Άρης

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ένας φίλαθλος του Άρη (ήτοι αρειανός). Η ομοιότης με τον ομώνυμο πλανήτη είναι εμφανής...

“Εγώ δεν είμαι Αρειανός, είμαι αντιΠΑΟΚτσής. Δε με ενδιαφέρει τι κάνει η ομάδα μου αλλά θέλω να χάνει ο ΠΑΟΚ γιατί στον Super-3 μου λένε ότι είναι κακιά ομάδα”

- Οπαδός του Άρη

“Όνειρό μου είναι να κάνω και εγώ ένα sold-out σαν τον ΠΑΟΚ, κάτι που έχω να κάνω πάνω από 20 χρόνια..”

- Έτερος οπαδός του Άρη

“Γιατί ο Άρης έχει να πάρει 40 χρόνια κύπελο? : γιατί είναι μεγάλη ομάδα

- επίδοξο ανέκδοτο ανώνυμου για τον Άρη τον άτιτλο

Ιστορία

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η ομάδα "Αρης" δημιουργήθηκε στις 25 Μαρτίου το 1914 σε ένα καφενείο στην περιοχή του Βότση (περιοχή της Θεσσαλονίκης) από 12 άτομα που διασπάστηκαν από την ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ. Για την ονομασία του τέθηκαν αρκετά ονόματα, όπως π.χ. ΧΑΡΙΛΑΪΚΟΣ (από την περιοχή), ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΑΚΟΣ (από την οδό) αλλά δεν κατέληξαν πουθενά.
Με την λήξη της ιδρυτικής συνεδρίασης, ένα απο τα ιδρυτικά μέλη και συγκεκριμένα ο Μπάμπης ο Φλώρος, κάλεσε τον σκύλο του για να φύγουν "έλα ΑΡΗ πάμε" είπε και ξαφνικά όλοι είπαν ΑΡΗΣ αυτό θα είναι το όνομα της ομάδας μας.
Η μέρα που δημιουργήθηκε δεν είναι τυχαία αφού αυτή η ομάδα εκτός απο πολεμιστές παίκτες έχει και πολεμιστές οπαδούς. "Ο Άρης είναι το αφεντικό του Βορρά και η πολυπλυθέστερη ομάδα στον Βορρά και ας λένε κάτι διαφορετικό τα γκάλοπ και τα ΜΜΕ αφού είναι όλα ΠΑΟΚτσήδικα και προπαγανδίζουν πάντα" όπως λένε όλοι στον Άρη.
Η ομάδα αυτή έχει κερδίσει πολλά πρωταθλήματα στο μπάσκετ και είναι ο Αυτοκράτορας και όχι ο Παναθηναϊκός που λένε στην Αθήνα αφού και αυτοί είναι προπαγανδιστές. Μπορεί ο Άρης να έπεσε 2ο φορές στη Β' Εθνική (και άλλη μία την έσωσε ο Χατζάρας στην τελευταία αγωνιστική και στη συνεντευξη τύπου ομολόγησε "κλείστε τις κάμερες και τα μικρόφωνα να σας πω πώς σώθηκε ο Άρης..") αλλά γι'αυτό φταίνε ο ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής και ο Γκαγκάτσης που και γι'αυτό στον Άρη έχουν αδιάψευστα στοιχεία.
Ο Άρης διάλεξε τα κίτρινα χρώματα που είναι τα χρώματα του πολέμου αλλά και τα χρώματα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας κάτι που δείχνει ότι αυτή η ομάδα συνδέει το δωδεκάθεο με τη ορθοδοξία και το Βυζάντιο.
Μεγάλος εχθρός της ομάδας αυτής είναι ο ΠΑΟΚ που τους λένε όλοι και "Τούρκους" και "γύφτους" γιατί ο ΠΑΟΚ υποστηρίζεται από τη λαϊκή και φτωχή τάξη ενώ ο Άρης από τους πλουσίους στη πόλη. Τα τελευταία χρόνια μεγάλος εχθρός έγινε και ο άλλος συμπολίτης, ο ΗΡΑΚΛΗΣ (που τους λένε και γριές) παρά την συγγενική σχέση τους. Αφορμή για αυτό το μίσος ήταν η ενέργεια του ΗΡΑΚΛΗ να τους ρίξει στην Β΄Εθνική, έτσι λοιπόν μπήκαν μέσα από τον πρόεδρο μέχρι και τον καντινιέρη και έκαναν μαύρες στο ξύλο τις γριές. Αν δείτε στην Θεσσαλονίκη ένα ψηλό παιδί με μακρυά μαλλιά και κολάρο στον λαιμό, είναι ο παίκτης Κατσαμπής που εκείνη την περίοδο έπαιζε στις γριές και έφαγε το ξύλο της Αρκούδας. Οι γιατροί του είπαν να φοράει κολάρο τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα (10) χρόνια.
Σε λίγα χρόνια ο Άρης θα γιορτάσει τα 100 χρόνια ύπαρξης του.

Λαός

Ο Super-3 είναι ο μεγαλύτερος και ο δυναμικότερος σύνδεσμος στην Ελλάδα όπως λένε στη περιοχή του Χαριλάου και έχει πάνω απο 20.000 μέλη (!!), δηλαδή περισσότεροι από τους μισούς Αρειανούς είναι συνδεσμίτες..
Σαν λογότυπο του συνδέσμου επιλέχθηκε το μπουλντογκ μου μαζί με τον θεό από το δωδεκάθεο και κάτι απο Ισπανία και Αργεντινή έκαναν τέλειο συνδυασμό κάτι που "εξιτάρει" τους νεαρούς φίλους της ομάδας.
Ο άλλος σύνδεσμος των Νεροχιτών (Ιερολοχίτες) όπως τους ονομάζουν δεν υπάρχει καν για τον Super-3 αφού είναι τα ποντίκια και κρυφοΠΑΟΚτσήδες και μόνο για να την "λένε" στους σουπεράδες υπάρχουν και είναι "όλα κι όλα 20 άτομα". Ο Σουπεράς είναι περήφανος για την ομάδα του αφού είναι η τελευταία ομάδα που έφερε πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον Βορρά το 1998 στην Α' εθνική.
Ο κάθε Αρειανός πρέπει πρώτα να είναι ΑΝΤΙ-ΠΑΟΚ μετά Σουπεράς και μετά Άρης. Ο Super-3 λέει ότι οι Αρειανοί είναι περισσότεροι από τους ΠΑΟΚτσήδες και σε όποιες περιοχές είναι περισσότεροι οι "ασπρόμαυροι" είναι γύφτοι.
Απίστευτες εκδρομές έχει διοργανώσει αυτός ο υπέροχος σύνδεσμος όπως στο Μόναχο, που ήταν περισσότεροι από τους Γερμανούς όπως φαίνεται σε μερικές φώτογραφίες τους, μεγάλες εκδρομές στην Αθήνα από το 1990 και μετά, που όμως μία έφτασε μέχρι το Σχηματάρι και επέστρεψε πίσω γιατί δε θα υπήρχε συνοδεία Αστυνομικής δύναμης και τότε βγήκε το περίφημο "ΞΥΛΟ ΧΑΝΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ" που έχει φωναχτεί κατά καιρούς σε όλα τα γήπεδα. Επίσης θρυλική εκδρομή διοργάνωσε ο σύνδεσμος πριν 3-4 χρόνια από την περιοχή του Χαριλάου μέχρι την Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης για τον αγώνα με τον Ηρακλή που και εκεί ο λαός μετέτρεψε το γήπεδο σε Χαριλάου.

Γήπεδο

Το γήπεδο του Άρη έχει χωρητικότητα 22.000. Αυτό το γήπεδο ζει μεγάλες στιγμές μόνο όταν η ομάδα παίζει με τον μεγάλο αντίπαλο της τον ΠΑΟΚ και σε αυτούς τους αγώνες μπορεί και να βρεθούν στο γήπεδο 25-26.000.
Και μάλλον αυτό θα γίνει στον αγώνα με την Μπόκα Τζούνιορς από την Αργεντινή, αφού ο Άρης είναι η Μπόκα Τζούνιορς της Ελλάδας (!!) όπως λένε στο Χαριλάου.
Και αυτό γιατί μετά από ένα μήνα προπώλησης των εισιτηρίων του αγώνα έγινε το πολυπόθητο αυτό sold-out και τώρα θα μπορούν και αυτοί να περπατάνε με το κεφάλι ψηλά στην πόλη και να την λένε στους ΠΑΟΚτσήδες που τα sold-out τα έχουν για ψωμοτύρι και φέτος έχουν και ένα "Χαριλάου διαρκείας", δηλαδή 21.000.

Μια ενοχλητική αλήθεια

Ο Άρης είναι δημιούργημα ειδικών πρακτώρων των αρ-Ελ μίας διαγαλαξιακής φυλής των Ελ από τον Άρη. Επειδή τα Ναρχ κατάφεραν να πείσουν τον κόσμο ότι δεν υπάρχουν τα Ελ, οι τελευταίοι άρχισαν να καταστρώνουνν σχέδια για τη σωτηρία του κόσμου με άλλους τρόπους.
Ένα από τα σχέδιά τους ήταν να οργανώσουν μία ποδοσφαιρική ομάδα στην αποικία τους η οποία μετά από 40 χρόνια επαναλαμβανόμενης ιστορίας κάποια στιγμή η κόκκινη φυλή θα χάσει το πρωτάθλημα, ώστε να το κερδίσει ο Άρης, και αυτό θα εξαγριώσει τους πιστούς πείθοντας τους ότι ο καιρός γαρ εγγύς...

Επιπλέον, οι τεράστιες επιτυχίες του Άρη έκαναν όλους τους αρειανούς να έρθουν στη γη, αφήνοντας τον πλανήτη ακατοίκητο. Επειδή, όμως δε χωρούσαν όλοι στην Ελλάδα μερικοί έκαναν την εμφάνισή τους αλλού. Λίγοι κάτοικοι έμειναν στην αρχαία ελληνική πόλη Αλεξάνδρεια επί του Άρεως.

Το Πρωτάθλημα του 1928

Στις 19 Δεκεμβρίου 2018 η διοίκηση του Άρη και οι οπαδοί του συγκεντρώθηκαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να γιορτάσουν το πρωτάθλημα που πήραν ... το 1928 ! Στο Πρωτάθλημα του 1928 δεν είχε πάρει μέρος ο ΟΣΦΠ, ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ, αλλά αυτό είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια. Στην εορταστική εκδήλωση εμφανίστηκαν και διάφορες σπουδαίες τραγουδίστριες όπως η Καλομοίρα και η Φουρέιρα και συνέβαλαν στο να διασκεδάσει το κοινό. Στο τέλος, οι περίπου 70 παρευρισκόμενοι (αν και φήμες λένε ότι ήταν 2 εκατομμύρια) βρέθηκαν μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη. Αντίκρισαν (και προσκύνησαν) με μεγάλη χαρά τις φανέλες των ποδοσφαιριστών του 1928 και τα σώβρακά τους.

1928.jpg