Γαύροι

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ουπς! Μπας και εννοούσατε Ολυμπιακός;


El-wiki-logo.png
Για τους δήθεν σοβαρούς, δεν υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια οπότε σας παραπέμπουμε στο:
Γαύρος.
Γαύρος

Οι Γαύροι εκτός από τα γνωστά ψαράκια που τρώγονται τηγανητά κι ενίοντε τηγαμημένα, είναι και ονομασία ενός λαού των Ελ , που αυτοί δεν τηγανίζονται γιατί είναι αχώνευτοι από τους υπόλοιπους Ελ. Ο διάσημος Ελ περιηγητής-υπερασπιστής της πράσινης ιδέας Κώστας Γκόντζος τους πρόσδωσε την ονoμασία αυτή. Ζουν σε μια περιοχή Πάνου απ'το αυλάκι και κοντά σε αυτό, στο κέντρο της πόλης τους έχουν μια μεγάλη πλατεία που αποκαλείται Τηγάνι. Οι Γαύροι έχουν γείτονες πολλές άλλες φυλές αλλά με δύο από αυτές υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα. Τούς βάζελους και τα Χανούμια.

Ιστορικά στοιχεία[επεξεργασία]

Όλα ξεκίνησαν όταν στην σημερινή περιοχή του τηγανιού ο πρώτος γαύρος, άγνωστο από που προερχόταν , έφτασε εκεί και βρήκε μια παράγκα που πίστευε ότι ήταν εγκαταλειμμένη, κι εγκαταστάθηκε σε αυτή. Το Βιβλίο των Ελ αναφέρει μια ιστορία για κάποιο θαλάσσιο τέρας που μεταμορφώθηκε σε τετράποδο και μετοίκησε στην ξηρά αλλά δεν είναι εξακριβωμένο αν ήταν αυτός, ελλείψη φωτογραφίας. Η Μυθολογία των γαύρων μας λέει ότι ήρθε από τον Σείριο ή έφτασε εδώ από την Βραζιλία και ήταν νόθο παιδί του Πελέ , η λαϊκή παράδοση λέει ότι ήταν ένα ψαράκι γαύρος που το είχαν βάλει στο τηγάνι και ψηνόταν, ο Θεός το είδε και το λυπήθηκε και το έκανε τετράποδο αλλά του άφησε και μια κατάρα , να ψήνεται κάθε Κυριακή στο τηγάνι που έφτιαξε !! .

Ο Γαύρος λοιπόν εγκαταστάθηκε στην παράγκα η οποία όμως δεν ήταν εγκαταλελειμμένη αλλά έμενε σε αυτή ο πρώτος βάζελος που είχε φτάσει λίγο καιρό ενωρίτερα . Γυρίζοντας ο βάζελος βρήκε τον γαύρο μέσα στη παράγκα και μην μπορώντας να τον διώξει χώρισαν το ένα δωμάτιο που είχε στη μέση και έμειναν και οι δύο εκεί. Από τότε οι δύο συγκάτοικοι ξεκίνησαν κόντρα , Ντέρμπι ονομάστηκε, για την επικράτηση στην παράγκα.

Οι γαύροι με τα χρόνια αυξήθηκαν και μετανάστευσαν σε άλλες περιοχές των Ελ αλλά την παράγκα δεν την άφησαν. Έχουν αντιπαλότητα και με μια άλλη φυλή για τον έλεγχο της γνωστής παράγκας, τα χανούμια τα οποία ήρθαν πολύ αργότερα από τα βάθη της Ασίας κι όταν λείπουν οι δύο ένοικοι της παράγκας εισβάλουν σε αυτή.

Σήμερα[επεξεργασία]

Σήμερα οι γαύροι σε ανάμνηση της εγκατάστασης του πρώτου γαύρου μαζεύονται συχνά στο τηγάνι όλοι μαζί και φωνάζουν. Η τελετή αυτή γίνεται συχνά και έφτιαξαν κι ομάδα για αυτόν τον σκοπό τον Ολυμπιακό που παίζει στο τηγάνι.

Πηγές[επεξεργασία]

 • αγνώστου συγγραφέως , Η Βίβλος των Ελ
 • αγνώστου συγγραφέως, Η παράγκα
|\  |\________
| \ /    / \  
| \/    / O \ 
| /\   >\ \__/=====
| / \_______\__/
|/  |/  / 

Βραχογραφία με πιθανή αναπαράσταση του πρώτου γαύρου. φαίνεται το πλατύ χαμόγελο του γαύρου μετά την κατάκτηση του πρώτου πέτσινου στην ανθρωπινή ιστορία

Πρότυπο των Γαύρων[επεξεργασία]

Πρότυπο των γαύρων αποτελεί ο Τάκης Τσουκαλάς. Ο Τάκης φημολογείται πως έχει μεγάλο ταλέντο στο σφουγγάρισμα του παρκέ...Έγινε αρκετά γνωστός από την αγαπημένη του φράση σε ώρα λεκτικής αμηχανίας "Άντε γεια". Και φυσικά από την εκπομπή του θύρα 7 όπου συνήθιζαν να βλέπουν απεγνωσμένοι φιλάθλοι (κυρίως του Ολυμπιακού). Είναι αρκετά σημαντικό να αναφέρουμε πως ο Τάκης σταμάτησε την εκπομπή επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας λόγω επίθεσης του από βάζελους.