Βεντούζα

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Απεικόνιση της βεντούζας σε ολόγραμμα του 14ου αιώνα

Ως βεντούζα ορίζεται κάθε αντικείμενο, με τη γενική έννοια της λέξης, το οποίο έχει την ιδιότητα να προσκολλάται επάνω σε επιφάνειες δημιουργώντας υποπίεση, ενώ η αποκόλλησή του συνοδεύεται κατά κανόνα από έναν χαρακτηριστικό ήχο επαναλήψιμης συχνότητας και έντασης.

Ιστορική αναδρομή[επεξεργασία]

Η βεντούζα προϋπήρχε του ανθρώπινου είδους, όπως ακριβώς η βαρύτητα υπήρχε πριν αναγκαστεί να ρίχνει μήλα στα κεφάλια μας ώστε να μας αναγκάσει να την ανακαλύψουμε. Αυτή η άποψη υποστηρίζεται από το σύνολο των ερευνητών σήμερα και δεδομένης της ύπαρξης θεοτήτων όπως ο Κθούλου και Το πλοκάμι του καρχαρία, η βεντούζα είναι σίγουρο πως διαθέτει και παραφυσικές ιδιότητες.

Η ανακάλυψη της βεντούζας και των ιδιοτήτων της, όσο κι αν αυτό εντυπωσιάζει άργησε χαρακτηριστικά. Πραγματοποιήθηκε κατά τη δύση του 20ού αιώνα από τον Κώστα Γκουσγκούνη, ο οποίος προσπάθησε διακαώς να μοιραστεί με τον απλό κόσμο αυτή του την ανακάλυψη. Οι σκοτεινές δυνάμεις όμως με τους συνωμότες τους, κοινούς θνητούς μεν, μα τους ανθρώπους τους έχοντες την εξουσία, την δύναμη και το τρομπόνι , για να μην διοχετευθεί η πολύτιμη αυτή πληροφορία στο ευρύ κοινό, απέκλεισαν τον μεγάλο αυτό ερευνητή από τα ΜΜΕ. O κ. Γκουζγκούνης όμως, παρά τις απειλές που δέχτηκε για την οικογένεια του και την ίδια του τη ζωή, βρήκε τον τρόπο να παραπλανήσει τους εχθρούς της ανθρωπότητας και ταυτόχρονα να αποκαλύψει κωδικοποιημένα το αδύναμο σημείο του Κθούλου (βεντούζες) αλλά και το μεγάλο του όπλο (τρομπόνι). Εξέδωσε λοιπόν αισθησιακές υπερπαραγωγές για την εποχή με τις οποίες μεταλαμπάδευε σε όλους εμάς τη γνώση (εξ ου και το ρητό "για να θυμούνται οι παλιοί και να ... μαθαίνουν... οι νεώτεροι"). Το πλοκάμι του καρχαρία αντιθέτως θεωρείται θεότητα του καλού και το αδύναμο σημείο του παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστο, πιθανώς επειδή διαθέτει ουρά, τα δε πλοκάμια του φέρουν κεντρικό βεντουζίδιο, προϊόν συγκλίνουσας εξέλιξης το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται με τη βεντούζα.

Η βεντούζα σήμερα[επεξεργασία]

Είναι σίγουρο πως η μάχη των δύο μετώπων εξακολουθεί και θα συνεχίσει να υφίσταται μέχρι τον Αρμαγεδδώνα, όπου θα λήξει και η διαμάχη καλού και κακού. Πρέπει όλοι μας λοιπόν να συνεχίσουμε να μεταφέρουμε το μυστικό, που κυριολεκτικά γαμήθηκε ο άνθρωπος να μας γνωστοποιήσει, να μεταφέρουμε δηλαδή τη βεντούζα από στόμα σε στόμα, έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να νικηθούν οι εχθροί του καλού.

Βεντούζα και καζανάκι[επεξεργασία]

Τονίζεται ότι η σελίδα αυτή σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εξαντλητική αναφορά των ιδιοτήτων της βεντούζας. Ανατρέξτε στη σχετική βιβλιογραφία για περισσότερες λεπτομέρειες. Είναι εξαιρετικά σπάνια τα καλά συγγράμματα αλλά το καλό το παλικάρι στη βεντούζα φαίνεται. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που και ο ίδιος ο Ευκλείδης (ή μήπως ο Αριστοτέλης?) αναφώνησε: "Γαμώτο! Που πήγε αυτή η βεντούζα?" σε μία από τις περιπέτειές του στον κάτω κόσμο.

"Ας μήν το κρύβουμε, διψάμε για βεντούζα."

~Μίλτος Σαχτούρης