Αγρίνιο

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


Οι φήμες που θεωρούν το Αγρίνιο πόλη, είναι εντελώς ανυπόστατες. Το Αγρίνιο είναι το ελληνικό Τρίγωνο των Βερμούδων αλλά για να μην τρομάζουν οι τουρίστες το λέμε Αγρίνιο. Ο δρόμος που οδηγεί εκεί είναι παντελώς άθλιος, χωρίς σήμανση και με πολλές λακκούβες. Αν βγεις στον πηγαιμό, κάνε τη διαθήκη σου πρώτα και κλείσε τους λογαριασμούς σου, δε φταίνε σε τίποτα να τρέχουν οι κληρονόμοι σου, άχρηστε.

Η δημιουργία ενός Αγρινιώτη και η πεμπτουσία του πνεύματός του[επεξεργασία]

Ο τίτλος του "Αγρινιώτη" δεν αποδίδεται σε κάθε αρσενικό που γεννιέται εντός των τειχών της πόλεως, αλλά κερδίζεται ύστερα από μία σειρά δοκιμασιών, κατά την ολοκλήρωση των οποίων οι επιζήσαντες χρίζονται "Αγρινιώτες υπερασπιστές των Τειχών και της Πόλης". Ωσάν άλλοι Σπαρτιάτες έτσι και οι Αγρινιώτες, γεννιούνται συνήθως από τη μάνα τους και όχι τη μάνα κάποιου άλλου τυχαίου. Εφόσον γεννηθούν (σκαρφαλώνουν οι ίδιοι έξω απ την κοιλιά της μάνας τους, τραβώντας τον γιατρό απ' τα αρχίδια ) ακολουθούν μία διαδικασία μύησης στα μυστικά της επιβίωσης μέσω ορισμένων δοκιμασιών. Δύο ώρες μετά τη γέννηση των νεογνών υποψηφίων Αγρινιωτών, όλα τα αρσενικά νεογνά της πόλης συλλέγονται και ακολουθεί πομπή προς τις εκβολές του Αχελώου ποταμού. Εφόσον η πομπή φτάσει στον προορισμό της ακολουθεί ρίψη όλων των νεογνών υποψηφίων Αγρινιωτών στα παγωμένα νερά του Δέλτα του Αχελώου, κατά προτίμηση κοντά σε γελάδια. Αυτό σημαίνει και την έναρξη της λεγόμενης "Διαβολοεβδομάδας του Αγρινίου" κατά την οποία οι νεογέννητοι υποψήφιοι Αγρινιώτες πολεμιστές πρέπει να περάσουν δια πυρός και σιδήρου για να λάβουν το χρίσμα. Εφόσον λοιπόν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ρίψης των νεογνών στο Δέλτα του Αχελώου, τα ίδια τα νεογνά πρέπει να κολυμπήσουν τα άγρια νερά του Αχελώου ανάποδα στο ρεύμα με πορεία προς τις πηγές του στην παγωμένη κορυφή του όρους Παναιτωλικού, ερχόμενα αντιμέτωπα με ορμητικούς χείμαρρους, άγρια ζώα, πιράνχας καθώς και τους φημισμένους κροκόδειλους του Αχελώου κατά τη διάρκεια της δύσκολης κολυμβητικής ανάβασης. Τα νεογνά που θα κατορθώσουν να επιβιώσουν από τα χιλιόμετρα κολύμβησης αντίθετα στο ρεύμα και ενάντια στα στοιχεία της άγριας φύσης του Αγρινίου και να αναρριχηθούν στην κορυφή του Παναιτωλικού όρους πρέπει να περάσουν τις επόμενες μέρες μέχρι την ολοκλήρωση της "Διαβολοεβδομάδας του Αγρινίου" κάνοντας τα πάντα για να επιβιώσουν στις αντίξοες συνθήκες της κορυφής όπου είναι το μοναδικό καταγεγραμμένο μέρος στον κόσμο που αναπτύσσονται θερμοκρασίες υπό του μηδενός (Κέλβιν). Ύστερα από την ολοκλήρωση της "Διαβολοεβδομάδας του Αγρινίου" τα επιζήσαντα νεογνά, έχοντας πλέον αποδείξει ότι είναι άξιοι να φέρουν τον βαρύτιμο τίτλο του "Αγρινιώτη", συλλέγονται και μεταφέρονται, συνοδεία της αυτοκρατορικής φρουράς του Αγρινίου, στις πηγές του ουίσκι, αλλιώς γνωστά και ως "Whisky Falls" τα οποία βρίσκονται πέρα από το Μέγα Τείχος Του Αγρινίου, και ακολουθεί βάφτιση και ορκωμοσία των νέων "Αγρινιωτών υπερασπιστών του Τείχους και της Πόλης" στους παλαιούς θεούς.

Η ζωή στο απόρθητο Αγρίνιο[επεξεργασία]

Η ρυμοτομία του Αγρινίου έχει κάνει τους πολιτικούς μηχανικούς του ΕΜΠ να σκίσουν τα πτυχία τους ομαδικώς. Εκεί θα βρείτε από χαμόσπιτα μέχρι βίλες καθώς η τάση για επίδειξη νεοπλουτισμού είναι ένα από τα αγαπημένα σπορ της πόλης. Οι φυσικές ομορφιές που μπορεί να διαθέτει είναι τόσο καλά κρυμμένες που δεν τις γνωρίζει κανείς.

Η διασκέδαση στο Αγρίνιο είναι το δεύτερο αγαπημένο σπορ των κατοίκων της. Κάθε στενό και καφετέρια, κάθε πεζόδρομος και ουζερί, κάθε πεζοδρόμιο και σκυλάδικο. Ό,τι θέλετε υπάρχει.

Θέλοντας να γίνει Αθήνα στη θέση της Αθήνας, το Αγρίνιο υιοθέτησε την έλλειψη πάρκινγκ και τον αριθμό των αυτοκινήτων της πρωτεύουσας. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως η κατοχή κυριλέ αυτοκινήτου είναι must. Από Audi και πάνω με σαφή προτίμηση στις BMW & Mercedes που φυσικά αλλάζονται κάθε δύο χρόνια. Ο Αγρινιώτης μπορεί να πεινάσει, να ζητιανέψει ή να σκοτώσει για να αποκτήσει το αντικείμενο του πόθου του. Άλλο βέβαια αν χρησιμοποιεί τη ρόδα του για να στουκάρει όπου βρει... Κλασσικότατο θέαμα αποτελεί ο κάγκουρας, μια φυλή ανθρωποειδούς που για κάποιο περιέργο λόγο ευδοκιμεί στη περιοχή. Ο ντόπιος κάγκουρας δεν είναι απαραίτη να έχει κωλοφτιαγμένο αμάξι, μπόρει να έχει παπί 50αρι στρογγυλοφάναρο με "πειραγμένη εξάτμιση" ικανό για εντάσεις πάνω από 160 dB και άνω οπού το τύμπανο μπορεί να υποστεί διάτρηση. Σύχνο και το φαινόμενο πιστής αντιγραφής εξαρχειώτικων μπάχαλων στο κέντρο (και οχι μόνο) της πόλης όπου ή αναρχομηδενιστική punk κοινότητα της πόλης κλέβει τη βενζίνη από τα μηχανάκια που έχουν οι "τρέντυ πόρνες του καπιταλισμού" (δηλαδή οι κάγκουρες) και με τα εκκατομύρια μπουκάλια μπύρας που ήπιαν από το απόγευμα κατασκευάζουν μολότοφ για να επιτεθούν στο καπιταλισμό, δηλαδή Αστυνόμοι, Τράπεζες, Ταχυδρομεία, ενεχυροδανειστήρια, σεκιουριτάδες, κάδους - μπάτσους - κάδους - μπάτσους - κάδους...

Οι Αγρινιώτες ξεχωρίζουν από την κόκκινη μούρη, την πρησμένη μύτη (αποτέλεσμα της συνεχούς οινοποσίας) και τα σάπια δόντια καθώς η λέξη 'οδοντίατρος' είναι τελείως άγνωστη στην περιοχή. Οι Αγρινιώτισσες είναι συνήθως καρακουτσομπόλες σκυλούδες ανορεξικές με 15 πόντους τακούνι και πάνω ή χοντρές με βαμμένοή καμμένο μαλλί και αισθητική δαπέδου. Το σύνολο του πληθυσμού διαθέτει ερευνητικές ικανότητες που θα έκαναν τον Τζακ Μπάουερ να αυτοκτονήσει. Δεν είναι τυχαίο που ο Τζ. Έντγκαρ Χούβερ χρησιμοποίησε Αγρινιώτες για δασκάλους στη σχολή της CIA (Central Intelligence Agriniou). Η κοινωνική κριτική είναι άλλη μια επιστήμη που στο Αγρίνιο έχει αναδειχθεί σε τέχνη. Η έννοια της αξιοπρέπειας είναι κατι άγνωστο που συχνά συγχεεται με αυτή της κουραδομαγκιάς. Ο ξερολισμός και η ξεροκεφαλία λιωνουν σίδερα ή εξαφανίζουν μαύρες τρύπες.

Είναι γεγονός πως ακόμα και όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν συμβαίνει κάτι, το Αγρίνιο ποτέ δεν κοιμάται. Οι κατά καιρούς δολοφονίες έχουν απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τη Νικολούλη ενώ μεγάλο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι κάτοικοι και για την γεωπονία, με ειδίκευση στα χασίσια.

Ο Πολιτισμός και το Αγρίνιο έχουν τσακωθεί από τότε που μπήκε ο θεμέλιος λίθος του (του Αγρινίου, όχι του πολιτισμού), οπότε αν ψάχνετε για κουλτούρα, δε θα τη βρείτε εκεί. Προτιμήστε ένα από τα πολλά - πολλά - πολλά φαγάδικα, ουζερι, καφε και κωλόμπαρα.

Σύμβολα[επεξεργασία]

 • Ο Πατέρας του Παπακαλιάτη ήταν Αγρινιώτης, γιατί του γάμησε τη μάνα
 • Εθνικός Ύμνος : Λιωμένο παγωτό
 • Έθνικό Σύνθημα: Τι κανς φούλη μ?? (ελληνικά = Πώς είσαι αδερφούλη μου;),είση κλά καμάριμ (ελληνικά = είσαι καλά καμάρι μου).
 • Έθνικό Φαγητό : μακαρόνια με κμά (κιμά), πρατίνα (προβατίνα)
 • Έθνικό άθλημα : Δηλωτή
 • Εθνική Ομάδα : Παναιτωλικός
 • Επίσημη γλώσσα: Αγρινιώτκα (=Αγρινώτικα, Ελληνο-Ιταλική διάλεκτος χωρίς τα φωνήεντα που σου τρώνε χρόνο. Τα ε τα κάνεις η και τα ο ου)
 • Επίσημες μέρες: Δηυτέρα, Τρίτ, Τητάρτ, Πιέμπτ, Παρασκιβί, Σαβάτου, Κυριακιή,
 • Internet TLD  : .ag
 • Πινακίδες  : AI
 • Κωδικός κλήσης: 26410