Άμφισσα

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Άμφισσα
Νομός Φωκίδας
Γλώσσες - ]
Πολίτευμα: -/co-crypted/XXX
Έκταση Δεν υπάρχει στο χάρτη
Πληθυσμός [ 0,00 ]

Η Άμφισσα αποτελεί το εδώ και πολλά χρόνια καλά κρυμμένο μυστικό του Ελληνικού Κράτους, η δική μας Area 51.

Για δεκαετίες ολόκληρες η Κυβέρνηση πίστευε ότι θα περάσει στο ντούκου η προσθήκη στον Χάρτη της Ελλάδος μίας ανύπαρκτης πόλης ως δήθεν πρωτεύουσας του Νομού Φωκίδας.

Οι εκκωφαντικές αποκαλύψεις από ομάδα αγωνιστών αρχικά στην Θράκη (για απόσταση ασφαλείας) και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Ελλάδα, με προτίμηση στα κυκλαδίτικα νησιά στα τέλη του 2002 οδήγησαν τις Αρχές σε μία απέλπιδα προσπάθεια συγκάλυψης.

Μυστικά πειράματα, διαστημικά προγράμματα, στρατόπεδα συγκέντρωσης και μαζικές συγκεντρώσεις του Σύριζα είναι λίγα μόνο από τα θρυλούμενα συμβάντα στην περιοχή που υποθετικά κείται η Άμφισσα.

ΝΤΟΥΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η Είσοδος της "Πόλης"

Γιατί δεν υπάρχει[επεξεργασία]

Η Άμφισσα δεν υπάρχει γιατί απλούστατα όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει συμβεί ΤΙΠΟΤΑ απολύτως εκεί, πέραν της δίκης Κορκονέα, που κανείς δεν είδε ή άκουσε η μόνη δε πραγματική τιμωρία του αποτέλεσε ο υποχρεωτικός όρος να κινείται μέσα στα όρια του Ανύπαρκτου την χρονική περίοδο της δίκης.

Στην Άμφισσα δεν έχει πάει ποτέ κανείς που διαβάζει το παρόν λήμμα. Στην Άμφισσα δεν έχει πάει ποτέ κανείς φίλος, συγγενής ή γνωστός σου. Δεν έχεις ποτέ ακούσει κάτι να έχει συμβεί εκεί. Δεν έχει δείξει ΠΟΤΕ ένα πλάνο η τηλεόραση από την Άμφισσα. Πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει κάτι για να δείξει. Αυτήν, λοιπόν, την "πόλη" άκουσον άκουσον μας την πλασάρουν για Πρωτεύουσα Νομού...

Ιστορία[επεξεργασία]

Η ονομασία της Άμφισσας προέρχεται, κατά πολλούς, από το ρήμα αμφιέννυμι, που σημαίνει 'περιβάλλω', επειδή το ανύπαρκτο αυτό μέρος περιβάλλεται από τα υπαρκτά βουνά Γκιώνα και Παρνασσός, για τα οποία ήδη ο καθηγητής Λιαντίνης απέδειξε τις μαγνητικές και άλλες μαγικές τους ικανότητες.

Πιθανόν το όνομα να εμπνεύστηκε από τη Μυθολογία, κατά την οποία Άμφισσα ήταν η κόρη του Μάκαρος και ερωμένη του θεού Απόλλωνα, η οποία κατοικούσε στους Δελφούς, ενώ έκανε τα μπάνια της στην Ιτέα, περνώντας από απέραντα λιβάδια με ελιές, τα οποία υπάρχουν ακόμη και βρίσκονται εκεί, όπου στον Χάρτη φαίνεται η ύπαρξη της επίμαχης πόλης.

Στα τέλη του δέκατου τρίτου αιώνα μ.Χ. η περιοχή πάνω από την Ιτέα και κάτω από την Καλοσκοπή ονομάστηκε από τους Φράγκους κατακτητές σε Solo Ona (Only One), για την απαράμιλλη ομορφιά της και την μοναξιά που νιώσαν όταν φτάσαν εκεί, γεγονός που αξιοποιήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση μετέπειτα για να προσδιορίσει την κατάληλλότητα του μέρους για μυστικές και μοναχικές επιχειρήσεις. Το Solo Ona στα ελληνικά μεταφέρθηκε ως (τα) Σάλωνα. Για την προέλευση της ονομασίας Σάλωνα, η οποία διατηρήθηκε σε όλη την Τουρκοκρατία, υπάρχουν διάφορες εκδοχές. Η κυρίαρχη πιστεύει ότι η παραπάνω συνεκφορά της φράσης Solo Ona (Σόλο Ονα) παρεφθάρει σε εσάλωνα και σάλωνα, κατά το Σεπόλια (Εσω-πόλις), το Σύνταγμα-Σεπόλια τέσσερα λεπτά και κατά το "σεις δεν είστε που μας είπατε;" κατά παραφθορά του "εσείς δεν είστε που μας είπατε".

Τις τελευταίες δεκαετίες μετά την Μεταπολίτευση, αντικρατικοί αγωνιστές που αντελήφθησαν την πλεκτάνη προσπάθησαν να επικοινωνήσουν το μήνυμά τους, αλλά κατά την προσπάθεια αυτή το συμπαθές κατά τ' άλλα κοινό των Γκρούβαλων, που εκινείτο στην περιοχή των Εξαρχείων, παράκουσε το συνθηματικό "Αμφισσα Τέλος" παρεκφέροντάς το ως "Βάρκιζα τέλος", καθότι δε γνώριζαν ότι η "Βάρκιζα" τέλειωσε επεισοδιακώς από το 1946, ενώ κι η ίδια η Βάρκιζα είναι τελειωμένη και ανύπαρκτη επίσης από χρόνια...

Νεαρός κατά την προετοιμασία για Επανάκτηση-Αποκωδικοποίηση

Οι πρώτες αποκαλύψεις[επεξεργασία]

Προς τα τέλη του 2002, μετά από απέλπιδες προσπάθειες εκτέλεσης αυτού που είναι γνωστό ως "Συλλογική Επανάκτηση Προσομειωμένης Αντίληψης και Αποκωδικοποιημένης Μεταλλαγμένης Μνήμης Συνειδήσεως", ήτοι μάταιης προφορικής συγκόλλησης του παζλ της χτεσινής αλκοολικής -γεμάτης κενά και διαλείψεις- νύχτας από μία ομάδα ανυποψίαστων φοιτητών, άθελά τους χρησιμοποιήθηκε η Θιβετιανή Μέθοδος Κούπερ[1], originally established από τον ειδικό πράκτορα του FBI, Dale Cooper[2], με συνέπεια να αποκαλυφθεί ξεκάθαρα μπροστά τους η όλη συνωμοσία.


Αντιστίξεις[επεξεργασία]

Σε αντίθεση με την Άμφισσα, άλλες παρόμοιας ονομασίας πόλεις είναι πασίγνωστες και υπαρκτότατες καθώς και έχετε πάει ή έχετε φίλους που να έχουν πάει, ή μαθαίνετε νέα που συμβαίνουν εκεί, όπως η Αμφίκλεια, η Αμφιλοχία, η Αμφίπολη κλπ.


Αποδείξεις της ανυπαρξίας της[επεξεργασία]

Η πρώτη ερευνητική ομάδα που κατάφερε να προσεγγίσει την περιοχή μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του 2002, ήταν μόλις το καλοκαίρι του 2014. Ολες οι προηγούμενες προσπάθειες είχαν στεφθεί με απόλυτη αποτυχία, καθώς ήταν ανέφικτο να πλησιάσει κανείς την περιοχή. Για τον λόγο αυτό είχε γραφεί και το γνωστό τραγούδι μέλους του κινήματος με το συμβολικό χαρακτήρα και στίχο "...ανέβηκε στα σύννεφα και χάθηκε για πάντα...". Το οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού δεν περνάει ούτε έξω από την περιοχή, ενώ οι ταμπέλες είναι ειδικά τοποθετημένες για να αποπροσανατολίζουν.

Το 2014 ανακαλύφθηκε ότι έχει στηθεί ένα μικρό κινηματογραφικό σκηνικό, όπου παρουσιάζεται ένα κάποιο κέντρο μιας κάποιας πόλης με μία κάποια πλατεία, προφανώς για να γυριστούν κάποιες πλαστές σκηνές δήθεν ύπαρξης μιας κάποιας πόλης. Το συνεργείο κατάφερε να αποσπάσει φωτογραφικό υλικό και ένα βίντεο ντοκουμέντο με τον ένα κομπάρσο-φύλακα που κινούνταν στην περιοχή και θρυλείται ότι ο κάτοχός του ζει έκτοτε μεταμφιεσμένος σε μοναχό-ιερέα για να διαφύγει της σύλληψης. Αβάσιμες κρίνονται οι πληροφορίες ότι στα επιχειρούμενα εγκαίνια του "πλατό" αυτού θα τραγουδήσει για προπαγανδιστικές ανάγκες ο Μαραβέγιας, που φέρεται να ικανοποιήθηκε από τον αριθμό άδειων και καθαρών πάγκων στην πλατεία.

Trivia[επεξεργασία]

Άποψη από το πλατό στο κέντρο της Φωκίδας. Ανυπαρξία και Νεκρότητα. Μόνη ζωή ο δάκτυλος του ηρωικού φωτογράφου.

Κι αν τα παραπάνω δεν σας έπεισαν, μάθετε ότι στην Αμφισσα δεν υπάρχει καν ποδοσφαιρική ομάδα, καθώς ο αγαπητός "Παναμφισσαϊκός Π.Ο" καταργήθηκε όταν η Κυβέρνηση αποφάσισε να μετατρέψει την περιοχή του κέντρου της Φωκίδας σε απόρθητο μυστικό κέντρο επιχείρησεων και η ομάδα για σαφείς λόγους μετονομάστηκε σε "Φωκικό". Μόνο μετά από τις αποκαλύψεις του 2001 οργανώθηκε η ίδρυση της ανύπαρκτης ομάδος "Α.Σ. Αμφισσαϊκός 2006" για να θολώσουν τα νερά.

Διεθνής Επίδραση[επεξεργασία]

Στα πλαίσια του αποπροσανατολισμού μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, οι Αρχές προχώρησαν σε κινήσεις εντυπωσιασμού με χαρακτηριστική την προσπάθεια αδελφοποίησης της Αμφισσας[3] με την πόλη Ganzhou της νοτιοανατολικής Κίνας. Επειδή, όμως, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και μόνο ο διάολος έχει πολλά, το -αλά Εσκομπάρ- αυτογκόλ της Ελληνικής Κυβέρνησης, προέκυψε όταν οι Κινέζικες Αρχές αρνήθηκαν να βάλουν το όνομα Άμφισσα στο Μνημόνιο Συνεργασίας των δύο περιοχών, το 2011, στα πλαίσια του πρώτου Μνημονίου, με συνέπεια ακόμη και σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ganzhou να φαίνεται στην Λίστα με τις Αδελφοποιημένες Πόλεις - Sister Cities (of mercy) το όνομα Phocis[4], αντί του ονόματος Amfissa!!! To γεγονός αυτό, δικαίως θεωρήθηκε ως τεράστια νίκη του Αντι-αμφισσικου κινήματος, πανηγυρίστηκε για το λόγο αυτό έντονα, ταυτόχρονα, σε διάφορα υπόγεια μπαρ της χώρας, σπάστηκε ένα κλεμμένο κουπί, ένα κλεμμένο παντζούρι, ξυλώθηκε μία πόρτα, τραγουδήθηκε η Διεθνής στα κινέζικα, και το γλέντι κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες στην "αρχοντία" και το "αυτόφωρο" υπό τους ήχους του "άχ, ρε γιαννάκη κερατά".

Ιστορικές Προσωπικότητες[επεξεργασία]

Ακόμη ένα αδιάψευστο στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι ΚΑΜΙΑ από τις μεγάλες προσωπικότητες της περιοχής δεν κατάγεται από την Άμφισσα -δεν θα μπορούσε άλλωστε! Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε ότι η κυριότερη προσωπικότητα της περιοχής, ο Γιάννης Σκαρίμπας, κατάγεται από την Αγία Ευθυμία όπως και γνωστός Αρματωλός Αστραπόγιανος. Ο Σουβλισμένος Διάκος από την Μουσουνίτσα, ο Μακρυγιάννης (καμία σχέση με τον κερατά) από το Κροκύλειο Φωκίδας και η λαική ηρωίδα η Μαρία η Πενταγιώτισσα από τους Πενταγιούς (τρομερό ε;).

Θέλοντας να ανατρέψουν ακόμη και την ιστορική πραγματικότητα οι Αρχές προσπαθούσαν χρόνια να αναστήσουν στα μπουντρούμια της αμφισσας γνωστές και συμβολικές προσωπικότητες της χώρας μας, τα λείψανα των οποίων κρατούν ταριχευμένα εκεί. Βάσιμες πληροφορίες του "κινήματος" αναφέρουν ότι καταβλήθηκαν μάταιες προσπάθειες νεκρανάστασης του Καρατζεφέρη, του ΓΑΠ, αλλά και της Ντόρας, ενώ τα πειράματα αυτά κατέληξαν, βάσει πληροφοριών, σε ένα ειδεχθές ανθρωποειδές κράμμα με σακίδιο και ανερμάτιστο βήμα και λόγο, ενώ επιτυχής ήταν η απόπειρα νεκρανάστασης του Ανδρέα Παπανδρέου, με την βοήθεια του ψευδο-ομοιώματος του οποίου, επιχειρείται σήμερα και η νεκρανάσταση του κατά τ' άλλα συμπαθούς Κυρ-Φώτη.

Πλάνα μετά την λήξη των πειραμάτων

Συνάδελφα Ανύπαρκτα Μέρη[επεξεργασία]

Bouncywikilogo9.gif
  Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για Άμφισσα.
  ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀  


Άλλα μέρη που δεν υπάρχουν είναι ο Καναδάς ενώ αμφισβητείται η ύπαρξη του Βελγίου σε αντίθεση με το Λουξεμβούργο που ζει και βασιλεύει στα σύνορα με την Λιλιπούπολη, που ακούγαν τα παιδιά των αριστερών όταν ήταν μικρά...