο σχολείο.

Σύγχρονα χρόνια και γκοθάδες στο ελλαδιστάν[επεξεργασία]

Το νέο τεύχος του Γκοθοπόλιταν,το πιο γκοθ περιοδικό παγκοσμίος.Με φωτογραφίες της Αντζελίνα Γκοθί

Οι γκοθάδες στο Ελλαδιστάν θεωρούνται emo πολυτελείας. Δημιουργήματα του μεγάλου έλληνα Θεού Πουτσοδώνα (δίνει πολλά κιλά πέους το παλικάρι) ήρθανε από την κόλαση για να μας κάνουνε την δικιά μας ζωή κόλαση. Ξεχασμένοι μεταλλάδες κλαψονούλες που επειδή δεν υπήρχε το emo γίνανε Λίτσες. Η χαρακτηριστική μπότα (όχι πλέον στρατιωτικό άρβυλο) και το ΣΧΕΔΟΝ φρατζέ μαλλί σε συνδυασμό με φόρεμα μαύρο, ξεσκισμένο από τα δόντια του μεγάλου Πεκινουά με ορμόνες από την κόλαση και αυτό, μαζί με 5 κιλά αλυσίδας που αγοράσανε από το Pet shop του Μάρκουλα από την κόλαση στο Αιγάλεω δίνουνε μια τόσο γελοία εικόνα που με το που τους βλέπεις ξερνάς από τα γέλια. Α, μην ξεχνάμε ότι το ντύσιμο είναι από την κόλαση. Άλλο αξιοπαρατήρητο χαρακτηριστικό είναι το στρέτσινγ που με τον χρόνο μεγαλώνει τόσο πολύ που νομίζεις ότι τους πηδάνε από το αυτί (από την κόλαση εννοείται). Χρησιμοποιούν πρόστυχες εκφράσεις όπως "Μίλαω με τον γαμιά μου", "Θέλω να με σκίσεις, "Μπάμπουρα" κλπ. Για το τέλος αφήσαμε τις σεξουαλικές προτιμήσεις των σύγχρονων γκοθάδων. Φυσικά δεν γνωρίζουν από ταμπού στον έρωτα. Διότι αγόρια και κορίτσια έχουνε προσωπική ηθική (ναι βέβαια). Από προσωπική αισθητική δεν έχουν. Ένα αγόρι για παράδειγμα μπορεί να πηδηχτεί με άλλα 4 αγόρια αρκεί να υπάρχει κόπελα μέσα στο όλο αυτό. Η οποία κοπέλα μόνο κοπέλα δεν είναι που από τα πολλά πίρσινγκ μοιάζει με ανθρώπινο άσχημο και ελεεινό σουρωτήρι! Πλέον οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Οι γκοθάδες είναι κατά κόρον Λουκίες που επιθυμούν την γυναίκα σατράπισσα. Είδωλό τους είναι η Ζήνα αλλά και όποια άλλη είναι διατεθειμένη να βάλει ζαμπόν...εεε strapon στα «σκοτεινά μονοπάτια της γκοθιάς τους». Ο ιδανικός γκοθάς είναι 1.85 (Με εξαίρεση τον Μέγα Φα(σ)κ(ελ)ίνο), 43 κιλά με 32 χαρακιές, σημάδια απόπειρας αυτοκτονίας και με make up σαν εκείνη την γριά στην ταινία «Μεγάλες Προσδοκίες». Για τις γυναίκες γκοθούδες ισχύει συνήθως το ανάποδο. Είναι 1.43 και 85 κιλά πολύ επιθετικές αλλά και συνάμα ερωτικές. Αν δεν είσαι γκοθάς και τις δεις απότομα μπορεί να πάθεις έμπολα από το πουθενά, καθώς και να βγάλεις χιονίστρες. Είναι πολύ βαριές γκόμενες (μεταφορικά και κυριολεκτικά) αν και τελευταίες επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι αν τους τραβήξεις μια κλωτσιά μέσα στα μασέλια γίνονται γατούλες.

Έξυπνοι άνθρωποι[επεξεργασία]

Είναι το μόνο μέρος που δεν μιλάω για τους γκοθάδες διότι ο τίτλος λέει έξυπνοι άνθρωποι. Μαγαζιά σάν το Top man και το Monsterville τους έχουνε πάρει χαμπάρι και πούλανε τα ρούχα τους πανάκριβα που τα εισάγουνε από.....εεε, από πού αλλού, από την κόλαση.

κουίζ: ποσο γκοθάς είσαι?[επεξεργασία]

για να δείτε πόση γκοθίλα και σκότος κρύβετε μέσα σας, κάντε το γκοθοκουίζ που θα βρείτε εδώ...

τα πιθανά αποτελέσματα του "τεστ" περιγράφονται εδώ παρακάτω:...

 • είσαι γκοθάς ορίτζιναλ ( "Goth" :... δεν χρειάζεται κάποια εξήγηση... η γκοθίλα είναι σίγουρα μέσα σου...)
 • είσαι γκοθάς wannabe/απομίμηση ("mall-goth" :... υιοθετείς κάποια πράγματα από τους γκοθάδες, αλλά έχεις πολύ δρόμο ακόμα. είσαι γκοθάς noob)
 • δεν είσαι καν γκοθάς (γκοθάς "flat-out-pozer" :... δεν είσαι καν γκοθάς και απλά ντύνεσαι σαν αυτούς μπας και βαμήσεις καμία. Πρόσεξε όμως μην σε πετύχει κάποιος κανονικός γκοθάς, γιατί τότε θα βρεθείς εσύ στη θέση της "συντρόφου")

αποτελέσματα του "τεστ"[επεξεργασία]

γράψτε την "διάγνωση" σας εδώ αποκάτω, υπογράφοντας με το όνομά σας για να ξέρουμε που να στείλουμε τα μπισκότα στους "επιτυχόντες":...

 • εμένα μου έβγαλε γκοθάς ορίτζιναλ (Goth σκέτο δηλαδή)...

--το φρικτό GothicLinuks/Blog/Chat 14:02, 3 Ιουλίου 2010 (UTC)

 • Goth αν και δεν το θεωρώ cool (cold ναι cool όχι).

Θυελογεννητη Σκυλα

 • Goth εβγαλε και σε μενα.. Χαβαλε ειχε το τεστακι..

Vendemmian

πεθάνετε επίσης με (αικσοταιρυκη σοινδαισμυ)[επεξεργασία]

http://www.ling.upenn.edu/~kurisuto/germanic/goth_wright_glossary.html

Δισκογραφία[επεξεργασία]