Αρχιεπίσκοπος Ασλάνης

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Μιχαήλ Ασλάνης γεννήθηκε, αν μη τι άλλο. Τα πρώτα

Ο Αρχιεπίσκοπος Ασλάνης πριν και μετά την ενθρόνισή του

χρόνια της ζωής του τα πέρασε ζάχαρη. Μετά εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Κατά την παραμονή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο εισήγαγε πληθώρα καινοτομιών και νεωτερισμών στην εκκλησιαστική μας παράδοση, όπως:

  • Πιο στενές γραμμές στα αρχιερατικά σετ τραχηλίου-ωμοφόρου για Αρχιμανδρίτες
  • Μπλε ποδιά με λευκό γιακά πλεγμένο με τσιγκελάκι για τις μαθήτριες του κατηχητικού
  • Υποχρεωτική παρουσία κεντητού γαλονιού στις σατέν ιερατικές στολές με μοβ στόφα για Ιερωμένους σε μοντέρνα χρώματα
  • Οι αρχιερατικοί μανδύες σε μετάξι βγαίνουν υποχρεωτικά σε πιο γήινους τόνους με γαλλικό γαλόνι και κεντημένους τους Ευαγγελιστές (και τους 4).
  • Στις διακονικές στολές το στιχάρι απαραίτητα κεντημένο σε ασημί συπ ολόκληρο και το οράριο κεντημένο σε γκρενά βελούδο. Απαραίτητο επίσης το τιρτίρι κρόσι σε αποχρώσεις του μπορντό ούτως ώστε να αποπνέεται μια αέρινη και αιθέρια αύρα.
  • Στις πένθιμες ιερατικές στολές η φόδρα γίνεται πιο κομψή ενώ έχουμε απαραίτητα και ασημί τρέσσα. Προαιρετικά προστίθενται και ασημί κεντήματα με τον αγκάθινο Στέφανο και τα σύμβολα του Πάθους.
  • Στις συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θεσπίζεται ειδικό τελετουργικό παρουσίασης των νέων τάσεων στην εκκλησιαστική μόδα. Ο χώρος όπου λαμβάνουν χώρα οι συνεδριάσεις εξοπλίζεται με ειδική πασαρέλα και δημιουργείται ειδική επιτροπή μόντελινγκ της Αρχιεπισκοπής η οποία εξετάζει και εγκρίνει νέους Ιερείς για το κατά πόσον μπορούν να συμμετάσχουν στην παρουσίαση.
  • Σε συνεργασία με τον γνωστό τηλεοπτικό δί(κ)αυλο Τηλεάστυ του Γιώργου Καρατζαφέρη οργανώνεται σε ετήσια βάση το reality show "Top Priest Model" το οποίο παρουσίαζε με μεγάλη επιτυχία ο μετέπειτα διάδοχός του Βαΐτσης Αποστολάτος.Διεδέχθη τον/την:
Bob Dylan
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πασών των Ρωσιών και Γιοχάνεσμπουργκ
1822–1821
Τον/Την διεδέχθη ο/η:
Βαΐτσης Αποστολάτος