Βροχόσαυρος

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Περιγραφή[επεξεργασία]

Ουσιαστικό αρσενικού γένους, προκύπτει από τα βροχή + σαύρα. Όπως καταλαβαίνουμε, η ύπαρξη μιας σαύρας φτιαγμένης από βροχή είναι πρακτικά αδύνατη, ο όρος όμως υπάρχει και αναφέρεται στο μυθικό πλάσμα που κούρνιαζε στην αγκαλιά του Δία, και όποτε τον κατουρούσε αυτός τα έπαιρνε στο κρανίο, έριχνε κεραυνούς και έβρεχε και πλημμύριζε και μύριζε ο αρχαίος Κηφισός και πνιγόσαντο ο Περικλής, ο Αναξίμανδρος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Μητσοτάκης που τότε έμενε στην περιοχή.

Λέγεται επίσης ότι ο βροχόσαυρος εμφανιζόταν ως όραμα μέσα στην βροχή για να προειδοποιήσει τους αρχαίους Έλληνες για τυχόν επισκέψεις Νεφελίμ για να προλάβουν να συγυρίσουν ή για επιθέσεις Βριλ, για να φτιάξουν τόξα, ασπίδες, άρματα και θάματα, του Θεού τα πράματα.

Προσοχή: Δεν πρέπει να συγχέεται η έννοια βροχόσαυρος με την έννοια βραχόσαυρος, η οποία εξηγείται συντόμως ακριβώς από κάτω:

Βραχόσαυρος ο:[επεξεργασία]

Ουσιαστικό αρσενικού γένους, προκύπτει από τα βράχος + σαύρα, δηλαδή πρόκειται για μια σαύρα φτιαγμένη από βράχο, κοινώς ένα πέτρινο αγαλματίδιο στο σχήμα του γλυκύτατου ερπετού, που στα αρχαϊκά χρόνια χρησιμοποιούταν ως βραβείο στον διαγωνισμό: Ποια είναι η ασχημοτέρα στου κόσμου μας την σφαίρα;

Βέβαια υπάρχουν αμφιβολίες για την εγκυρότητα αυτής της άποψης, καθώς εκείνη την εποχή επικρατούσε η θεωρία της Επίπεδης Γης.

Μεταλλάξεις του είδους[επεξεργασία]

Συναφείς όροι[επεξεργασία]

  • ψιλόχεσο: όταν σμήνος πτηνών (είδος δεινοσαύρου - βροχοχεζοπτηνόσαυρος) κουτσουλά
  • δεινόχαυλος: βλακαμάς δεινόσαυρος

Αυτό που βλέπετε είναι ορφανό. Αυτό σημαίνει πως αυτό που βλέπετε είναι μόνο του και πρέπει να φέρετε κόσμο να το δει, λινκάροντάς το αλλού, but who cares? (Νοέμβριος 2010)