Βενετία

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η Βενετία είναι μια πόλη στην Ιταλία κτισμένη σε νησάκια και πλημμυρίζει σταδιακά μαζί με τη παλίρροια. Στη Βενετία ζουν κάγκουρες, χταβόδια και ο πουτσόκαμπος. Τη πόλη περιφρουρούν Χιμπατζόσαυροι. Διάσημος ένοικος της πόλης είναι ο Μπομπ Σφουγγαράπης.

Γεωγραφία[επεξεργασία]

H Βενετία βρίσκεται στη μέση της θάλασσας, πάνω σε μια αμμουδερή έκταση που δημιουργήθηκε όταν η σκόνη από τη Σαχάρα που περνάει πάνω από την Ελλάδα μαζεύτηκε σε ένα σημείο. Η θεμελίωση της πόλης έγινε όταν 30 Παλουκάρια από το Λιβαδιά βύθισαν πασσάλους μέσα στην άμμο και πάνω χτίσανε μια καλύβα, το Χάνι της Βενετίας. Το Χάνι της Βενετίας ήταν ένα μικρό πανδοχείο με παμπ στο οποίο άραζαν οι ναύτες της βυζαντινής εποχής. Στη παμπ μαζεύονταν οι πειρατές και έπαιζαν βελάκια με τα κανόνια. Κάθε εβδομάδα γινόταν διαγωνισμός τριχοφυΐας (μούσι, μουστάκι, κόμη, αξεσουάρ) μεταξύ των πειρατών. Το ρεκόρ νικών κατέχει ο Μαυρογένης, χάρη στο μοναδικό αξεσουάρ του, τα αναμμένα φυτίλια, μέχρι που άρπαξε φωτιά και βούτηξε στη θάλασσα. Κάθε Μάιο οι πειρατές μάζευαν τους παπαγάλους τους, οι οποίοι διαγωνίζονταν σε ρητορική και συγγραφή έκθεσης.

Καταποντισμός[επεξεργασία]

Η πρώτη προσπάθεια γεφύρωσης του Γκραν Κανάλε απέτυχε.

Το Χάνι επεκτάθηκε και μετονομάστηκε σε Λοφοτόν (Hilton). Οι εγκαταστάσεις από ψηλά λέγεται ότι είχαν το σχήμα της πατούσας του Τσακ Νόρις. Γύρω κατασκευάστηκαν σπίτια και ο άγονος αμμόλοφος έγινε πόλη με προβολείς και συντριβάνια και πολυτελή καζίνο, πλατείες και καμπαναριά έτοιμα να καταρρεύσουν. Ένα μάλιστα είχε μια μικρογραφία της ίδιας της Βενετίας. Η μόνη σημερινή πόλη που της έμοιαζε είναι το Λας Βέγκας. Όλα τα λεφτά στο κέντρο και γύρω το απόλυτο κενό, ενώ ο αρχηγός του CSI της έχει τρέλα.

Αυτή τη χαρούμενη πόλη επισκέφτηκε ο Μητσοτάκης το 924 μ.Χ. Δεν είχε χρόνο και έτσι περπάτησε το κεντρικό δρόμο, την οδό Ερμή. Την ώρα που έφυγε ο δρόμος καταποντίστηκε στα τάρταρα και έγινε το Γκραν Κανάλε (Μεγάλο Κανάλι). Τη πρώτη γέφυρα του Γκραν Κανάλε κατασκεύασαν οι Ελ.

Η πόλη απέκτησε ισχύ και σχημάτισε την Ευλογημένη, Θεοσεβούμενη, Γαληνοτάτη, ήρεμη Πλουτοκρατία της Βενετίας.

Συγκοινωνίες[επεξεργασία]

Οι μετακινήσεις στη Βενετία γίνονται με σαπιοκάραβα, βαρκοταξί και γόνδολες. Για την αποκομιδή των σκουπιδιών χρησιμοποιούνται σκατόβαρκες.

Αδελφοζητούμενες πόλεις[επεξεργασία]

Πόλεις που επιζητούν να γίνουν η Βενετία στη θέση της Βενετίας (καλά, όχι και στην ίδια θέση)

  • Ναύπλιο, αφού είναι πρωτεύουσα των όλων δεν μπορούσε να ξεφύγει από αυτή τη θέση
  • Στοκχόλμη, η Βενετία του βορρά.
  • Άμστερνταμ, αν ανοίξει το φράγμα θα γίνει καλύτερο ακόμη και από το πρωτότυπο
  • Νέα Ορλεάνη, πήρε τη θέση της κανονικής πόλης για ένα φεγγάρι.
Bwikilogo.gif
Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για Βενετία.

Πόλεις που κάποτε ήταν σαν Βενετία