Αλευροσύριγξ

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

“"Οίνος & αλευροσύριγξ ευφραίνει καρδιάν" ”

- Ο Ασκληπιός για την αλευροσύριγξ


Η αλευροσύριγξ είναι ειδική σύριγγα κατασκευασμένη από αλεύρι ή μουσταλευριά και η χρήση της ανάγεται στη βαθιά αρχαιότητα. Πρόκειται περί μυστικής ιατρικής τεχνολογίας των Ελ, η οποία παρά τις σχετικές φήμες χρησιμοποιήθηκε μόνον στην επικράτεια των αστερισμών που βρίσκονται σε άμεση αζιμουθιακή προβολή από του γήινου χάρτου του Ελλαδιστάν. Η αλευροσύριγξ χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις λοβοτομής, σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας, ρευματισμών τινών, ποδάγρας και χαλάουας.

Την εφήρμοσε πρώτος ο Ονοκράτης διάσημος ιατρικός επισκέπτης της αρχαιότητας που απέκτησε διαστρική φήμη μετά την συγγραφήν του Χρυσού Όνου παρά τω Απουληίω, ετέρου διασήμου χειρομάντεως (καμία σχέση με τις άξεστες χειρομάντιδες, πελματομάντιδες που συνεβούλευσαν τον Οιδίποδα περί της ατυχούς χρήσης της γενετήσιας ορμής του).

Η αλευροσύριγξ, τεχνουργημένη εξ υλικών αφομοιώσιμων δεν αφήνει ίχνη του εγκλήματος επί του ασθενούς, γεγονός που την έκανε διάσημη παρά τοις ιατρέσι και ώθησε τον μέγα Roides να ανακράξει "έσθιον αλευροσύριγγας" εν τω μέσω της νυκτός, κατά το εύρηκα του Αρχιμήδους.

Σερβίρεται με σάλτσα να 'ούμε με μπόλικο τυράκι παρμεζάνα ή κόκκορα κρασάτο και δυο λίτρα κοκκινέλι.