Άρτα

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“THIS IS ARTA!!!”

- Λεωνίδας

1. Αφήγηση Α' σύμφωνα με τα απόκρυφα βιβλία[επεξεργασία]

Η Άρτα είναι κομβικό σημείο στο φανταστικό σύμπαν του Ντάντζεον εντ Ντράγκονς. Είναι κάπου αλλού. Στην Άρτα επίσης ζούνε πολλοί Νάνοι, οι οποίοι έχουν κατέβει από τις υπόγειες σπηλιές του Άρη. Εκεί, μαζί τα ξαδέλφια τους τα Ελφ, κάνουν πολλές αγαθοέργιες για τον λαό των Ελ. Επίσης, στην Άρτα υπάρχουν πολλοί Τάκεις (βλέπε Τάκης ή λίστα Τάκηδων για περαιτέρω ενημέρωση).

Η Άρτα αναφέρεται στη λαογραφία των Ελ, στα απόκρυφα κείμενα για τις μαύρες τρύπες. Λέγεται ότι είναι ο τόπος εξορίας όσων δοκίμασαν ατυχώς να περάσουν μέσα από κάποια μαύρη τρύπα, πραγματικά όμως είναι πολύχρωμες και είναι κατασκευή του Μπομπ του Μάστορα, ενός από τους πιο γνωστούς και διάσημους Ελ. Όσοι λοιπόν έχουν κολλήσει στην Άρτα τα έχουν πάρει στο κρανίο πολύ άσχημα και επειδή δεν μπορούν να φύγουν έχουν κάνει μία συνομωσία τρομερή και φοβερή (ωσάν κλανιά από φασόλια γίγαντες) και έχουν ορκιστεί να καταστρέψουν τα πάντα στην πόλη. Από εκεί πηγάζει και ο μύθος για το γιοφύρι της Άρτας, όπου το βράδυ οι συνομώτες το χαλάνε, αλλά οι Νάνοι και τα Ελφ την ημέρα το ξαναφτιάχνουν, αφού έχουν και βιβλίο με εικονογραφημένες οδηγίες του Μπομπ του Μάστορα. Οι Νάνοι και τα Ελφ, όταν τελειώνουν με το γιοφύρι, κάθονται και ψαρέυουν πάνω στο γιοφύρι. Ο μέγας (προφήτης- βιβλιοπώλης- φυσικός- γλαστρούλα- τρελός- ο νέος θεός κ.λ.π) Δημοσθένης Λιακόπουλος, έχει εκδόσει βιβλία με θέμα την Άρτα, το γιοφύρι της και το ψάρεμα με καλάμι. Το πρώτο έχει τίτλο: "Γίνε χτίστης σε 21 ημέρες. Τα μυστικά του Μπομπ", και το δεύτερο: "Αρχιτεκτονική και Δολώματα". Φυσικά, υπάρχουν και σε προσφορά/πακέτο με δώρο ένα (ποικιλόχρωμο) ντιβιντί, στο οποίο αναλύονται βήμα-βήμα οι τεχνικές του Μπομπ του Μάστορα για τη κατασκευή των τρυπών και απαντάται αναλυτικά και με σαφήνεια το γιατί ο ο πολύς ο κόσμος τις θεωρεί μαύρες και όχι πολύχρωμες, όπως πραγματικά είναι.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Άρτα αποτελεί σημειακό παράδοξο, βρισκόμενη σε ίση απόσταση από οποιοδήποτε σημείο του σύμπαντος, και συγκεκριμένα, στου διαόλου τη μάνα.


Στην Άρτα επίσης δεν ισχύει ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας.

2. Αφήγηση Β' σύμφωνα με τον Λαϊκό Φολκλόρ: Fuckoff ο ιδρυτής[επεξεργασία]

Ο δημιουργός της συγκεκριμένης κοινότητας ήταν ο Fuckoff, ο οποίος είχε 5 μεγάλα πάθη: τα ξίδια, τα ναρκωτικά, τη μουσική, τις καλλιέργειες και την αρχαία τεχνολογία. Προς τιμήν του, μετά από τόσα χρόνια, το ΤΕΙ της Άρτας αποτελείται από τμήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με τους συγκεκριμένους κλάδους και όσοι μεταναστεύσουν στην Άρτα καταλήγουν είτε αλκοολικοί ή πρεζάκηδες. Ο Fuckoff στα βαθιά του γεράματα απέκτησε την ικανότητα να επικοινωνεί με ανώτερα όντα μέσω των δέντρων και, η ικανότητα αυτή, αν και εξασθενημένη, κληροδοτήθηκε από τους απογόνους του. Μόνο ένας απόγονος του μεγάλου Fuckoff βρίσκεται εκτός των κελιών της κυβερνήσεως κι αυτό διότι πρόκειται για cyborg το οποίο έχει δεχθεί γενετικές αλλαγές και αποτελεί πειραματόζωο συριζαίων επιστημόνων. Αποτελεί επίτιμο μέλος του Ε.Σ.Δ.Κ.Κ. (Ειδικό Σώμα Διάσπασης Καπέλωσης Κινημάτων) και παρ' ότι δεν διατηρεί πλήρως την αυτονομία του, υπάρχουν στιγμές που μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος, ακόμα και για τα όργανα της τάξης.

Εξωτερικές συνδέσεις[επεξεργασία]

128px-Sound-icon.png THIS IS ARTA!! - Ηχητικό απόσπασμα της ταινίας 300: Ο Λεωνίδας ενθαρρύνει τους Αρτινούς με τους οποίους κατόπιν θα κατακτήσει το βαπόρι απ' την Περσία.