Βασίλης Καρράς

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“Σπάει η φωνή του σίδερα (αλλά και παράθυρα, βάζα, καθρέφτες κ.α.)!”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για το κομμάτι "Γύρισε"

“Είναι φοβερός! Ξέρετε εμείς τον βγάλαμε στην πιάτσα και από τότε έχουμε γεμίσει με έντρομους πελάτες”

- Φαρμακοποιός για τον Βασίλη Καρρά

“Τον άκουω φανατικά από τα παιδικά μου χρόνια. Τα φωνητικά του αποτέλεσαν έμπνευση για μας.”

- George 'Corpsegrinder' Fisher των Cannibal Corpse για τον Βασίλη Καρρά.
Bwikilogo.gif
Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για αυτόν τον λαικό αοιδό.

Μεγάλος λαϊκός αοιδός, παγκοσμίως γνωστός για την αξεπέραστη γκαρίλα του που σε αφήνει άφωνο. Γι'αυτό και αποκαλείται <<Kill Bill>>

Βιογραφία[επεξεργασία]

Γεννήθηκε στο ΚΑΡΑτούλα Ν.Ηλείας, σε ηλικία 2 ετών. Φάνηκε από νωρίς ότι είχε κλίση στο λαϊκό τραγούδι. Από μικρός όμως, είχε πρόβλημα στην ορθογραφία, κάνοντας τραγικά λάθη, π.χ στο ίδιο του το όνομα. Για την ακρίβεια, έγραφε Βασσήλλεις Καρρράς.

Έμεινε 10 χρόνια στην Α' Δημοτικού, 33 χρόνια στην Β' Δημοτικού, 11 χρόνια στην Δ' Δημοτικού και 17 χρόνια στην Α' Γυμνασίου-μην το πείτε σε κανέναν-λόγω απουσιών επειδή έκλανε συνέχεια μέσα στην τάξη, έχοντας πριν καταναλώσει 5 πιάτα γίγαντες!!!.
Και έλεγε πάντα την ίδια δικαιολογία: «Αχ, πάτησα ένα βατραχάκι».
Αφού στο πτυχίο του αναγράφεται " Αιέν αχρηστεύειν ". Λέγεται από πολλούς ότι αμέσως μετά την απονομή του πτυχίου, τον έπιασε κόψιμο και σκουπίστηκε με τσουκνίδες και βέβαια, με το πτυχίο του.

Εργάστηκε αρχικά ως τσοπάνης, έπειτα ως χαβουζιέρης και τελικά έγινε τραγουδιστής-που λέει ο λόγος-και μας σπάει τα τύμπανα.

Μιλά άπταιστα greeklish, greutsch, ουγκαντικά και αλαμπουρνέζικα. Είναι τόσο ευφυής γι' αυτό και από μικρό, τον φώναζαν Άϊ-Στάνη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ευφυία του Βασίλη Καρρά, οφείλεται στο γεγονός, σύμφωνα με το οποίο, όταν ήταν 5 ετών, του έβαζαν στο μπιμπερό ουίσκι, μπύρα, κρασί και τσιτσιμπύρα (μπύρα με κρέας-τσιτσί λέγεται το κρέας στην μαγουλαιική διάλεκτο). Μάλιστα στο λεξικό, υπάρχουν λέξεις με το επίθετο του αοιδού, όπως ΚΑΡΑμπίνα, ΚΑΡΑμούζα, ΚΑΡΑτε, ΚΑΡΑβλαχος, ΚΑΡΑβι, ΚΑΡΑγκούνα, ΚΑΡΑμέλα, ΚΑΡΑγκιόζης και άλλα.

Αγαπημένο του φαγητό είναι η μπομπότα και οι κουραμπιέδες, ενώ αγαπημένο του ποτό η γρανίτα, η οποία παράγεται στις γράνες των Βριλ.

Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με το πορδόσφαιρο.

Σουξέ[επεξεργασία]

Επειδή μας είναι δύσκολο να μετρήσουμε όλα τα έργα αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη, αναφέρουμε όσα θυμόμαστε αυτή τη στιγμή[1]?:

  • ΓΥΡΙΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!
  • ΑΧΑΡΙΣΤΗ ΚΙ ΑΛΗΤΙΣΣΑ!
  • ΑΠΟΡΩ ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΤΥΨΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΣ!
  • ΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΑΠΙΕΜΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ!
  • MΕ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΧΑΘΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ, ΘΑ ΠΕΘΑΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!
  • ΣΙΓΑΑΑΑΑΑ ΤΟ ΠΡΑΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!
  • ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΣΤΑ ΔΥΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!
  • ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!
  • ΕΓΩ ΚΑΜΑΡΑ ΚΙ ΕΣΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!

και άλλα πολλά μακρόσυρτα άσματα.

Πρέπει να προσθέσουμε και το τραγούδι που έδωσε νέα ερμηνεία στα φυσικά φαινόμενα. Μετά τις αστραπές και τις βροχές, ήρθε και το φαινόμενο Καρράς.

  1. (Σημείωση: Όλα τα τραγούδια ακολουθούνται από το χαρακτηριστικό "χεεεεεεεεεε!", δηλαδή έναν δυνατό βραχνά, δηλαδή μια αναρρόφηση πιθανότατα από τα τσιγάρα που κάνει για να αντέχει να τραγουδάει τα τραγούδια του. Είναι λογικό επομένως έξω από τα νυχτερινά κέντρα που τραγουδάει, να περιμένουν 2 έως 3 ασθενοφόρα. Είναι και φορές που οι θαμμώνες κουβαλούν μαζί τους σπρέι κατά του άσθματος ή αεροζόλ, για ν΄αποφευχθούν οι συνέπειες από το "χεεεεεεεεεε"!)

Επίσης είναι ο άνθρωπος που λάνσαρε τη μόδα που θέλει τα βίντεοκλιπ να δείχνουν τον τραγουδιστή να τραγουδάει και από πίσω να έχει γκρεμίλες, φαράγγια, χαράδρες, ωκεανούς, βουνά, λιβάδια, ζώα, βόθρους και γράνες. Είναι ο πρώτος τραγουδιστής που έκανε βίντεοκλιπ την «ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΜΟΥ». Αυτό κι αν είναι πρωτοπορία! Μάλιστα τα CD του παίζουν και στα Playstation, 2, Playstation 3 σε Atari αλλά και σε Nintendo.

Είπαν γι αυτόν[επεξεργασία]

“Είναι για τα μπάζα, όχι σαν την Τζούλια, που είναι καλλιτέχνης!”

- Ο Μένιος Φουρθιώτης (ο σκύλος της Τζούλιας Αλεξανδράτου, ο οποίος, όταν ήταν μικρός, της έκλεβε τις κούκλες)

“Του αφιερώνω το νέο μου τραγούδι που έχει τον τίτλο ΌΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΝΕ.”

- Ο Κωνσταντίνος Μητσοδράκουλας

“Θα του πρότεινα να βάλει στα μαλλιά του, αντί για ζελέ, κάτι πιο οικολογικό όπως φουσκί.”

- Ο Βιντάλ Σασούν