ΓΠΑ

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ουπς! Μπας και εννοούσατε Φρικηλεξικό:για Τον Πούτσο (Γ.Τ.Π.) -- Gia Ton Poutso (G.T.P.);

Επιπλέον, ρίξτε μια ματιά στη Φρικηομάδα!


“Μην τα κοροϊδεύετε. Τα τμήματα ιδιαίτερα της ζωικής και φυτικής παραγωγής είναι πολύ σημαντικά, αφού βρίσκονται στην πόλη μου. Ίσως να πρόκειται για "κρυφά σχολειά" της Μακείου...”

- sn00by για τα Γου Που Α

ΓΠΑ ή αλλιώς Η Μεγάλη των Γεωπόνων σχολή πάει να πει Γεωπόνοι Πάσης Ανοησίας. Παλαιότερα ονομαζόταν ΑΓΣΑ, όμως το άλλαξαν γιατί όλοι νόμιζαν πως αυτό σήμαινε Άει Γαμήσου Συνάδελφε Αγρότη κι έτσι, το μετέτρεψαν στο θρυλικό ΓΠΑ.

Ίνφο[επεξεργασία]

  • Το ΓΠΑ είναι η σχολή εκείνη η οποία συμπαραστέκεται στους άτυχους ονειροπόλους μαθητές της 3ης Λυκείου, η οποίοι ήθελαν Κτηνιατρική ή Βιολογικό ή Χημικό (έλα, παραδέξου το!), αλλά τελικά κατέληξαν στη Ζωική παραγωγή, στη Βιοτεχνολογία ή στα Τρόφιμα αντίστοιχα. Βέβαια, εδώ ξεκινούν άλλα προβλήματα (π.χ. όταν ο πρωτοετής φοιτητής καταλάβει ότι έχει να περάσει 11 μαθήματα στο πρώτο εξάμηνο και 125.362.367 συνολικά σε όλα τα χρόνια των σπουδών του.)
  • Το ΓΠΑ βρίσκεται σε θέση κλειδί στην Αθήνα καθότι κοντά στον χώρο του Κεραμικού, οι σκληρά εργαζόμενοι φοιτητές του μπορούν να συνεχίσουν το δύσκολο έργο των σπουδών τους στις τοπικές καφετέριες της περιοχής, συνήθως με μία παρτίδα πόκερ/τάβλι + ένα καφέ μέτριο οικολογικό (κατά κανόνα από τα Μικέλ).
  • Το ΓΠΑ διαθέτει 6 τμήματα, τα οποία είναι τα ακόλουθα:

Τμήμα Φυτικής Παραγωγής[επεξεργασία]

Μια απ' τις πολλές χασισο... ΕΧΜΜΜΜΜ...... πορτοκαλιές του τμήματος Φυτικής Παραγωγής του ΓΠΑ.

Το τμήμα αυτό είναι από τα πρώτα (χρονολογικά) του ΓΠΑ και στόχος του είναι να τιμωρεί όλους του εισακτέους μετατρέποντάς τους σε φυτά, καθόσον απέτυχαν να τα καταφέρουν κατά την διάρκεια της μαθητικής τους ζωής.

Ίνφο:Οι υπόλοιποι φοιτητές του ΓΠΑ συνήθως τους αποκαλούν ΦΥΤΑ.

Τμήμα Ζωικής Παραγωγής[επεξεργασία]

Ζώο/φοιτητής του τμήματος Ζωικής Παραγωγής του ΓΠΑ.

Οι ζωόφιλοι της σχολής. Εξαιτίας αυτών κάθε χρόνο το ΓΠΑ αυξάνει των αριθμό ζώων που ζουν σε αυτό. Στόχος τους είναι να σώσουν τη Λάσυ, τον Μπάρνυ και τα χελωνονιντζάκια, αλλά και να προστατέψουν κάθε ανήμπορο προβατάκι από τα σφαγεία.[1]

Από όλους του φοιτητές του γεωπονικού, ίσως οι φοιτητές της ζωικής παραγωγής να έχουν και μια μικρή επικοινωνία με το περιβάλλον, την οποία σταδιακά χάνουν μετά την άπειρη επαφή με τα πρόβατα και τις αγελάδες.

Ίνφο:

  1. Οι υπόλοιποι φοιτητές του ΓΠΑ συνήθως τους αποκαλούν ΖΩΑ.
  2. Το τμήμα Ζωικής Παραγωγής γεμάτο με κάθε είδους ζώα. Από αραχτούς φοιτητές μέχρι πρόβατα και κατσίκια. Η υπέροχη μυρωδιά που αναδύεται από τους στάβλους του ΓΠΑ εμπνέει τους φοιτητές και έχει πια μείνει γνωστή ως η μυρωδιά της μάθησης.

Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής[επεξεργασία]

Τυπικός φοιτητής του τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του ΓΠΑ.

Το τμήμα με τους φοιτητές που νομίζουν ότι θα καταφέρουν να σώσουν τον κόσμο από την κατάχρηση και την σπατάλη του φυσικού πλούτου του πλανήτης μας. Οι ονειροπόλοι αυτοί φοιτητές, γνωστοί και ως:"Οι υπερασπιστές της μητέρας φύσης", βρίσκονται κυριολεκτικά στον κόσμο τους.

Το Συγκεκριμένο τμήμα, συνήθως αναγράφεται ως αρκτικόλεξο Α.Φ.Π. κ' Γ.Μ., όμως οι εμπλεκόμενοι σ' αυτό το ερμηνεύουν ως: Άσε Φίλε, την Παίζω και Γενικώς Μαλ...ζομαι. Μέσα στην τρέλα τους οι φοιτητές του νομίζουν ότι θα εφεύρουν το αεροκίνητο τρακτέρ και άλλες τέτοιες τρέλες. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι οι φοιτητές διοργανώνουν κρυφά αγώνες τρακτέρ με πάσης φύσεως στοιχήματα.

Κατά τα φαινόμενα (μεταφοράς-7ου εξαμήνου), μαθητές-καθηγητές το παίζουν αθλητές, λιώνουν στο γυμναστήριο και μετά προσπαθούν να μας πείσουν ότι σκοτώνονται στο μάθημα. Τέλος, το τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής, διαθέτει ειδικά μαθήματα για φοιτητές εθισμένους στο αλκοόλ με καταξιωμένους καθηγητές (Drunken Professors) που τους βοηθάνε πίνοντας αυτοί αντί των φοιτητών, ώστε να μένουν νηφάλιοι. Περίεργη φυλή γενικότερα.

Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης[επεξεργασία]

Πρόκειται για τα...οικονομικά μυαλά του τόπου μας. Οι οικονομολόγοι της ΑΣΟΕΕ τρέμουν μπροστά στον οικονομολόγο του ΓΠΑ, σύμβουλο του Μπάρακ Ομπάμιας, μόνο και μόνο γιατί έχει τη δύναμη να τους ξεραίνει τα φυτά. Φυσικά, ο μέγας οικονομολόγος της χώρας μας, Γεώργιος Αλογοσκούφης, έχει πάρει κι αυτός μυστικά μαθήματα στο τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΓΠΑ.

Ίνφο:Οι υπόλοιποι φοιτητές του ΓΠΑ συνήθως τους αποκαλούν Ε! Εσείς οι άνθρωποι της Οικονομίας.

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων[επεξεργασία]

Τυπικός φοιτητής του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΓΠΑ.

Οι φοιτητές αυτού του τμήματος αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο κάθε Κυλικείου. Χαρακτηριστικά όλοι οι ιδιοκτήτες Κυλικείων φωνάζουν:

Ωχ αμάν...ήρθαν οι Monk των τροφίμων!

Φυσικά οι φοιτητές αυτού του τμήματος έχουν πάρει την ευλογία του Τσακ Νόρις, για αυτό μπορούν και επιθεωρούν ελεύθερα όλα τα κυλικεία, ρεστοράν, φαγάδικα και γενικά όλα τα μαγαζιά με τρόφιμα.

Ίνφο:Οι υπόλοιποι φοιτητές του ΓΠΑ συνήθως τους αποκαλούν Καλώς τα τρόφιμα!

Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας[επεξεργασία]

Το πιο κατεστραμμένο τμήμα του ΓΠΑ με τους πιο κατεστραμμένους φοιτητές. Αποτελούν το δείγμα της καταστροφής που επιφέρουν όλες οι εκπομπές του ΣΚΑΪ για την βιολογία και την γενετική. Όνειρό τους είναι να βρουν το γονίδιο της μαλακίας, αλλά και τρόπο για να απαλλαγούν από το γενετικώς έμφυτο κάψιμο που τους χαρακτηρίζει.

Ίνφο:Οι υπόλοιποι φοιτητές του ΓΠΑ συνήθως τους αποκαλούν Ντόλυ, Γουβίτσους/Γουβίτσες και Εσερίχιους Κατεστραμμένιους.

Υποσημειώσεις[επεξεργασία]

  1. Το γεγονός ότι υπάρχει ένα σφαγείο μέσα στα κτίρια του τμήματός τους υποδεικνύει την αγάπη τους αυτή.