Το βαπόρι απ' την Περσία

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Αναθεώρηση ως προς 18:02, 22 Μαρτίου 2018 από τον The official Takis (συζήτηση | συνεισφορές) (The official Takis μετακίνησε τη σελίδα Το βαπόρι από την Περσία στη Το βαπόρι απ' την Περσία)
(διαφ.) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφ.) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφ.)
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Πρόκειται για πραγματικό πλοίο, το πολυτραγουδισμένο θρυλικό "Βαπόρι απ' την Περσία " το οποίο διασώζεται μέχρι τις μέρες μας και μάλιστα χρησιμοποιείται από το Ελληνικό Ναυτικό για χαρτογράφηση Κοραλλιοχασισογενών περιοχών του Αιγαίου. Υπολογίζεται ότι πάνω από 300 τόνους χασίσι (και όχι 11 όπως κατέθεσαν οι επιβάτες του στον Προϊστάμενο ΑΡΧΙΔΙκαστή του Αστείου Πάγου) φόρτωσε ο Ξέρξης και οδήγησε το πλοίο μέσω των στενών του Γιβραλτάρ - με μια μικρή στάση στην Ίμπιζα - στο Παλαμίδι για να προσελκύσει το ενδιαφέρον της τότε

1.Το βαπόρι αναδύεται από την άβυσσο 2.Το βαπόρι σε κόκκινο συναγερμό 3.Το βαπόρι στρίβει με παντιλίκια 4.Το βαπόρι περικυκλώνεται από γαλέρες 5.Πέρσες πριν πιάσουν το βαπόρι 6.Ο ωραίος κώλος που έσερνε το βαπόρι.

Ελληνικής Κυβέρνησης για την συνεργασία των δυο χωρών σε θέματα βιοποικιλότητας.

Στην πραγματικότητα το Βαπόρι απ'την Περσία είχε και ένα άλλο μυστικό σκοπό και "περιεχόμενο". 300 ρεμπέτες από την Περσία ντυμένοι με φουστανέλες για ξεκάρφωμα ήταν κρυμμένοι στο αμπάρι με σκοπό να διαμοιράσουν το Χασίσι σε όλα τα παλικάρια της Ελληνικής επανάστασης (Μιαούλη - Καζούλη - Κολοκοτρώνη - Παπαφλέσσα - ΠαπαΛουκά - Παπαρήγα - Παπαχελά και Παπά - παχύ (χωρίς Φακή) και να τους οδηγήσουν σε πλήρη χαλάρωση έτσι ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν την Κρήτη η οποία είναι γνωστή για τις συγκεκριμένες εναλλακτικές ποικιλίες και βιοκαλιέργειες. Το σχέδιο κατάληψης της Κρήτης αποτελούσε διακαή πόθο του Σουλτάνου του Ζ' (το όνομά του προήλθε από την αγάπη του για τις μηχανές και συγκεκριμένα της ομάδας Ζ). Έτσι συμφώνησε ο Ξέρξης με τον Σουλτάνο την Κατάληψη της Κρήτης από τους Γερμανούς και την άμεση απεμπλοκή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη (σύμφωνα με μαρτυρίες ιθαγενών του Δυτικού Περού το όνομα "Βοναπάρτη" του το 'δωσε ο Βασιλιάς του Κονγκό για τις ωραίες συνεστιάσεις που είχε διοργανώσει εκείνη την εποχή (Buena-party) ).

Τελικά όταν άνοιξε το αμπάρι του πλοίου στην Κορινθία, οι 300 ρεμπέτες αφού υπολογίζεται ότι κατανάλωσαν μέσα σε 2 μήνες πάνω από 1 τόνο χασίσι έκαστος, κατέβηκαν τραγουδώντας ελληνικά τσιφτετέλια και ζεϊμπέκικα των οποίων τα λόγια είχαν μάθει απ' έξω από ένα και μοναδικό τρανζιστοράκι που είχε ένας από αυτούς στο αμπάρι και ενώθηκαν με τους υπόλοιπους αρχοντορεμπέτες υποστηρίζοντας με σθένος την Ελληνική επανάσταση!!!