Ασπίδ

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Περιεχόμενη τεχνολογία[επεξεργασία]

Σέρβερς (Διακομιστής)[επεξεργασία]

Είναι υπολογιστές συνδεδεμένοι σε έναν κεντρικό πυρήνα. Συνήθως υπάρχουν σε σχολεία και σε εταιρίες τηλεπικοινωνίας. (Άλλα λέει ο προϊστάμενος, άλλα ο υπάλληλος, πράσιν’ άλογα ο πελάτης.) Στην χρήση σέρβερς, εάν η σύνδεση στο διαδίκτυο ήτω πιο αργή, θα πήγανε όπισθεν. Κολλάει συχνά, μυστηριωδώς όμως, ο μόνος τρόπος καταπολέμησης αυτού είναι η συνεχή καθιερωμένη εργασία, μακριά από το ίντερνετς. Το καλό όμως είναι ότι ο πύργος είναι μικρόσωμος και λιγνός, με αποτέλεσμα ο αποθηκευτικός χώρος για τα πόδια σας να είναι ευρύχωρος.


Νέτγουορκ (Δίκτυο)[επεξεργασία]

Συμπεριλαμβάνει το σέρβερ (διακομιστή), αλλα και όλο το σύστημα. Ο πυρήνας θυμίζει κουζίνα, επειδή θερμαίνεται συχνά, τα μακαρόνια από καλώδια και η σαλάτα από δεδομένα.

Τα τηλέφωνα, τις οποίες μισές τουλάχιστον λειτουργίες είναι ανεξήγητα μυστήρια. Τείνουν να είναι πιο δύσχρηστα από τα Βίστα.

Το Aux, η ενημέρωση του συστήματος για την απουσία και παρουσία σου από το σύστημα. Αν κάποιος υπάλληλος δεν βάλει Aux και σχολάσει, μπορεί να ζητήσει υπερωρία, αλλά θα του πουν ότι έφαγε κουτόχορτο και θα τον απολύσουν.

Πρίντερ (Εκτυπωτής)[επεξεργασία]

Εκτυπωτικό μηχάνημα που σκοπός εφεύρεσής του ήταν την αύξηση της αποδοτικότητας του τύπου και των εταιρειών. Πραγματικός σκοπός όμως ήταν η απαλλαγή του χρήστη από το κοπιαστικό έργο του γραψίματος. Αποτέλεσμα ήταν η αύξηση της ήδη πληθώρας αμάθειας λόγω της απουσίας του γραψίματος. Είναι επίσης αντικείμενο φόβου και τρόμου προς τα δημόσια σχολεία, φαινόμενο που παρατηρείται όταν ο μαθητής φέρει την εργασία του εκτυπωμένη από υπολογιστή, του λένε ότι δεν μπορούν να διακρίνουν τους χαρακτήρες και είναι κακογραμμένο και να το ξαναγράψει με τον παραδοσιακό σωστό τρόπο. (Όταν φτάσει σε ηλικία φοίτησης, θα του ζητάνε το αντίθετο).

Ουμανιστικές πηγές (Human Resources)[επεξεργασία]

Υπάλληλοι[επεξεργασία]

Όντα μισθωμένα να παιδεύουν πελάτες με τις κατοχυρωμένες ατάκες τους, το στριμμένο λεξικό (θα καλέσουν το συντομότερο δυνατό = γρηγορότερα φυτρώνουν τα μούσια) και την συχνή διαμάχη τους με την αμάθεια, που σπείρει τον κόσμο σαν τη χολέρα και φέρει τον τρόμο στους υπαλλήλους στην εξυπηρέτηση πελατών. (Σκεφτείτε ότι οι περισσότεροι έχουν περάσει από το ποιοτικό σύστημα παιδείας μας, το οποίο, όπως υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί, καλλιεργεί το νου και τη λογική σκέψη.)

Αρμόδιοι[επεξεργασία]

Όντα πληρωμένα να παιδεύουν τους υπαλλήλους, (γιατί δεν έβαλες AUX, σώπασε να μιλάς, γιατί τρως εδώ μέσα βρε ζώο κτλ.) και άλλες αρμόδιες αρμοδιότητες.


Υποδομή χώρου[επεξεργασία]

Γραφεία[επεξεργασία]

Ο χώρος είναι καλός, καθαρός, και υποστηρίζει την απουσία παραθύρων, για να ενισχύσει το πλαστικοτσιμεντένιο περιβάλλον, που λογικά ή είναι πιο φθηνό στην οικοδομή, ή βοηθά στην αύξηση χρήσης τσιμέντου, για να μπορεί το κτίριο να ταιριάζει με το περιβάλλον.

Ένα είναι όμως σίγουρο. Το αγαπημένο χρώμα της εταιρίας είναι το γκρι. Γκρίζοι τοίχοι, γκρι τηλέφωνο, γκρι υπολογιστής, γκρι ταβάνι, γρι λογισμικό. Προσέξτε όμως, το πάτωμα είναι λαστιχουρανοθαλλασί. Είναι σχεδόν καλλιτεχνικό. Τα χρώματα ταιριάζουν όπως ο τζιτζιμιτζιχότζιρας και ο μινώταυρος.