Αϋπνία

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ένα μάτι που εμφανίζει ελαφρά συμπτώματα αϋπνίας λόγω κακής επιλογής χρώματος και πάχους πινέλου.

Αϋπνία είναι το εξαιρετικό φαινόμενο που συμβαίνει σε ανθρώπους κατά το 99% των περιπτώσεων άνδρες, κατά το οποίο δεν μπορούν να κοιμηθούν (τι άλλο;).

Το φαινόμενο εμφανίζεται πάντα όταν είναι περιττό. Δηλαδή, όταν ο παθών δεν έχει τι να κάνει ή όταν έχει πολύ σημαντική εργασία την επόμενη ημέρα, ή και τα δύο. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν βούισμα στα αυτιά, πόνο στα ούλα, κοκκίνισμα των οφθαλμών, πονοκέφαλο που εστιάζεται στο ύψος της κορυφής του τριχωτού της κεφαλής ο οποίος οφείλεται σε έκφανση φυλοσύνδετου επικρατούς γονιδίου, συγγραφή ηλιθίων άρθρων στην Φρικηπαίδεια, καθώς και τρομερή φαγούρα στους όρχεις (για αυτόν το λόγο ο παθών τα ξύνει ανελέητα μέχρι να περάσει η ώρα).

Το φαινόμενο δεν παρατηρείται σε γυναίκες, καθώς αυτές αποτελούν τις βασικές αιτίες δημιουργίας του, ωστόσο αυτό δεν έχει γίνει απολύτως αποδεκτό από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.


Θεωρίες[επεξεργασία]

Σχετικά με την προέλευση αυτού του φαινομένου δεν έχουμε να πούμε και πολλά πράγματα, εικάζεται πως ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που έπασχε από αϋπνία ήταν ο Εδουάρδος Κοιμήσης, ένας κόμης(όχι αυτός ο Κόμης)του 12345 πΧ ο οποίος είχε πάθει μία ακατανίκητη εμμονή με την Λάμψη της εποχής, ως εκ τούτου ήθελε να δει όλα τα επεισόδια μονομιάς στην tv, αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα την ατελείωτη κρεβατομουρμούρα και τον ατελείωτο πονοκέφαλο ενώ συγχρώνως η γυναίκα του ανέπτυξε την τάση να μιλάει πολλή ώρα στο κινητό της, το αποτέλεσμα ήταν ο Κόμης να χάσει οριστικά τον ύπνο του και εν τέλει τα λογικά του! Βασικός παράγοντας δημιουργίας αϋπνίας είναι οι γυναίκες, αν θες να πάθεις αϋπνία μέσα σε μία στιγμή πες σε μία γυναίκα ότι έβαλε ένα κιλάκι παραπάνω ή ότι της πετάχτηκε μία ρυτίδα στο πρόσωπο ή(το πιό σατανικό)δάνεισε της την πιστωτική σου!!! Επίσης, αν είσαι τόσο γκαντέμης και σε πάρει τηλέφωνο γυναίκα για να σου εξιστορήσει τα όσα της συνέβηκαν μην περιμένεις να κοιμηθείς σε αυτόν τον αιώνα(εξού και η φράση <<αιώνια αϋπνία>>), κατά έναν ανεξήγητο τρόπο όμως οι γυναίκες δεν φαίνεται να επηρεάζονται από το εν λόγω φαινόμενο. Δηλαδή μπορεί μία θυληκή Ελνα μιλάει επί 18.598 ώρες στο κινητό(άσχετα από το αν μιλάει στην Αυστραλία ή αν έχει κάνει λάθος κλήση)και όμως να μην εμφανίσει το παραμικρό σύμπτωμα αϋπνίας! Σε αυτό μπορεί να ευθύνεται το όλο θέμα με τους Αδάμ και Εύα, γνωστή και πονεμένη ιστορία, ας μην την αναλύσουμε γιατί θα μας πάρουν τα ζουμιά!!

Μορφές αϋπνίας[επεξεργασία]

Υπάρχουν τριών ειδών αύπνίες οι οποίες ευτυχώς μπορούν(σχεδόν παντοτε) να θεραπευτούν!Αξίζει να σημειωθεί πώς η αϋπνία σε χώρες όπως το Ελλαδιστάν μπορεί να προκληθεί και από όλους πολλούς παράγοντες πέραν των γυναικών, δίχως φυσικά να αποκλείεται η τρομακτική ισχύτου γυναικείου παράγοντα!! Πρώτη από όλες είναι η λεγόμενη <<απλή αϋπνία>>, που συνήθως περνάει από μόνη της! Φαντάσου ότι είσαι μαθητής και αύριο γράφεις εξετάσεις Χημεία αλλά επειδή είσαι και λίγο μαλάκαςπροτιμάς να το γλεντίσεις όλην την ημέρα έξω(καφετέριες, μπαρ κοκ), οπότε όταν γυρνάς σπίτι στις 3 τα χαράματα και ετοιμάζεσαι για ύπνο τι είναι αυτό που σκέφτεσαι?? Όχι ρε γαμώτο, κάτι ξέχασα να κάνω και σήμερα!! Τι ξέχασα, τι ξέχασα?? Τελικά περναει όλη η νύχτα δίχως να μπορείς να κλείσεις μάτι, οπότε σου έρχονται και οι εξετάσεις αύριο και μένεις για τα καλά μαλάκας(συνήθως εκείνην την στιγμή η αϋπνία χάνεται και μετατρέπεται σε θρανιοϋπνιλία)...Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και όταν πίνεις καφέδες, τεκίλες και όταν σου έρχεται στο κεφάλι σου ένα ολόκληρο ντουβάρι(οπότε το καρούμπαλο που δημιουργείται σε εμποδίζει να ξαπλώσεις)!! Ακολουθεί η λεγόμενη <<μέτρια αϋπνία>>, που υπεραφθονεί στο Ελλαδιστάνκαι οφείλεται σε οικονομικούς παράγοντες! Η πιό απλή περίπτωση είναι η γυναίκα που αποχτά την πιστωτική του άνδρα της, οπότε αποφασίζει να αγοράσει ολόκληρη την μπουτίκ που επισκέπτεται! Μεγαλύτερος όμως κίνδυνος είναι οι Υπουργοί, καθώς με τα ανέκδοτα τους σου είναι αδύνατον να σε πιάσει ύπνος από γέλια ή από κλάμματα...Μοναδική θεραπεία είναι ένα σκοινί δεμένο σε έναν μεγάλο πλάτανο ή κατ'εξαίρεσην σε ιτιά(μόνον κλαίουσα)! Τέλως, έχουμε την πιό αποκρουστική, την πιό τρομαχτική μορφή της αϋπνίας, την <<οξεία ή βαρειά αϋπνία>>(από πολλούς αδαείς λέγεται και <<οξυβαρεία>>, αλλά αυτή είναι η περισπωμένη ρε μαλάκα), που προκαλείται αποκλειστικά και μόνον σε παντρεμένους ή πρόσφατα διαζευγμένους! Μπορεί να την έχει κάποιος για όλην του την ζωή ανάλογα με την τάση κρεβατομουρμούρας της γυναίκας, τον συντελεστή σπατάλης της, την μεταβλητή ηλιθιότητας της(υψωμένη στον κύβο)και το πόσες κάρτες κινητών συνηθίζει να αγοράζει...Είναι εξαιρετικά δύσκολη στην αντιμετώπιση της, υπάρχουν και διάσημοι γιατροί που υποφέρουν από αυτήν την παμπόνηρη νόσο, παρόλαυτα υπάρχει μία ελπίδα με το να πάθεις λοβοτομή(οι γυναίκες έχουν συνηθως ανοσία στην λοβοτομή)! Για περισσότερες λεπτομέρειες συμβουλευτείται τον γιατρό(ή ψυχίατρο) της γειτονιάς σας, κατά προτίμησην παντρεμένο ώστε να έχει και πρακτική εξειδίκευση στο εν λόγω θέμα...Επίσης, ένας καλός δικηγόρος θα σας έλυνε τα χέρια και θα σας απάλλαζε από πολλά προβλήματα(αυτά για τους άτεκνους)!!


Medical.jpg Το άρθρο αυτό αφορά ένα ιατρικό θέμα. Αν είστε τόσο ηλίθιοι ώστε να εμπιστευτείτε την Φρικηπαίδεια για να σας δώσει πληροφορίες για μια ασθένεια ή οποιοδήποτε άλλο σχετικό με την Ιατρική Επιστήμη θέμα, τότε εμείς δεν φέρουμε καμία ευθύνη. Αιωνία η μνήμη σας.