Ανδρέας Παπανδρέου

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Andreas Papandreou.jpg

Έλλην πολιτικάντης. Μεταξύ άλλων διετέλεσε και πρωθυπουργός της Ελλάδος, αφού στην Σουηδία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, δεν κατόρθωσε να βρει εργασία ούτε καν ως Β' βοηθός Μούτσου, παριστάνοντας τον καθηγηταρά σε Χάρβαρντ και Μπέρκλεϊ, όπου μάθαινε στις φοιτήτριές του τα κάλλη του ελληνικού πολιτισμού. Από το κυβερνητικό του έργο στο Ελλάντα ξεχωρίζει η διδασκαλία καταναλώσεως Johnnie Walker Black Label στους ιθαγενείς.

Βίος και πολιτεία

Η πολιτική στραβοδρομία του λήμματος, αρχίζει με την ομηρία του από τους χρηματοδότες των Ναζί, τους Αμερικανούς. Οι εν λόγω κύριοι, προκειμένου να ελέγχουν καλύτερα το κακό, αναρχοκομμουνιστικό ελληνικό κράτος που τόλμησε να προβάλλει αντίσταση σε ανώτερες φυλές (Ιταλοί, Γερμανοί, Άγγλοι), χρησιμοποιούσαν ως ανδρείκειλό τους την ευφυέστατη δουλάρα που ακούει (άκουγε) στο όνομα Γεώργιος Παπανδρέου. Ο εν λόγω κύριος ήτο πατήρ του λήμματος και είχε στείλει τον υιό του (το λήμμα) στις Π.Ι.Π.Α. το '40 για σπουδές (και όχι για να αποφύγει τη στράτευση όπως υπονοεί η κακή και προδοτική δεξιά). Έτσι, ο πατήρ εξασφάλισε τον υιό και από την άλλη έκανε ότι του 'λεγαν για να μη πάθει ο υιός "ατύχημα".
Ο υιός, επειδή ήτο αφ' ενός σπίρτο, αφ' ετέρου τσαμπουκάς, πλακώθηκε στη μελέτη και έθεσε τα θεμέλια στο να γίνει ο Γκάλης της πολιτικής. Μετά τις σπουδές, μπήκε στη δουλειά του μπαμπά όπου επέδειξε τσαμπουκά, ευφυία, τσαμπουκά και ευφυία. Μέγας ρουθουνομπήχτης, είτε ενέπνεε είτε κόμπλαρε τους πάντες. Με τον μπαμπά συγκρουόταν σε καθημερινή βάση ώσπου στο τέλος πήρε το μερίδιό του και έφτιαξε δική του δουλειά, το περιλάλητο ΠΑΣΟΚ.
Με το ΠΑΣΟΚ (ως κομπολόι του) γνώρισε μεγάλες δόξες και την παγκόσμια καταξίωση ως ευφυής ρουθουνομπήχτης. Το άτομο κυριολεχτικά έσπαγε αρχίδια. Τη μια μέρα τα έπινε με τον Καντάφι, και την άλλη απαιτούσε, και έπαιρνε κονδύλια από την Ε.Ο.Κ.
Το 1986, μαζί με άλλους πέντε μουράτους αρχηγούς κρατών δημιούργησε την "Πρωτοβουλία των έξι". Οι "έξι" κάναν δικό τους κόμμα μέσα στον Ο.Η.Ε. και κάναν του κεφαλιού τους εν γένει ώσπου, οι κακοί του πλανήτη αποφάσισαν να τους βγάλουν από τη μέση: μέσα σε μια τριετία οι δύο δολοφονήθησαν (Ίντιρα Γκάντι, πρωθυπουργός της Ινδίας - Όλαφ Πάλμε, της Σουηδίας), δύο ανετράπησαν με διτακτορίες (δε θυμάμαι ονόματα, ο Αργεντίνος και ένας Αφρικανός) και δύο εξοντώθησαν με σκάνδαλα ( Ο Ισπανός Φελίπε Γκονζάλες και το λήμμα).
Ειδικότερα, για την πολιτική εξόντωση του λήμματος επιστρατεύθηκαν τρεις προσωπικότητες:

  1. Το Ιουδαιοβρίλ Δήμητρα Λιάνη.
  2. Ο λεμούριος βάζελος Κοσκωτάς.
  3. και το Ανίκητο Κακό... ο ένας και μοναδικός Μητσοτάκης.

Και πράγματι, για μια τριετία, το λήμμα είχε βγει εκτός μάχης. Δε μπόρεσε όμως να αντισταθεί στον πειρασμό να γίνει αυτός που θα κατορθώσει, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, να κατατροπώσει τον Μητσοτάκουλα.
Όπερ και εγένετο.
Το πώς και πώς ακριβώς, έχει αναπτυχθεί διεξοδικά από σωρεία επιστημόνων και κοινωνιολόγων (Τσόμσκι, Αχμαντινετζάντ), πιτσαδόρων (Γκορμπατσώφ), καλλιτεχνών ( Manowar -πλήρη δισκογραφία).

Άλλες Δραστηριότητες

Γεννημενος "μπον βιβέρ",αρεσκόνταν στις επισκέψεις σε διάφορα πολιτιστικά κέντρα (Αστέρια Γλυφάδας, Νεράιδα, Bio Bio, Γλυκοχαράματα κλπ) απολαμβάνοντας ουίσκι μαύρης ετικέτας, συνοδεία ακριβού καπνού καιόμενου σε πίπες από εξαιρετικά ξύλα, υπο τους ήχους μπουζουκίου.
Χόρευε καταπληκτικό ζεϊμπέκικο. Αγαπημένο του άσμα το "Αυτός ο άνθρωπος αυτός" που του το τραγουδούσε ακόμα και prive η αείμνηστη αοιδός Ρίτα Σακελλαρίου. Πιστός στα ιδεώδη του σοσιαλισμού, δεν δίσταζε να αφιερώνει πολύ από τον πολύτιμο χρόνο του σε κρουαζιέρες με κότερα επιχειρηματιών, σε διακοπές σε πανάκριβα ξενοδοχεία (π.χ. Ελούντα beach) και σε πάσης φύσεως glamourιες, έτσι ώστε να εισχωρήσει στα κάστρα του καπιταλισμού και να τον χτυπήσει "εκ των έσω"! Λάτρης του ωραίου φύλλου αλλά όπως λέγεται και του πεντάφυλλου.

Δείτε Επίσης


Σύγχρονοι Δυνάστες της Ελλάδος