Ατύχημα

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ουπς! Μπας και εννοούσατε Τσέρνομπιλ;

“Ουπς, μάλλον πάτησα λάθος κουμπί!”

- Χειριστής στο Τσέρνομπιλ, για το ατύχημα

“Παρών!”

- Ο Κόμης Μ, για το ατύχημα

Ατύχημα είναι μια ενδιάμεση κατάσταση ύλης η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δυο ακραίες καταστάσεις, αυτή του Ευτύχημα και αυτή του Δυστύχημα. Τα ατυχήματα μπορούν να προκληθούν είτε από ανθρώπινες ενέργειες, είτε από φυσικά φαινόμενα, είτε από φυσικά φαινόμενα που προκάλεσαν ανθρώπινες ενέργειες και τούμπαλιν.

Πολλές από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην ιστορία του ανθρώπινου είδους προκλήθηκαν από ατύχημα. Σαν παράδειγμα αναφέρουμε την ανακάλυψη του μήλου ή του εντομοκτόνου Teza. Πολλά απ' αυτά τα ατυχήματα οδήγησαν σε δυστυχήματα.

Ακολουθεί φρικιαστικά απαράδεκτο παράδειγμα ατυχήματος:

Παράδειγμα[επεξεργασία]

Ευτύχημα ή Δυστύχημα; Εξαρτάται από την θέση του παρατηρητή και απ' την ανθεκτικότητα του κρεβατιού.

Ήταν ένα ζευγάρι πάνω σε ένα παπί που έτρεχε με 200 χλμ την ώρα (γιατί είχε πάρει ντόπα). Το κορίτσι τάιζε το αγόρι ντολμάδες και αυτός είχε σκάσει. Ξαφνικά το κορίτσι σκέφτηκε να αγοράσει λουκουμάδες απ΄ το παρακάτω μαγαζί. Το αγόρι αρνήθηκε και επιτάχυνε. Έτσι δεν πήραν τους λουκουμάδες.. Αλλά πάνω στην ταχύτητα που είχε αναπτύξει, ο ντολμάς πήρε ένα κουνούπι μέσα και αυτός στραβοκατάπιε, και έπεσαν πάνω σε μια γριά. Αυτή άρχισε να τον βρίζει και να τον κατηγορεί για τισ άθλιες ικανότητες του στην οδήγηση. Πάνω στα νεύρα του, επιτάχυνε κι άλλο και το παπί βάρεσε τα 300 χλμ την ώρα. Πάνω στο τσακωμό τους, το αγόρι σταμάτησε γιατί δεν μπορούσε να πατήσει φρένο. Όμως η σουσουράδα συνεχίζει τη πάρλα.

Πάνω στη μηχανή υπήρχαν δύο κράνη. Το αγόρι έβαλε το ένα αλλά ήταν μέσα στους ντολμάδες. Το πέταξε. Αυτή άρχισε να γελάει με την βλακεία του αγοριού, και αυτός της άστραψε ένα σκαμπίλι. Πριν φορέσει το μοναδικό κράνος, ρώτησε το κορίτσι «με αγαπάς?» Όχι αποκρίθηκε εκείνη. Εκείνος σπάστηκε και φόρεσε το κράνος.

Την επόμενη μέρα έγραφαν οι Τίτλοι στις εφημερίδες:

  • Νέο μπουρδέλο εγκαίνια σήμερα.
  • Μειώθηκαν οι τιμές στην φασολάδα.
  • Βρέθηκε ο σκύλος του Καραμανλή.
  • Ο Παπανδρέου πάτησε μέσα στα σκατά.
  • ΑΤΥΧΗΜΑ! Δύο βλαμμένα έπεσαν πάνω σ΄ένα μαγαζί με λουκουμάδες. Μόνο το αγόρι έζησε. Βρήκαν το κορίτσι με έναν λουκουμά στο στόμα. Την επόμενη μέρα το αγόρι πήγε στο τάφο της κοπέλας με δύο κουτιά που είχαν λουκουμάδες το ένα και ντολμάδες το άλλο (οι λουκουμάδες ήταν με κανέλα όπως της άρεσαν). Της είπε ευχαριστώ που είχε γεμίσει το άλλο κράνος με ντολμάδες, γιατί αλλιώς θα ζούσε.