Θεός

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


θεός: η υπερτατοποίηση των μηχανικών ατελειών του εγκεφάλου των θεϊστών

(theistic brain noise interpreted as signal)

god: supposedly self-evident precosmic cosmogonic brainless thinker ex nihilo

θεός: υποθετικά αυταπόδεικτος προσυμπαντικός κοσμογόνος ανεγκέφαλος νοήμονας εκ του τίποτα

Ο Θεός ή κύριος Layson είναι η προσωποποίηση του απείρου, όμως χωρίς καμία εξήγηση από τους θεϊστές επί της ταύτισης του απείρου με πρόσωπο (Googletype: the criteria of personhood). Ο Θεός είναι κάτι που πολλοί θεωρούν το Ανώτατο Ον, ενώ άλλοι πιστεύουν πως είναι το ανεξήγητο. Ο Θεός υπήρχε αρχικά μέσα στο τίποτα, διότι δεν είχε δημιουργήσει ακόμα τον κενό χώρο. Ο Θεός αποτελεί την μοναδική προσωπικότητα που υπήρχε πριν από το Σύμπαν, το οποίο και δημιούργησε και συνεχίζει να κυβερνά νωχελικά. Όπως και νά'χει, Αυτός βρίσκεται στο μυαλό κάθε ανθρώπου (ακόμη και των άθεων) και αναλαμβάνει τις ευχαριστίες των ανθρώπων για ό,τι καλό τους συμβαίνει, αλλά και τις κατάρες τους για ό,τι γκαντεμιά τους πετύχει. Είναι γνωστός και ως Κύριος, Πατήρ, Πανάγιος, Πανάγαθος, Σάκης Ρουβάς, Michael Jackson, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Ολυμπιακός, Michael Jordan, Άγιο Πνεύμα, Χριστός.

Η a priori (μετ: a priori) απόδειξη της ύπαρξης του θεού από τον Άνσελμο του Καντέρμπερι είναι ο ακόλουθος ισχυρισμός: εάν μπορείς να σκεφτείς την ύπαρξη ενός μεγαλειώδους όντος που καλύτερο δεν γίνεται, τότε αυτό το ον υπάρχει γιατί εάν δεν υπήρχε τότε δεν θα μπορούσες να το σκεφτείς. Οποίος νομίζει ότι αυτή η δήλωση είναι μια ακόμα μαλακία της Φρικηπαίδειας έχει κάνει μέγα λάθος, καθώς η παραπάνω μαλακία στα σοβαρίστικα λέγεται οντολογικό επιχείρημα και ο Άνσελμος του Καντέρμπερι όχι μόνο έχει υπάρξει αλλά θεωρείται και η κυρίαρχη μορφή της θεολογίας και της φιλοσοφίας την εποχή του μεσαίωνα. Επί την ευκαιρία να τονίσουμε ότι οποίος νομίζει ότι στην Φρικηπαίδεια γράφονται μαλακίες θα λάβει σύντομα επίσκεψη από τον Τσακ και την πρωτοχρονιά θα τον πάρει για ευχές ο ακατανόμαστος. Με λίγα λόγια την γαμήσατε.

Κι εμείς προσθέτουμε: Αν μπορείς να φανταστείς ότι το Ανώτατο Ον γαμιέται, τότε τον παίρνει απαραιτήτως. Κάποιοι δεν μπορούν να φανταστούν τον Θεό, και άλλοι δεν μπορούν να φανταστούν ότι γαμιέται, όμως η Αλήθεια προσεγγίζεται πλειοδοτικά.

Θεός είναι η ανθρώπινη φαντασία - ιδίως η προσωποκρατική και φανταστικά ωφέλιμη θεώρηση της πραγματικότητας - η οποία φαντασία ορίζει την Αλήθεια.

Η αγία τετράδα!
Άγιο Πνεύμα | Θεός | Ιησούς Βοσκός | Τσακ Νόρις

Βιογραφία

Ο Θεός πριν δημιουργήσει τους μπαρμπέρηδες και τον Ζήκο.

Ο Θεός, όντας ψαινύθιος δεν γεννήθηκε και υπήρχε στο απόλυτο τίποτα μέχρι που σε μια άχρονη στιγμή δημιούργησε.

Έτσι, ο Θεός περιμάζεψε τα συντρίμια του υπέροχου κόσμου του, που βάφτισε Παράδεισο, και δημιούργησε έναν νέο κόσμο από την αρχή. Είναι άγνωστο πώς τον ονόμασε, καθώς μια επιγραφή που βρέθηκε στο Τεοτιχουακάν πριν από 500 χρόνια έγραφε το εξής:

......Η ΓΗ

Από τότε, άλλοι πιστεύουν πως ο Κόσμος του Θεού ονομάζεται Επίπεδη Γη, ενώ άλλοι λένε ότι η Γη είναι κούφια, όπως και το μυαλό του Ανθρώπου.

Ο Κύριος δημιούργησε, μεταξύ άλλων, και το Παράδοξο του Είναι, το οποίο έλυσε ο Φασούλας πέντε λεπτά αφού ο Χάρι Πότερ πίστεψε ότι το είχε λύσει εκείνος. Μεταξύ προγραμματιστών και λοιπών κομπιουτερόβιων δε, φημολογείται ότι ο Θεός δεν έφτιαξε τον κόσμο σε επτά ημέρες· αντιθέτως, οι φήμες λένε πως κωλοβάραγε για έξι ημέρες (απόδείξη πως όχι μόνο ο Δίας και ο Ποσειδώνας είχαν τσουγκράνα), και λίγο πριν το ντεντλάιν τράβηξε μια ολονυχτία, και γι' αυτό ο κόσμος είναι έτσι όπως είναι.

Μετά από 7 μέρες, αφού δημιούργησε και τη Μύκονο, τους Ελ, τον Λιακόπουλο, την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και τη Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο θεός αποφάσισε πως έπρεπε να ξεκουραστεί. Έτσι δημιούργησε με παρθενογέννεση το Χριστό (Τζίζας για τους φίλους, για τους πολύ φίλους Τζιζ) για να συνεχίσει το έργο του.

Ο Τζίζας δεν ήξερε και πολλά από πολιτική. Ενδιαφερόταν περισσότερο για την τέχνη και τα θαύματα. Αυτό βέβαια του στοίχισε πολύ, όταν εξόργισε τον δάσκαλό του - Άγιο Πνεύμα-, μπερδεύοντας τον φιλελευθερισμό με τον Τσαουσέσκου. Μετά από αυτό, αποφάσισε να συνεργαστεί με τον Μέρλιν και τον Χάρι Πότερ, μήπως και μάθαινε να κάνει θαύματα.

Στα πιο θαυμαστά του δημιουργήματα συγκαταλέγονται:

...και μερικά ακόμα πράγματα που προτιμά να μην πολυαναφέρει, γιατί είναι και η εφορία. Ενδεχομένως και ο Χριστός να είχε γλιτώσει τη σταύρωση, αν τελικά δεχόταν να πληρώσει το φόρο κληρονομιάς που του καταλογίστηκε ως Υιός του Θεού.

Σήμερα ο Θεός είναι σε διακοπές. Πού και πού μας στέλνει πυρκαγιές, σεισμούς, τον Πολύδωρα, για να μας θυμίσει πως υπάρχει.

Μπορείτε βέβαια να του στέλνετε e-mail με τις προσευχές/παράπονα/λαδώματα σας στο:

god_jesus_holyspirit@hotmail.com ή τηλεφωνείστε στο +++333 333 333 εντελώς δωρεάν από σταθερό και κινητό.

Αιρετικοεβραϊκή Νεοελληνορθόδοξη Ανθρωπολογία: «κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν»

Ο θεός έπλασε τον άνθρωπο κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσίν του, οπότε τον έπλασε ως Δευτεροστόμιο, διότι σύμφωνα με τον πάνσοφο gay θεό που πρωτοπεριέγραψε ο λαός του Ισραήλ, ο κώλος προηγείται του στόματος.

«Εν αρχή ην ο Λόγος» γράφει ο Απόστολος Ιωάννης. Ο λόγος του κώλου. Κλανιές και κόπρανα δηλαδή.

η ανεφικτότητα της σημειακότητας του εξιδανικευμένου εγκεφάλου (ψυχή) του Θεού

Ο εγκέφαλος του Θεού είναι ιδεατός, δηλαδή δεν είναι υλικός.

Ο Θεός έχει άυλη ψυχή με την οποία σκέφτεται και νιώθει συναισθήματα (στην Βίβλο ο Θεός εμφανίζεται να σκέφτεται, να δρα, να μιλά και να νιώθει συναισθήματα για γεγονότα).

Η ψυχή είναι σημειακό (μη χωροταξικά διατεταγμένο, αλλά ιδεατά μονήρες) όργανο νόησης (εγκέφαλος που εκδηλώνει προσωποσύνη) και παραγωγής συναισθήματος (υπερφυσικό μεταιχμιακό σύστημα).

Η σημειακότητα δεν υπάρχει χωροχρονικά διότι τα θεωρούμενα κατόπιν αλληλεπιδρασης σημειακά σωματίδια εμφανίζουν απροσδιοριστία (άρα και καταγράψιμο εύρος υποστατότητας), η μοναδικότητα στο κέντρο μαύρων τρυπών δεν υπάρχει παρά υπάρχει μέγιστα εκφυλιστικός χωροχρόνος που δρα ως σωματίδιο (η προμεγαλοεκρηκτική κατάσταση του χωροχρόνου ήταν παρόμοιας φύσης εκφυλιστικό σωματίδιο [πχ χρωμοδυναμικό υγρό της ισχυρής πυρηνικής δύναμης, το οποίο όμως εμφανίζει και χαρακτηριστικά των άλλων γνωστών θεμελιωδών δυνάμεων αλλά και άλλων δυνάμεων που εκδηλώνονται σε ανώτερες ενεργειακές βαθμίδες [οι θεμελιώδεις δυνάμεις στην φύση είναι άπειρες διότι προκύπτουν διαδικαστικά, αλλά στην πράξη μόνο τέσσερις μπορούν να εκδηλωθούν διότι ο χωροχρόνος αποτρέπει κάποιες τάξεις ενέργειες, διότι πριν εκδηλωθούν προκύπτει προγενέστερα μετάβαση φάσης που αποτρέπει την εμφάνιση περισσότερων θεμελιωδών δυνάμεων από τις 4 βασικές, όμως οι θεμελιώδεις δυνάμεις που είναι ισχυρότερες της ισχυρής πυρηνικής δύναμης κάνουν την εμφάνισή τους ως θόρυβος, πράγμα παρατηρήσιμο στην πυρηνική φυσική]]).

Ακόμα κι αν απορρίψουμε την τοπογραφία (η τοπογραφία μελετά συγκεκριμένες απόστασεις), η διανοητική τοπολογία δεν μπορεί να απορριφθεί. Η τοπολογία δεν μελετά απόλυτες αποστάσεις, αλλά σχετικές διατάξεις κόμβων και βροχών (πχ μία συνήθης κούπα τοπολογικά ταυτίζεται με ένα ντόνατ, διότι και τα δύο σχήματα έχουν μία μόνο οπή, οπότε τα άπειρα σημεία εντός τους μπορούν να αναδιαταχθούν πλαστικά σε ταυτόσημο σχήμα, βλ. topology).

Ο εξιδανικευμένος εγκέφαλος περιγράφεται μαθηματικά και όχι υλικά. Δύναται να περιγραφεί ως βρόχοι και κόμβοι με μαθηματικά όπως αυτά των τεχνητών νευρικών δικτύων (υπάρχουν και άλλες μοντελοποιήσεις, όπως συμπυκνώσεις και αραιώσεις που εμφανίζουν κατευθυντικότητα και ένταση). Όμως είναι ανέφικτο να εκφραστεί όργανο νόησης ως σημείο και χωρίς επιμέρους τοπολογικά χαρακτηριστικά, διότι έτσι θα αδυνατούσε να εμφανίσει μνήμες και διεργασίες (λογικές πράξεις) (πολλές διαφορετικές μνήμες και πολλές λογικές πράξεις).

Επίσης λόγω της θεμελίωσης της υποστατότητας (βλ. θεωρία κατασκευαστή/constructor theory αλλά και struology/δομολογία του Max Tegmark) είναι αδύνατον να υπάρξει νόηση χωρίς όργανο νόησης το οποίο θεμελιώνεται σε ευρύτερη υποστατότητα δηλαδή χωροχρόνο. Ο εγκέφαλος καταλαμβάνει όγκο και εκδηλώνει νόηση χρονικά. Άρα ο χωροχρόνος είναι προαπαιτούμενος και προγενέστερος των οργάνων νόησης.


Ο εγκέφαλος (βιολογικός ή ψηφιακός) είναι προσωποϊκανός/ προσωποσυνάτος υπολογιστής/personhood-yielding computer/υπολογιστής με υποτμήματα (βλ. Nancy Kanwisher στο YouTube) ικανά να παράγουν προσωποσύνη/personhood (υπερώνυμο της προσωπικότητας, βασικά χαρακτηριστικά του στοχαστή που εμφανίζει ατομικότητα και αυτογνωσία σε κάποιο βαθμό [gradient theory of personhood/θεωρία διαβάθμισης της προσωπότητας/ προσωποσύνης]).

Η προσωποσύνη/personhood δεν είναι αυτόγονη/self-caused χωρίς χωροχρόνο, ούτε σχετίζεται με κοσμογονία/cosmogony.

Η ανεφικτότητα του Θεού 1

η ανεφικτότητα του προσωποπαγούς/ προσωποκρατικού Σύμπαντος

(Κάνω επίκληση στην νευροεπιστήμη, την θεωρία πληροφορίας, την θεωρία κατασκευαστή = constructor theory, την Mary Anne Warren κ.α.)


Ο Θεός παρουσιάζεται από τους πιστούς
να έχει συμπεριφορική κανονικότητα,
ενώ δεν έχει οντολογική διαδικαστικότητα.

Οντολογική διαδικαστικότητα,
έχουν τα φυσικά φαινόμενα
(πχ πεδία των θεμελιωδών δυνάμεων).

Αν ο Θεός ήταν φυσικό φαινόμενο,
τότε θα μπορούσε να προσεγγιστεί οντολογικά,
έστω με εσφαλμένη ορθολογική περιγραφή
και διαρκείς επαναπροσεγγίσεις.
Υπάρχουν επιστημονικά μοντέλα
που περιγράφουν γενικευτικά τα φαινόμενα
αν θεωρήσουμε την θεμελίωση της υποστατότητάς του
απροσπέλαστη.

Αν ο Θεός δεν έχει εγγενώς οντολογική περιγραφή,
δηλαδή όχι απλώς άγνωστη·
τότε δεν έχει ταυτότητα (χαρακτηριστικά),
ατομικότητα και υπόσταση.

Αν ο Θεός έχει οντολογική περιγραφή
(θεμελίωση της υποστατότητας)
και δεν την γνωρίζεις,
τότε δεν έχεις ολοκληρωμένη θεώρηση επί αυτού.

Αν ο Θεός δεν είναι νοήμονας,
τότε δεν διαχωρίζεται με σαφήνεια
από τον φυσισμό (physicalism)
και τον αθεϊσμό.
Η θεώρηση ότι ο Θεός
είναι αθεϊστικό φαινόμενο
αποτελεί σημασιολογική και λεξιλογική αλλοίωση.

Αν ο Θεός είναι πρόσωπο
δηλαδή νοήμονας με αυτοεπίγνωση,
τότε η προσωποσύνη πρέπει να οριστεί αναλυτικά
(ο όρος προσωποσύνη γενικά,
personhood: προαπαιτούμενα του προσώπου)
και να συνδεθεί αποδεικτικά
με την κοσμογονία
και την θεμελίωση της υποστατότητας
(διότι σε κυκλικό σύμπαν [πχ Roger Penrose],
η θεμελίωση της υποστατότητας
[πχ David Deutsch, Max Tegmark]
είναι σαφώς διαχωρισμένη
από συγκεκριμένη κοσμογονία =
μεγάλη έκρηξη).

Δεν υπάρχει αναλυτική
ουδενογονική θεωρία
(ουδενογονία = nihilogony:
η εσφαλμένη θεώρηση ότι το τίποτα
έχει υπόσταση
ως δυνητικότητα εκδήλωσης).

Δεν υπάρχει αναλυτική
θεωρία προσωποκρατικού σύμπαντος
(μεταφυσική προσωποκρατία =
metaphysical personocracy:
η προσωποκρατική προέλευση
και η προσωποκρατική οντολογική θεμελίωση
των πάντων).

Η θεμελίωση της υποστατότητας
περιγράφεται ως Οντολογική Μηχανή Turing
(όχι απαραίτητα μηχανή γενικών υπολογισμών
επί της θεμελίωσης της υποστατότητάς της,
εάν και κάτι τέτοιο μπορεί να προκύπτει
είτε οντοαξιωματικά,
είτε de facto είτε δευτερογενώς
σε ανωτέρη τάξη μεγέθους και συνθετότητας).

Η Οντολογική Μηχανή Turing
είναι συνάμα το λογισμικό και το υλισμικό
μίας αυταίτιας υποστατότητας.
Στο λογισμικό εμπεριέχεται και ο οντολογικός
αυθυποστατικός αξιοματικός αλγόριθμος.

Η άλλη εκδοχή είναι η θεωρία κατασκευαστή
(βλ. David Deutsch)
ανά διαφορετικό φαινόμενο,
ακόμα κι επί της θεμελίωσής του.

Η ενιαία και η κατακερματισμένη
θεμελίωση υποστατότητας
ανά φαινόμενο
μπορεί να θεωρηθούν ισοδύναμες προσέγγισεις
εάν προκύπτει εγγενής συμβατότητά τους.

Η προσωποσύνη προαπαιτεί εγκέφαλο
ικανό για σκέψη και συναίσθημα.
Ο εγκέφαλος είναι υπολογιστής (ασχέτως υλικού)
με μνήμη και επεξεργαστικές υπομονάδες
που όλες μαζί σχηματίζουν υπολογιστή
που εκδηλώνει προσωπότητα/ προσωποσύνη,
αλλά βοηθά πολύ να έχει σώμα
και να ζει σε περιβάλλον
(ακόμα και εικονικά),
διότι ένας υπολογιστής (βιολογικός ή ψηφιακός)
ικανός για προσωποσύνη,
μπορεί να μην την εκδηλώσει πλήρως
(βλ. βαθμοί προσωποσύνης/degrees of personhood)
σε ακατάλληλες συνθήκες.

Ο εγκέφαλος καταλαμβάνει όγκο
και η σκέψη εκδηλώνεται χρονικά.

Άρα ο χωροχρόνος
είναι θεμελιωδέστερος της προσωπότητας (= προσωποσύνης/personhood).

Η ψυχή είναι ιδεατό σημείο,
δηλαδή καθαρή έννοια.

Ο υλικός εγκέφαλος
έχει τριδιάστατα χαρακτηριστικά
(βλ. τριδιάστατη δομική ανάλυση/3D structural analysis)
με συγκεκριμένες αποστάσεις των μερών του.

Ακόμα κι αν απορρίψουμε τον υλικό εγκέφαλο,
οποιαδήποτε υλοποίηση ιδεατού εγκεφάλου
έχει τοπολογικά χαρακτηριστικά
(στην τοπολογία/topology δεν έχουν σημασία οι απόλυτες αποστάσεις
αλλά κάποια γενικά χαρακτηριστικά, πχ οι κόμβοι και οι βρόχοι).

Ένας εγκέφαλος έχει μνήμες και τρόπους λειτουργίας
(λογικές πράξεις, πχ συναίσθημα,
τροπικότητα του μεταιχμιακού συστήματος,
των ντοπαμινεργικών οδών κτλ.).
Οι μνήμες και η πληθώρα των λογικών πράξεων
δεν μπορούν να είναι σημειακές
ούτε άυλες υποστάσεις,
διότι είναι δικτυωματικές
και η νόηση, η βιωματικότητα και το συναίσθημα
είναι διαδικαστικές.

Βάσει της θεωρίας πληροφορίας,
η πληροφορία εκδηλώνεται μόνο σε θεμελιωμένη
υποστατότητα (όχι επί του τίποτα = άυλου)
και εκδηλώνει εντροπία
(εξωσυστημική διάχυση ενέργειας).
Αν ο Θεός ορίζεται φυσικοδιαδικαστικά
και εμφανίζει εντροπία, δεν είναι Θεός.

Η προσωπότητα/προσωποσύνη/personhood δεν θεωρείται προαπαιτούμενο της χωροχρονικής θεμελίωσης.

Η ανεφικτότητα του Θεού 2

Ο Θεός ως ιδέα είναι [και] αποτέλεσμα μετάθεσης της αυτογονίας του Σύμπαντος σε κοσμογόνο πρόσωπο. Το Σύμπαν υπάρχει σαφώς, ενώ δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ύπαρξης του Θεού (μαθηματική απόδειξη της κοσμογόνου προσωπότητας/ προσωποσύνης ή επιστημονική παρατήρηση [πχ η παρατήρηση από άτομα που βιώνουν παραισθήσεις δεν θεωρείται αξιόπιστη]).

Το πρόβλημα της συμπαντικής αυτογονίας για την φυσική είναι πρόβλημα μαθηματικό, σχετικό με την βελτιστοποίηση της κβαντικής θεωρίας πεδίου και της επανακανονικοποίησης.

Η προσωποσύνη απαιτεί προσωποϊκανό υπολογιστή (ο οποίος πληροί τα κριτήρια της προσωποσύνης αν διαμορφωθεί σε ευνοϊκό περιβάλλον), δηλαδή εγκέφαλο.

Ένας ιδεατός άυλος εγκέφαλος, και πάλι δεν θα ήταν η σημειακή και αδιαδικαστική ψυχή, παρά θα ήταν δικτύωμα τοπολογικών σημείων. Στην τοπολογία (topology, κλάδος των μαθηματικών) δεν έχουν σημασία οι ακριβείς απόστασεις των σημείων μέσα σε ένα αντικείμενο αλλά κάποιες γενικές σχέσεις. Όμως βάσει της θεωρίας πληροφορίας οποιαδήποτε πληροφοριακή διεργασία παράγει φυσική εντροπία [η διάχυση της ενέργειας παράγει όλο και λιγότερο έργο] και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε χωροχρόνο. Ο εγκέφαλος καταλαμβάνει όγκο και επεξεργάζεται πληροφορίες κατά το πέρας χρονικών διαρκειών. Ο χωροχρόνος είναι θεμελιωδέστερος των εγκεφάλων και η προσωποσύνη - η οποία είναι αποτέλεσμα σύνθετου οργάνου νόησης που υπάρχει σε χωροχρόνο - δεν είναι κοσμογόνο συστατικό.

Πρώτη Αιτία του Σύμπαντος vs Θεμελίωση της Υποστατότητας

Η Πρώτη Αιτία του Σύμπαντος vs η Θεμελίωση της Υποστατότητας (ακόμα κι αν δεν υπάρχει συγκεκριμένη αφετηρία) και Αυταιτιότητα της Θεμελιώδους Υποστατότητας (θεμέλιας υπόστασης, αν και η οντολογικώς επανακανονικοποιούμενη θεμελιώδης υποστατότητα, έχει άπειρο αιτιακό βάθος (άπειρη αλληλουχία κυματοσυναρτήσεων πλαισίωσης της αυθαίρετα κεντρικής κυματοσυνάρτησης του παρατηρητή), όμως οι κυματοσυναρτήσεις πλαισίωσης (ρωσικές κούκλες, βλ. Hubble volume) που είναι εγγύτερες στον παρατηρητή, συμβάλλουν περισσότερο στην οντολογική (πιθανοδικτυωματική, βλ. Hugh Everett III) θεμελίωση της υποστατότητάς του



1. Αν ισχύει η θεωρία του κυκλικού Σύμπαντος, τότε η πρώτη κοσμογονική αιτία δεν ορίζεται (η σχέση προγενέστερων και μεταγενέστερων συμπάντων δεν οδηγεί σε μονήρη ακυκλικής προέλευσης αρχή). Τότε προκύπτει ως σημαντικότερη η αυτογονία (self-causation/self-causality) όχι συγκεκριμένης μεγάλης έκρηξης, αλλά η θεμελίωση της υποστατότητας.

2. Η προσωποσύνη δεν προκύπτει ως αυταπόδεικτα αυτόγονη εκ του τίποτα, κοσμογόνος ή κοσμογονικά εμπλεκόμενη.

Οι θεϊστές είναι πρόσωπα (νοήμονες/στοχαστές με ατομικότητα, αυτογνωσία, ενσυναίσθηση και συνείδηση [έκαστος σε διαφορετικό βαθμό· βλ. gradience of personhood/διαβάθμιση της προσωποσύνης]) και προβάλλουν/project την προσωποσύνη τους ως την θεμελιωδέστερη ιδιότητα του κόσμου μέσω του Θεού (δεν χρησιμοποιούν αυτήν την διατύπωση διότι δεν έχουν επίγνωση της μεταφυσικής μεροληψίας τους [μεταφυσική = metaphysics, όχι απαραίτητα υπερφυσικό/supernatural]).
__________

Τα ερωτήματα α. της προσωπικής/κοσμογονίας και β. της ουδενογονίας (ουδενογονία: η θεώρηση ότι το Σύμπαν είναι απόρροια του τίποτα) συχνά παρουσιάζονται είτε ως συμβαλλόμενα (creatio ex nihilo, θεϊσμός αδιατύπωτης διαδικαστικότητας), είτε ως αντιμαχόμενα (ουδενογονία εναντίον προσωπικής/προσωποκρατικής κοσμογονίας).

Σχεδόν πάντα αποκρύπτεται γ. η μαθηματική αυθυπαρξία (Sean M. Carroll, Max Tegmark, David Deutsch, Chiara Marletto κ.α.), η οποία δεν αποτελεί ιδιότητα του τίποτα (το τίποτα δεν είναι ο κενός χώρος), αλλά αποτελεί αυτοαναφορική ιδιότητα μαθηματικής διαδικαστικότητας (το Σύμπαν γέννα τον εαυτό του και όχι το εκφυλισμένο τίποτα που έγινε κάτι, πχ σύμπαν).

__________


προσωποσύνη/personhood: η ιδιότητα του να είναι κανείς πρόσωπο· τα προαπαιτούμενα ώστε να είναι κανείς άτομο με αυτοεπίγνωση και ενσυναίσθηση· η προσωποσύνη έχει βαθμούς [gradient theory of personhood/θεωρία διαβάθμισης της προσωποσύνης]

Η προσωποσύνη είναι αποτέλεσμα νόησης = επεξεργασίας πληροφορίας βάσει λογικών πράξεων. Κάποιες πληροφορίες αποθηκεύονται μόνιμα και άλλες παροδικά. Ένας υπολογιστής (ασχέτως υλισμικού, πχ βιολογικό, προγραμματιστικό κτλ.) πρέπει να εμφανίζει προσωποσύνη ώστε να θεωρηθεί εγκέφαλος προσώπου (προσωποσυνούχος εγκέφαλος του οποίου η λειτουργία δημιουργεί νου [προσώπου]). Ένας εγκέφαλος έχει τμήματα που εκτελούν συγκεκριμένες διεργασίες. Δεν ισχύει ούτε η απόλυτη τμηματική λειτουργία του εγκεφάλου ανά επεξεργασία πληροφορίας και διαχείριση κατάστασης, ούτε ισχύει η μη διαφοροποίηση των εγκεφαλικών περιοχών. Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τί κάνει ο εγκέφαλος γενικευτικά (μπορούμε, αλλά αυτό θα αποτελούσε μη διαφωτιστική ρητορεία). Μπορούμε να περιγράψουμε νευροεπιστημονικά, βάσει νευροαπεικονιστικών τεχνικών και άλλων δεδομένων, συγκεκριμένα μοτίβα λειτουργίας ανά ζητούμενο διαχείρισης (περπάτημα, αντιγραφή σχήματος κτλ). Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν θεωρείται η μοναδική εφικτή υλοποίηση προσωποπαραγωγού υπολογιστή, ούτε θεωρείται ο ιδανικός (εξάλλου πέραν των βασικών εγκεφαλικών ομοιοτήτων, οι άνθρωποι έχουν πολύ διαφορετικά δικτυώματα μεταξύ τους). Δεν υπάρχει ένα μοντέλο ιδανικού εγκεφάλου (προσωποπαραγωγού υπολογιστή που δεν είναι απαραίτητα ανθρώπινος εγκέφαλος), δηλαδή πάμπολλα διαφορετικά μοντέλα προσωποπαραγωγού υπολογιστή - δηλαδή εγκεφάλου - είναι δυνητικά υλοποιήσιμα (η προσωποσύνη και η απαιτούμενη υπολογιστική ικανότητα του στοχαστή, δύναται να πληρωθεί από πάμπολλα διαφορετικά μοντέλα).

Η προσωποσύνη/personhood είναι οι γενικές ιδιότητες των προσώπων (νοημόνων/σκεπτομένων με ατομικότητα, αυτοεπίγνωση, ενσυναίσθηση [σε κάποιο βαθμό· βλ. gradient theory of personhood/θεωρία διαβαθμιζόμενης προσωποσύνης]). Η προσωποσύνη (γενικό ερμήνευμα του όρου πρόσωπο/person) εκδηλώνεται σε συγκεκριμένα άτομα ως προσωπικότητα (personality/personhood instance: χαρακτήρας, ιδιοσυγκρασία, ενδιαφέροντα, ικανότητες κτλ.).

Η προσωποσύνη (γενικά/υπερωνύμως όχι απλά η προσωπικότητα) δεν διαμορφώνεται μόνο με την ύπαρξη προσωποϊκανού/προσωποπαραγωγού υπολογιστή. Είναι απαραίτητο να υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες ώστε αυτή (η προσωποσύνη) να εμφανιστεί (εκτός κι αν υπάρχει αυτόματη προγραμματιστική εγκατάσταση).

ευνοϊκές συνθήκες για την εμφάνιση προσωποσύνης:
• προσωποϊκανός υπολογιστής/προσωποεγκέφαλος/νοοϋλισμικό
• (δεν έχει γίνει ακόμα) προγραμματισμός προσωπικότητας (ικανότητες/γνώσεις, συμπεριφορικά μοτίβα/τροπικότητες)
• ύπαρξη αισθητήριων οργάνων
• ύπαρξη άλλων ατόμων (οικογένεια, κοινωνία, εκπαίδευση, εργασία, φίλοι, συνδραστήριοι κτλ.)
• ύπαρξη σώματος (βοηθά να είναι πλήρες)
• ύπαρξη περιβάλλοντος χώρου
• ύπαρξη αντικειμένων (πχ αντικειμένων γνώσης [υπολογιστής, βιβλίο, κτλ], τέχνης κτλ

Η προσωποσύνη είναι υπερώνυμη της προσωπικότητας, αλλά οι όροι δεν διαχωρίζονται απόλυτα. Πχ η κατανόηση της γλώσσας των άλλων διαμορφώνει ακόμα και την ίδια την προσωποσύνη (αυξάνει τον βαθμό προσωποσύνης στα νήπια) πέρα από την προσωπικότητα (ιδιοσυγκρασία/ατομική διαφοροποίηση). Η μουσική κυρίως διαμορφώνει την προσωπικότητα, αλλά ενισχύει και την προσωποσύνη (εξανθρωπίζει, πέραν της ενίσχυσης της διαφοροποίησης μεταξύ των ανθρώπων), όμως συμβάλλει στην προσωποσύνη λιγότερο από την γλώσσα (γλωσσική ικανότητα).

3. ουδενογονία/μηδενογονία/nihilogony/nilogony/κοσμογονία εκ του τίποτα: σύμφωνα με αυτήν την αυτοακυρούμενη θεωρία, το τίποτα δεν υπάρχει (άρα είναι εσφαλμένη και η θεωρία διότι αυτό αφορά) και αντιθέτως είναι δυνητικότητα [εκδήλωσης] υποστατότητας

Το τίποτα δεν υπάρχει και δεν έχει καμία εκδοχή (είναι ανύπαρκτο κι ανεκδοχικό).

Αν το τίποτα (ο κενός χώρος που βρίθει σωματιδίων και υπάρχει στο Σύμπαν, δεν είναι το τίποτα) ήταν άπειρες εναλλακτικές δυνητικότητες υπόστασης, δεν θα ονομαζόταν τίποτα αλλά θα είχε τα ονόματα των δυνητικοτήτων υπόστασης.

Το Σύμπαν δεν πηγάζει από τον εκφυλισμό των ιδιοτήτων του ανύπαρκτου και ανεκδοχικού τίποτα.

Το Σύμπαν διαστέλλεται επιταχυνόμενο, οπότε η θεωρία του κυκλικού Σύμπαντος (βλ. Roger Penrose, όμως με θεωρητική διόρθωση κατά την μεγαλοεκρηκτική μετάβαση φάσης) - ως extrapolation/θεωρητική προεκβολή των παρατηρησιακών δεδομένων που έχουμε - αποτελεί την πιο ισχυρή θεωρία.

Το κυκλικό Σύμπαν σπανίως παρουσιάζεται ως αποτέλεσμα ενός πρωτογενούς Σύμπαντος που εμφανίστηκε λόγω της αυτογονικότητας του κατασκευαστή του (βλ. constructor theory/θεωρία κατασκευαστή).

_____________


• υποστατική αυτογονία/αυτογονικότητα/self-causation/self-causality: οποιοδήποτε σύμπαν είναι μαθηματικά εφικτό, απαραιτήτως υπάρχει, βλ. Max Tegmark, Sean M. Carroll κτλ.

• θεμελιώδης υποστατότητα (όχι απλώς φαινόμενο σε ανωτέρη τάξη μεγέθους που η γνώση του δεν εξηγεί την θεμελίωση του κόσμου): πχ σε χώρο φάσεων/phase space στον οποίο εκδηλώνονται καταστάσεις βάσει κάποιου μηχανισμού/διαδικασίας/ευρύτερης διαδικαστικότητας - Όσο αφορά την θεμελίωση της υποστατότητας είναι απαραίτητη η διαφοροποίηση φυσικής και μαθηματικών. Δεν είναι υποστατοί όλοι οι μαθηματικοί τύποι εκτός κι αν περιγράφουν χώρο φάσεων με συγκεκριμένες μαθηματικές οντότητες που έχουν κάποια μηχανιστικά προβλέψιμη συμπεριφορά (ακόμα και πολυσχιδή όπως εβερεττιανή = πιθανο[κρα]τικά πολυκοσμική βλ. Hugh Everett III). Τα μαθηματικά κάποιου σύμπαντος = οντομαθηματικά δεν είναι απαραιτήτως ταυτόσημα με τα συνήθη μαθηματικά της επιστήμης (κοινά επιστημομαθηματικά, αν και υπάρχουν και πειραματικά αλλομαθηματικά διαφορετικών αξιωματικοτήτων βλ. MIT). Τα αλλομαθηματικά είναι μεταγράψιμα σε συνήθη επιστημομαθηματικά αλλά συνήθως όχι με γενική μετατροπή (αυτό συμβαίνει μόνο στην περίπτωση που υπάρχει κοινή υπέρθετη/υπερώνυμη αξιωματικότητα, όμως άπειρα αλλομαθηματικά είναι εφικτά και δεν υπάρχει η παναξιωματικότητα/omniaxiomaticity = δεν υπάρχει η μονήρης υπέρθετη/υπερώνυμη αξιωματικότητα όλων των αξιωματικοτήτων. Η μεταγραφή μεταξύ μαθηματικών διαφορετικής αξιωματικότητας είναι (συνήθως) εφικτή πρόβλημα πρόβλημα. Τα συνήθη μαθηματικά = τα επιστημομαθηματικά/scientomathematics είναι χρήσιμα για γενικούς υπολογισμούς, αλλά η αξιωματικότητά τους δεν προέρχεται από κοινή αιτία. Η οντοαξιωματικότητα = η αλλομαθηματική αξιωματικότητα των διαφορετικών εφικτών υποστατοτήτων, πρέπει να πληροί τα κριτήρια της Οντολογικής Μηχανής Τούρινγκ (δεν είναι απαραίτητα γενικός υπολογιστής επί της θεμελίωσής της [σε ανωτέρη τάξη μεγέθους αυτό μπορεί να εμφανιστεί δευτερογενώς], ούτε η κοινή Μηχανή Τούρινγκ). Η Οντολογική Μηχανή Τούρινγκ είναι συνάμα το λογισμικό και το υλισμικό του εαυτού της, αυτά δεν διαχωρίζονται, και η οντοαξιωματικότητά (συνήθως αξιωματικός αλγόριθμος και όχι σταθερή αξιωματική λίστα) εμπεριέχεται στην θεμελίωση της υποστατότητας (δεν διαχωρίζεται). Ένα ηλεκτρόνιο δεν μπορεί να υπάρξει αυτόνομα χωρίς το Σύμπαν. Η εντροπία (πχ ενεργειακή διάχυση και αδυναμία παραγωγής ισοδύναμου έργου με την κατάσταση πριν την διάχυση) και η αρχή της απροσδιοριστίας του Heisenberg αποτελούν στοιχεία της οντοαξιωματικής θεμελίωσης του Σύμπαντός μας, διότι οι αξιωματικότητες (αξιωματικά συστήματα) εμφανίζουν είτε/και μη πληρότητα (υπάρχουν προβλήματα για τα οποία δεν υπάρχει ακόμα αξίωμα· ένας οντολογικός αλγόριθμος μπορεί να γεννά διαρκώς αξιώματα [πχ ως εντροπία του ίδιου του σύμπαντος, κι επειδή η οντοαξιωματικότητα δεν διαχωρίζεται από την υποστατότητα το σύμπαν πχ θα διαστέλλεται· πράγμα εντροπικό βλ. Hubble volume/Σφαίρα Αιτιότητας Χαμπλ· όσες σφαίρες Χαμπλ απομακρυνόμαστε από αυθαίρετο κεντρικό παρατηρητή, τόσο περισσότερες εναλλακτικές μικροκαταστάσεις/microstates είναι κυματοσυναρτησιακά πιθανές εξωπραγματικότητες = πραγματικότητες εκτός του εύρους εφικτής αλληλεπίδρασης· και αυτό δεν είναι ασήμαντο, διότι το Σύμπαν μας δεν εμφανίζει παρατηρησιακά τοίχο-σφαίρα τερματισμού· δείχνει να συνεχίζει]) είτε/και ασυνέπεια (το ίδιο πρόβλημα αν τεθεί διαφορετικά, εμφανίζει διαφορετικές λύσεις). Το κάθε σύμπαν / η κάθε αυταίτια υποστατότητα, χρησιμοποιεί τεχνικές καταπολέμησης των προβλημάτων της αξιοματικότητας (μη πληρότητα/ασυνέπεια).

Μία εκδοχή (δεν είναι η μόνη) βασισμένη στην θεωρία κατασκευαστή/constructor theory, είναι ότι το κάθε φαινόμενο (ακόμα και τα θεμελιώδη) διερευνά ξεχωριστά τους εφικτούς μηχανισμούς και τους καταλαμβάνει. Η θεωρητική εκδοχή των κατακερματισμένων θεμελιωδών φαινομένων - σύμφωνα με κάποιους στοχαστές - είναι ταυτόσημη με την θεωρητική εκδοχή της ενιαίας θεμελίωσης της υποστατότητας ανά σύμπαν, διότι η συνάφεια προκύπτει ακόμα και δευτερογενώς.


Δεν υπάρχει το Πανσύμπαν = το σύμπαν που εμπεριέχει κάθε σύμπαν διότι πολλά είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα/μαθηματικώς ανέφικτα ως κοινή οντοαξιωματικότητα· τα πολυσύμπαντα/multiverses/ξεχωριστές–διάφορες οικογένειες συμπάντων είναι μαθηματικά εφικτά.

_____________


Συνήθως ο βαθμός συγγένειας των κυκλικών συμπάντων υπολογίζεται συγκριτικά, και μαθηματικά πάντα προκύπτουν προγενέστερα και μεταγενέστερα σύμπαντα.

Τα κριτήρια αυτογονικότητας ισχύουν και στο κυκλικό σύμπαν χωρίς πρωτογενές Σύμπαν. Πιο σωστά λέγεται: Αλληλουχικό Σύμπαν Απρωτογενούς Θεμελίωσης (χωρίς σύμπαν γενάρχη).

Τα λογικώς εφικτά σύμπαντα υπάρχουν απαραίτητως, με προέλευση αυταιτιότητα την εφικτότητά τους και όχι την ουδενογονία (τα άλλα σύμπαντα εξωυπάρχουν του Σύμπαντός μας το οποίο υπάρχει βιωματικά/υποστατικά/θεμελιοταυτοτικά για εμάς) απαραιτήτως (λογικώς: βάσει μαθηματικών, συνήθως αλλομαθηματικών, δηλαδή μαθηματικών με αξιωματικότητα διαφορετική από αυτή των κοινών μαθηματικών, όμως μεταγράψιμα έστω πρόβλημα πρόβλημα και όχι συνολικά· βλέπε πειραματισμούς επί της αξιοματικότητας των μαθηματικών πχ MIT, Quanta Magazine κτλ.).


• Σύμπαν (αρκτικοκεφαλαιωμένο κύριο όνομα): το σύμπαν στο οποίο βρισκόμαστε

• σύμπαν (ουσιαστικό): οποιοδήποτε σύμπαν, συμπεριλαμβανομένου του δικού μας



______________




• μεταφυσική προσωποκρατία/metaphysical personocracy:

η θεώρηση ότι τα πάντα δημιουργήθηκαν, ελέγχονται και έχουν σκοπό συγκεκριμένου προσώπου (νοήμονα/σκεπτόμενου με ατομικότητα, αυτοεπίγνωση και αυτογνωσία)

(Ενίοτε αφορά και πολλά πρόσωπα. Η ασθενής μεταφυσική προσωποκρατία αφορά στοιχεία της προσωποσύνης που αποδίδονται στο Σύμπαν (πχ ταοϊσμός), άλλους κόσμους και τα περιεχόμενά τους. Η συμπαντοπροσωποκρατία είναι η θεώρηση ότι το Σύμπαν έχει συνείδηση και προσωποϊκανή ατομικότητα.)



______________




Οποιαδήποτε κοσμογονική θεωρία πρέπει να επιλύει το ζήτημα της αυτογονίας/αυθυποστατότητας.

Δεν προκύπτει χωροχρονική αναγκαιότητα της προσωπότητας/ προσωποσύνης.

Αντιθέτως η νόηση εκδηλώνεται σε μη σημειακό εγκέφαλο (με δικτυώματα μνημών και λογικών πράξεων) που καταλαμβάνει χώρο, και η νόηση αποδίδεται χρονικά και διαδικαστικά (όχι ακαριαία).

Ο χωροχρόνος είναι προαπαιτούμενο της υπολογιστικής/εγκεφαλικής εκδήλωσης της προσωπότητας/ προσωποσύνης.

Ο χωροχρόνος είναι θεμελιωδέστερος της προσωπότητας/ προσωποσύνης.

Καμώματα του Ιού

Ο Μαρξ φανερά μεθυσμένος, πριν συντάξει το Κομμουνιστικό Μανιφέστο

O μισοχρωμοσωματικός/ημιχρωμοσωματικός γιος (ο θεός είναι άυλος, κι ο συνδρομικός Ιησούς είχε μόνο τα μισά χρωμοσώματα - μικρολεπτομερειούλα: του έλειπε και το αντρικό Y) πιστεύεται ότι ξεκίνησε ως μικροπωλητής στο Κολωνάκι. Πουλούσε ακίνητα στον Παράδεισο, κινητά Vodafone, τηλεοράσεις Philips, σαπούνια και χρώματα για να του φύγει το κόμπλεξ. Μια μέρα ξεκίνησε να συναντήσει τον Μαρξ και τον Ένγκελς, που του χρωστούσαν δύο μπουκάλια Dewars. Όταν συναντήθηκαν τα ήπιαν και τους ήρθε έμπνευση. Ο Μαρξ και ο Ένγκελς έγραψαν το Κομμουνιστικό Μανιφέστο και ο Θεός μέσα στην τρελή χαρά φώναξε «Εγένετο ο κομμουνισμός!» και φύτρωσαν ο Λένιν και η Αλέκα Παπαρήγα.
Ομοίως δημιούργησε και τις υπόλοιπες ιδεολογίες, καθώς και τους αναποφάσιστους σοσιαλιστές, με αρχηγό τον Σημίτη. Aφού έμαθε τα βασικά, ο Τζίζας έκανε μεγάλη επιτυχία με θαύματα όπως:

Δημιούργησε την Φυσική,
το μοτέρ,
γιάτρεψε έναν πίθηκο που είχε πονοκέφαλο,
γιάτρεψε έναν εθνικιστή (τον έκανε βιομήχανο)
και εξόρισε τον Μητσοτάκη στα Καρπάθεια.

Ο Θεός** είχε βαρεθεί τις χαζομάρες του Τζίζα και αποφάσισε να στείλει τον άγγελο Μπάμπη Νταλικέρη να τον πάρει πίσω στον Παράδεισο. Τον συνάντησε σε ένα πάρτι και του είπε με σοβαρή φωνή «Τζίζα, τί είναι αυτά που κάνεις; Θες να σου κόψουμε το χαρτζιλίκι;». O Τζίζας δεν έδωσε σημασία. Την επόμενη μέρα ο Θεός έστειλε τους Ίζι Ράιντερς (γνωστούς και ως Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης) να τον πάρουν.

Προφίλ

Πολλοί έχουν υποστηρίξει μέσα στο πέρασμα των αιώνων πως έχουν δει και συνομιλήσει με Αυτόν, αλλά κυρίαρχη μαρτυρία αποτελεί αυτή της Λουκά, ενώ ολοένα περισσότερο έδαφος κερδίζουν οι αξιόπιστες εξομολογήσεις της Έφης Θώδη για τετ-α-τετ με τον Θεό και την αποστολή για την διάσωση του κόσμου που της έχει αναθέσει.

Οι απόψεις για την εξωτερική εμφάνιση του Θεού είναι αντικρουόμενες. Τα έγκριτα ντοκιμαντέρ της Disney ενίοτε τον εμφανίζουν με άσπρη γενειάδα, ενώ έχουν υπάρξει βίντεο ντοκουμέντα όπου απαθανατίζουν τον Θεό με γυαλιά ηλίου, φαβορίτες και λευκό παντελόνι καμπάνα, και να παρουσιάζεται με το ψευδώνυμο "Έλβις".

Σε άλλα από την άλλη τον εμφανίζουν αράπη με ή χωρίς γυαλιά και με άσπρο μαλλί με μερικό μουσάκι.

Σύσσωμη η θεολογική κοινότητα συμφωνεί πως ο Θεός δεν έχει ανατροφή, κάτι που είναι αναμενόμενο, αφού εάν ίσχυε το αντίθετο θα δημιουργείτο παράδοξο της υπόστασής του.

Μάσα

Ο στοκόθεος επιτρέπει την πείνα των φτωχών, διότι τους χρησιμοποιεί/εκμεταλλεύεται ώστε να αποδείξει ότι οι περισσότεροι πλούσιοι και ισχυροί όπως αυτός, αδιαφορούν.
Ο στοκόθεος θυματοποιεί με απώτερο σκοπό.

Ανάλυση για τον δήθεν - εκ φύσεως και όχι εκ θεού - αυθύπαρκτο κοσμογόνο νοήμονα εκ του τίποτα

Ο ρόμπας ο θεός (για την ακρίβεια η θεώρηση κάποιων ανθρώπων ότι το Παν είναι προσωποκρατικό, ενώ τα συστατικά της προσωπότητας/προσωποσύνης/personhood: μνήμες, πληροφοριακό δικτύωμα, τρόποι λειτουργίας και επεξεργασίας τις πληροφορίας [συναίσθημα, αντίληψη του εαυτό, του χρόνου, μουσική αντίληψη κτλ.] [τα συστατικά της προσωποσύνης] δεν είναι αυτούσια κι αυθύπαρκτα [συστατικά προσωπότητας/ προσωποσύνης], ούτε αποτελούν mereological simples (μερολογικά απλά = μονολιθικές υποστάσεις χωρίς συστατικά) αλλά είναι διαδικαστικό αποτέλεσμα θεμέλιων στοιχείων βασικότερης αξιωματικότητας συγκριτικά με μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Άρα ακόμα κι αν υπήρχε ανεγκέφαλος αυτόγονος νοήμονας εκ του τίποτα, τα συστατικά του είναι θεμελιωδέστερες αρχές της οντολογικής αξιωματικής λογικής, άρα αυτός μη όντας η πρώτη κοσμογόνος αρχή, δεν υπάρχει. Ο ανεγκέφαλος κοσμογονος νοήμονας εκ του τίποτα (το ανύπαρκτο τίποτα δεν είναι το χωροχρονικό κενό των δυνητικών σωματιδίων) είναι αυθύπαρκτος διότι δεν δημιούργησε τον εαυτό του ώστε να έχει χρονολογική αφετηρία, άρα με το να είναι πρώτη αρχή η φύση, δεν υπάρχει θεός.

Μπίζνα

Βέβαια, υπάρχουν ιστορικές αποδείξεις, μαρτυρίες και καμμένες επιστολές ότι η εφορία θα τον είχε πιάσει, αλλά τη δωροδόκησε με χρήμα από την εταιρία της οποίας είναι κρυφομεγαλομέτοχος "Θεός και Υιός", η οποία αργότερα που πέταξε το πουλάκι μετονομάστηκε σε Αγία Τριάδα Α.Ε. Το χρήμα αυτό για να μην πάρει πρέφα κανείς τι είναι βάφτηκε μόνο του με θαύμα μαύρο και έμεινε γνωστό στα Τέρατα της Οικουμένης ως μαύρο εύκολο χρήμα.

Μετά από πολλές υπόγειες συνομιλίες στο χωρίο Κατακόμβες ο Θεός θεώρησε ότι η συμβουλευτική ΕΛΕΚ.επε δεν τον βοήθουσε στις πωλήσεις του νέου δίσκου και έκλεβε και αυτόν και τα πάντα, οπότε τα βρόντηξε και πήρε άλλο μάνατζερ που την αποκρατικοποίησε στο Δημόσιο. Η εταιρία φαίνεται να είχε αποσυρθεί μετά από αυτό, όπως γίνεται πάντοτε σε τέτοιες περιστάσεις που αναλαμβάνει το Δημόσιο.

Αμ δε! Πρόσφατα η εταιρία απασχόλησε την κοινή γνώμη και ήρθε πάλι υπό το Φως στο Τούνελ με το υπέρτιμημένο ομόλογο που όπως όλοι ήξεραν έβαλε το χεράκι Της στην θαυματουργή εξαφάνιση του. Σύντομα το γνωστό και μη εξαιρεταίο καρφί και Μέγας Ρουφιάνος Ιωάννης θα αποκαλύψει και άλλες πληροφορίες οι οποίες είναι:

Ο Θεός έχει το οφίσιαλ φαν κλαμπ του στο Άγιον όρος. Εκεί διοργανώνονται τα μεγαλύτερα πάρτυ προς τιμήν του. Τα κέρδη προορίζονται για άφεση αμαρτιών.

Χριστιανισμός

Η πίστη ότι ένας που ήταν ο υιος του ουρανιου πατερα και γεννήθηκε από παρθένα μάνα μπορεί να σε κάνει να ζήσεις αιώνια αν συμβολικά τρως τη σάρκα του και πίνεις το αίμα του και τηλεπαθητικά του λες ότι το δέχεσαι σαν αφέντη σου, έτσι ώστε να αφαιρέσει από την ψυχή σου μια κακιά δύναμη η οποία υπάρχει στην ανθρωπότητα γιατί μία γυναίκα η οποία δημιουργήθηκε απ'το πλευρό ενός άντρα, πείστηκε από ένα φίδι που μιλάει να φάει ένα καρπό από ένα μαγικό δέντρο. Βγάζει απόλυτο νόημα...& όταν σε αυτό πιστεύουν πάνω από 1.5 δισεκατομμύριο άνθρωποι τότε το νόημα δένει.

Ομάδα Πρόσωπα, go team! vs Κβαντικά Πεδία

Ο Θεός είναι ο αρχηγός της ομάδας των πρoσωπoσυνάτων/personhooded, υπό την σημασία «φορείς προσωπότητας/πρoσωπoσύνης/personhood και προσωπικότητας/personality».
Αυτοί οι προσωποκεντριστές νοοφορείς, θεωρούν ότι η έννοια του προσώπου (όχι της φάτσας/κεφαλομορφής) είναι το βασικότερο στοιχείο του οτιδήποτε, γι' αυτό και η συμπεριφορά τους είναι αλλοπρόσαλλη/ότι να 'ναι.
Η αντίπαλη ομάδα είναι η Κβαντική Θεωρία Πεδίου. Αποτελείται από πεδία που όταν συγκρούονται εκδηλώνονται ως σωματίδια (κάνουν outing). Δεν θεωρούν τίποτα διότι δεν έχουν μυαλό. Αποτελούν φυσικό επακόλουθο του λογικού πιθανισμού (το να ισχύουν οι πιθανότητες) χωρίς ανθρωπομορφικό σκοπό.

θεϊσμός

η μεροληπτική θεώρηση της παρρυθμιστικής επικράτησης της προσωπότητας/ προσωποσύνης στο προσωποπαγές Παν

Ονειροκρίτης

  • Αν δεις στον ύπνο σου τον Θεό, τότε, τέκνο μου, δεν κοιμάσαι και μην περιμένεις να ξυπνήσεις.

Απόδειξη ότι υπάρχει θεός

η παραβολή του ξυρίσματος

Σε ένα χωριό υπήρχαν μόνο πέντε πράγματα:

  1. γένια
  2. προσωποσυνάτοι φορείς τους
  3. ένας μουσάτος κουρέας που κούρευε τους πάντες πλην του εαυτού του
  4. φυσικοί
  5. κβαντικά φαινόμενα

Οι βασικές κατηγορίες ήταν δύο:

  1. απρόσωπα κβαντικά φαινόμενα και τρίχες
  2. προσωποσυνάτοι

Το πρόβλημα ήταν ότι ο κουρέας δεν πλενόταν και δεν είχε πελάτες.

Η λύση ήταν ότι ο Νεύτων υποχρέωσε την πιτυρίδα να πέφτει στην γη, πράγμα που ελευθέρωσε τα χέρια του κουρέα, ο οποίος αυτοξυριζόταν, κούρευε άλλους και συνάμα μιλούσε στο τηλέφωνο.

Όλα τα φαινόμενα στο σύμπαν είναι προσωποκρατικά, δηλαδή γεννώνται, αφορούν και είναι κατανοητά από πρόσωπα (νοοφορείς μα όχι απαραιτήτως μούτρα) ή τουλάχιστον τον αρχηγό και κουρέα θεό τους.

Έτσι σώθηκε η δεξιά, και η γιαγιά ησύχασε ότι θα ζει αθάνατη μετά θάνατον, μαζί με όσα σκουλήκια θα πεθάνουν παραφαγωμένα μέσα στο μελλοντικό κουφάρι της· και με Εβραίους αγίους που δεν καταδέχονται ιδιαίτερα τις μεταγενέστερες γενιές αγίων που βρίζαν τους Εβραίους.

Μετά πέθανε κυριολεκτικά και καταληκτικά, και τα σκουλήκια την έχεσαν από τον κώλο τους.

Ρήσεις

Εμ ο πατέρας όλων παίρνει βραβείο περισσότερων σχολίων!

Can the idealised mind of God exhibit probabilistic phenomena? True thinking organs experience sometimes arbitrary ideas which are rejected if they are not beneficial. If God's brain is restricted to kindness he doesn't have free will; and thus he cannot be God, but a mere physical robot of metaphysical importance.

Ανθρώπων και ημίθεων

“Ήμουν άθεος (e-μουνάθεος: ψηφιακός μουνάθεος), μέχρι που ανακάλυψα ότι είμαι Θεός!”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για τον εαυτό του.

“Αν υπάρχει Θεός, κόβω το κεφάλι μου ότι δεν θέλει να το μάθει κανείς!”

- Γούντυ Άλεν για τον Θεό.

“...ειδικά ένας εξυπνάκιας σκηνοθέτης με μόνιμα υπαρξιακά προβλήματα!”

- Ο Θεός για τον Γούντι Άλεν.

“Ο Θεός είναι νεκρός.”

- Ο Νίτσε για τον Θεό.

“Ο Νίτσε είναι νεκρός.”

- Ο Θεός για το Νίτσε.

“Ο Νίτσε είναι Θεός.”

- Ομάδα αναρχικών για το Νίτσε.

“Ω, Θεέ μου!”

- Άγνωστος για άγνωστους λόγους

“Ωχ, Θεέ μου, θεέ μου”

- Μαρία Δαμανάκη για την Παπακώστα

“Γεννηθήτω φως”

- Ο Θεός για τη δημιουργία της ΔΕΗ

“Πες και κανένα "παρακαλώ"”

- Ο Τσακ Νόρις για Θεό

“Δεν υπάρχει Θεός. Μόνο ο Τσάκ Νόρις”

- Tzellos94 21:01, 4 Οκτωβρίου 2008 (UTC) για Θεό

“Ο Θεος είναι παντού... απλά βαριέται.”

- Αθεος για το Θεό

“Ο θεός ειναι ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ!”

- Yugi για το Θεό.

“Ο Θεός είναι η πηγή των πάντων.”

- Γέρος με Αλτσχάιμερ για το Θεό.

“Αν υπάρχει θεός, θα είχε πεθάνει ο Μητσοτάκης.”

- Νιγηριανός παπάς για το Θεό.

“Ποιός είναι αυτός;”

- Ο Alice Cooper για το Θεό

“Εγώ είμαι ο Θεός.”

- Ο Εθνικός Σταρ σε κρίση ταυτότητας.

“Ο Μαρξ είναι Θεός.”

- Ο Θεός για τον Μαρξ.

“Πλάκα δεν είχε ;”

- Ο Σάκης Ρουβάς για το Θεό.

“Αν έχουμε φτιαχτεί κατ' εικόνα και ομοίωση του Θεού, τότε ο Θεός είναι πολύ κάφρος !”

- Εγώ για το Θεό.

“Μα το Εγώ μου!”

- Ο Θεός για τον εαύτο του.

“Αν υπάρχει Θεός, ας μου δώσει ένα σημάδι. Ας βάλει 1.000.000$ στο λογαριασμό μου στην Ελβετία.”

- Ο Γούντι Άλεν για το Θεό

“ Για ποιόν λόγο να με αναφέρετε;”

- Ο Τσακ Νόρρις για το Θεό.

Αγιορείτικος διάλογος

  • υπερφυσικός: Υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρουμε.
  • φυσιοκράτης: Είναι εφικτό να μάθουμε κάποια από αυτά μέσω της επιστήμης (Ο φυσιοκράτης δεν είναι φυσικιστής/physicsist, δηλαδή αποτελεί γι' αυτόν ανοιχτό ζήτημα το αν η αλήθεια του πραγματικού κόσμου μπορεί ή όχι να περιγραφεί πλήρως από την φυσική [βλ. απειροσειρά αιτιότητας, αξιωματική μη πληρότητα και άλλες ενστάσεις [η ανθρώπινη ανικανότητα δεν θεωρείται θεμελιώδης]]). Ορθολογικά. Η θρησκεία κλειδώνει αέναα το άγνωστο στο άγνωστο, όχι επειδή τα πραγματικά φαινόμενα είναι δύσκολο να περιγραφούν (που συχνά είναι), αλλά διότι ο υπερφυσικός είναι μεταφυσικός προσωποκράτης. Προβάλλει συστατικά της προσωποσύνης/ προσωπότητάς του στο Παν, διότι είναι ο ίδιος πρόσωπο (φορέας προσωποσύνης/ νοήμονας με ατομικότητα/ person/ personhood-bearer/ personhood-exhibitor), διότι αυτό του είναι συναισθηματικά αρεστό.

Ημίθεοι για το Θεό τους

-Αν είμαστε μόνοι στο σύμπαν τότε ο Θεός θέλοντας να φτιάξει μια πίτα στην κουζίνα του γέμισε όλο τον πλανήτη αλεύρι...

-Η απλά πειραματιζότανε.

-Οι τέλειοι δεν πειραματίζονται..δημιουργούν τέλεια κάτι ..τέλειο..

-Όμως οι άνθρωποι είναι ατελείς, αλλιώς είμαστε Θεοί (ρε μπας και είμαστε και δεν το ξέρουμε;)

-ή ο Θεός δεν είναι τέλειος (κάτι που δεν γίνεται) ή δεν υπάρχει..

-και γιατί ο Θεός να είναι τέλειος; Αλλά τί λέω, δε μπορείς σαν κοινός θνητός να καταλάβεις την πολυπλοκότητα του μηχανισμού του να είσαι Θεός και ατελής! Χρειάζεται να γίνεις τουλάχιστον Όσκαρ Ουάιλντ

-ή έστω μπυροκράτης ..--sn00by 20:22, 26 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)

“Μόνος το τέλειο μπορεί να αντιληφθεί την ατέλεια του Θείου.”

- Άθεος για το ΘΕΌ.

Γιατί τόση λογοδιάρροια για το Θεό; Αν συνεχίσει αυτό θα βάλω ταμπέλα αηδίας!Α...ς

Τι είπε ο Θεός

“Είμαι ΏΟΝ!”

- Ο Θεός στο Μωυσή δημιουργώντας τη μεγαλύτερη παρεξήγηση της ιστορίας

“Μα το Εγώ μου, εγώ το έκανα αυτό;;”

- Ο θεός όταν είδε τον Μητσοτάκη .

“Είμαι και ο πρώτος!”

- Ο Θεός για τον εαυτό του.

“Γιατί όλοι με αγαπάνε λιγότερο από το γιο μου ;”

- Ο Θεός για τα συναισθήματα του γιου του.

“Κατίνα, δε μαζεύεις τη μπουγάδα ;”

- ο Θεός; για την Κατίνα;

“Κλείστε το παράθυρο, μιλάει ο ΓιωργάκηςΑντωνάκης.”

-

“Δε με άρεσε αυτός ο Ιούδας, τι δουλειά είπαμε κάνει ;”

- Θεός στον Τζέζους για τον Ιούδα

“Πωπω...τί έφτιαξα ο αθεόφοβος ;!”

- Ο Θεός για τον εαυτό του.

“Ρε μπαμπά, είναι ανάγκη να το πιω αυτό το ποτήρι;”

- Σκάσε και ρούφα ο θεός στον γιο του για το ποτήρι.

“Δεν με χρειάζονται πια. Έχω βρεί άλλον άνθρωπο γι'αυτό”

- Ο Θεός για Τσακ Νόρις.

Τι είπε ο γιος

“Ρε πατέρα, πάρε το φωτοστέφανο από εδώ ! Μου πέφτει στα μάτια !”

- Ο γιος για το φωτοστέφανο.

“Πωπω...τί έφτιαξα ο θεάνθρωπος !”

- Ο ημίθεοςΘεάνθρωπος για αυτό που έφτιαξε.

“Ουπς, λάθος λεπρός.”

- Ο γιος για ένα μικρό λάθος.

“Πατέρα, είσαι σπίτι ;”

- Ο γιος μιλώντας στο κινητό με τους γονείς του.

“Καλά ο σταυρός που κολλάει;”

- Ο Χριστός για το σταυρό.

“Πατέραααααα!!! Γιατί δεν με κάρφωσες;”

- ο γιος την ώρα της σταύρωσης.


Επινίκιος ύμνος

Επινίκιος ύμνος - η κίβδηλη εκδοχή της Βικιπαίδειας

Άγιος, άγιος, άγιος, Κύριος Σαββαώθ, πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης σου, κ.λπ". Τον ύμνο αυτό ψάλλει ο ...


το αυθεντικό εβραϊκό κείμενο:


Άγιος, άγιος, άγιος, γαμιάς, μάγκας, με γκόμενες, ηρωίνη, λεφτά κι αμάξια ο Κύριος Σαββαώθ (ενίοτε κι Επίμερος Σαββαώχ μαλάκα μου), πλήρης ο ουρανός από Εβραίους και η γη της δεξιάς σου σπαρμένη με ναζί, και Ταλιμπάν και Ταλιμπάν.


Τον ύμνο ψάλλουν ψύλλοι, ψημένοι σε καντήλι.



κυρίως → ψευδαντώνυμο: επί μέρους, (επιμέρους)


Κύριος → ψευδαντώνυμο: Επίμερος

Το ακριβές αντώνυμο του Κύριος είναι το Δεύτερος.


γλωσσολογική επιμέλεια: Yes Όργιος Μπαρμπουνιώτης

Ατάκες φλερτ/ερωτοτροπίας προς θρησκευόμενα και πνευματιστικά άτομα

  • Αν ήμουν φιλί στα χείλη σου θα με σκούπιζες ή θα με άφηνες να σε διαποτίσω με την επίγνωση της καταληκτικότητας του θανάτου;

Η μη ύπαρξη της παντοαξιωματικότητας ακυρώνει τον Θεό

Δεν υπάρχει αξιωματικό σύστημα χωρίς ατέλεια (βλ. αξιωματική μη πληρότητα, αξιωματική ασυνέπεια και μη υπολογισιμότητα). Δεν υπάρχει το παντοαξιωματικό σύστημα (= Βράχμαν) = το αξιωματικό σύστημα που εμπεριέχει όλα τα αξιωματικά συστήματα. Αν ο Θεός βασίζεται σε μη κανονικότητες, τότε δεν θα έχει συγκεκριμένα ταυτοτικά χαρακτηριστικά, αλλά κυρίως δεν θα έχει καν υπόσταση χωρίς συγκεκριμένη θεμελίωση. Η φυσική αξιωματικότητα είναι πεπερασμένη τουλάχιστον τοπικά και ορθολογική βάσει της κβαντικής θεωρίας πεδίου, και διαχειρίζεται τα προβλήματα της αξιωματικότητας με τον θεμελιώδη περιορισμό (η φυσική δεν είναι μαθηματικά, απλώς είναι μεταγράψιμη στα κοινά μαθηματικά/ η φυσική είναι αλλομαθηματικά διαφορετικής αξιωματικότητας με εστίαση στην εσωτερική λογική συνοχή και την αυθαίρετη αυταιτιότητα. Αυθαίρετη διότι άπειρα άλλα σύμπαντα υπάρχουν διότι έχουν λογική θεμελίωση). Ένα σύμπαν δεν μπορεί να είναι το Παν, διότι δεν είναι μόνο ένα εφικτό, ούτε προέρχονται από αναίτια μαγική προσωπότητα).

The story of mathematical proof – with John Stillwell – The Royal Institution – YouTube https://www.youtube.com/watch?v=S1AEWuCFq6A

Πχ η κβαντική απροσδιοριστία Heisenberg, η φυσική εντροπία, η πληροφοριακή εντροπία, και η χωρεπέκταση = οντολογική εντροπία, μπορούν να θεωρηθούν αλγοριθμικοί τρόποι διαχείρισης (η ακύρωση είναι ανέφικτη όλων των αξιωματικών προβλημάτων ταυτόχρονα) των προβλημάτων της φυσική αξιοματικότητας του συγκεκριμένου σύμπαντός μας. Άλλα σύμπαντα θα έχουν διαφορετικές οντοαξιωματικές = φυσικοαξιωματικές τεχνικές.

Μεταφυσική προσωποκρατία

metaphysical personocracy

The view that
personhood is dominant
over the things metaphysics studies (the first principles of things, being, knowing, identity, time, space and other abstract concepts)
sometimes via a person or persons,
most often imaginary.
person + krátos (power, dominance)

Is God a philosophical (mereological) simple (μερολογικό απλό)?

Is the personhood and the ousia/divine essence/substance of God an indivisible "simple"?

• If so any bearer of personhood is God (no hair hypothesis on the personhood of God; if there are hair = subtleties/specifics, then he cannot be a mereological simple)

• If not (if the personhood of God and his ousia are non-tautological; then these properties are more fundamental constituents of God; and God being nonfundamental cannot be God and exist).

Personhood necessarily requires informational components (memories, processing mechanisms, connectome, etc.) even in the case of the idealise mind informationally approached (via information theory).

Debunking the self-causation and cosmogonicity of personhood is deeper atheism than attacking hyponymic theisms

see: hypernymy (superordinance) and hyponymy (subordinance)

Those who mostly disagree (everyday theists and deists don't usually deem it deeper): Methodological agnostics and atheists who claim that the burden of broof is on the one (theists) who introduces ideas like the self-causation and cosmogonicity of personhood (god).

objection: The attribution of the burden of proof to some cohort isn't a reason not to expose and debunk fallacies. Merely claiming that "the burden of broof is on the one who makes up stories" cannot stop other thinkers from rigorously debunking a claim.

example: Some mentally ill people invent stories which are presented as facts. This isn't a reason: 1. to stop examining their mental illness via neuroscience and psychology (but psychology is interpretational thus it has to be combined with neuroscience), 2. exposing the fallacy of their story.

Exposing fake news spread by conspiracy theorists is necessary and helpful, because most people aren't conspiracy theory adherents and are able to judge fallacious claims when they are thoroughly exposed and examined rigorously.

Usually the methodological agnostics and atheists who oppose debunking the self-causation and cosmogonicity of personhood aren't as deeply atheists (against the self-causation and cosmogonicity of personhood [against the God hypothesis]) as they claim they are. Many Australian atheists do that (not all of them, and it's not only an Australian phenomenon; I know that from personal experience. People who seem radical atheists (YouTube cartoonists against the myth of God an other supernaturalisms [supernatural beliefs]) don't expose the core of theism: the belief without factual proof or rigorous logical analysis that personhood (and a bearer of it in monotheism) is self-caused and cosmogonic.


Why personhood should be mentioned?

1. Without personhood we cannot define the nature of persons.

2. Theories should be generalisable when possible. The Tao is an impersonal divine field, but personhood-compatible with personocratic purposes arising from ethics, values and esthetics.

3. If the personhood of God isn't self-caused and separate from cosmogonicity (cosmogonic ability) then God becomes a mereological complex (being not a simple). God being presented as a mereological complex with separate and evolving properties (not eternally permanent and beginningless) even if he somehow existed, he's not necessarily the conscious originator of all (if God eternally preexisted he wouldn't have time to cause himself, thus his existence would have been a natural phenomenon not caused by him; if God caused himself he isn't eternal; if time is not experienced linearly by God he still cannot violate the laws of causality [the idealised information theory causality at least]; if God is beyond logic most scriptures are wrong, because without rigorous logic not only ethics cannot arise but neither the ontological specifics of existence [ontologically [not interpretationally/epistemologically] nondefined natures aren't restricted to specific identity and characteristics and they cannot emerge in the first place]).

• If (some) theists admit that it wasn't God's personhood self-caused and cosmogonic, then they open the possibility to impersonal cosmogonies. They are not true theists but "unwitting agnostics".

It wasn't solely personhood responsible? Then God is a mereological complex and an ontological complex. He has complex nature regardless of his state of materiality. Thus he's not utterly fundamental. But we might accept that the deepest layer of reality is a complex connectome and not a mereological simple. Then still we'll have to prove that personhood and personocratic biases (ethics, values and esthetics) are necessary constituents of the most fundamental cause. But personhood and its biases are not the utmost fundamental foundation of deep causality when rigorously examined (information theory analysis of the general properties of the personhood-bearing thinking organ/generic mind). Not even the foundations of the quantum mechanics of the universe of humans isn't the deepest causal layer. Mathematical logic is (and the foundations of mathematics and mathematical logic); but it doesn't exist in itself but only via systems able to meet the criteria of substantiality (see: David Deutsch's constructor theory).

Why mathematical logic is more fundamental than common sense? Because: 1. common sense being nonrigorous it includes a lot of biases, 2. common sense (analytical abilities of the brain or some ideal mind) without science isn't able to collect the facts and provide the cohesive analytical proofs.

Why substantiality is necessarily based on logical procedurality? a. Because causality is necessary between acts and events (otherwise actions wouldn't be attributable, neither the supposed divinity of God and his deeds), b. because ontological (not interpretational/epistemological) nature necessary is logically built. Uncausal arbitrariness isn't restricted by its ontological nondefinition to specific attributions; thus the natures of things wouldn't even have attributes to exist in the first place.

• If the personhood of God is tautological/indistinguishable to his ousia/divine essence/substance then any bearer of personhood (person/thinker/self-aware pensator of his/her individuality) is God, otherwise their personhood is corrupt/incomplete/amputated. But theists distort the definition of tautology/indistinguishability. Distortions and fallacies do not constitute valid proofs though.

η προσωποσύνη είναι υπερώνυμη των φορέων της

personhood is hypernymous to God

Personhood is a wider term than any of its specific bearers. The hierarchical superiority of personhood, and his divine state may replace thus prove the inexistence of God (may because we have to examine their state of substantiality in order they prevail).

Personhood and the state of divinity cannot exist / are not physically substantial without to be borne by their bearers.

Thus the hypernymy (hymernymicity: the state of being hypernymic) of personhood and the divine state cannot prove or disprove in themselves God's inexistence (they leave the matter open; except if we postulate that a substantial God has also to be hypenymic to ideas; then necessarily God cannot exist because he's not the most general case [he has character; he likes specific thinks, etc.]), except if God is a mere notion; then he cannot be God because he's not the hierarchically highest-order notion.

In common monotheism, God is superior to everything, including notions/abstract ideas; thus God (the strongest possible God) necessarily cannot exist.

Other ways to prove God's inexistence:

1. Personhood is not the most fundamental part of mathematical logic which is the nearest field possible to ontoaxiomatics (the axioms of nature itself); personhood is the result of natural processes which are compatible with mathematical logic.

2. Personhood and the divine state don't describe the substantiality of a sole God; polytheistic foundations are problematic, because it's hard to built an algorithm which terminates the number of gods; and prove that this is the only algorithm of this nature, and that this algorithm is the only which defines the foundations of substantiality; but that is wrong because there isn't a sole nature of substantiality.

3. Substantiality is relative. No absolute and generic hierarchy of everything substantial exists, thus God cannot be order above everything and be God; thus necessarily he cannot exist; and this statement is correct, because there are no generic rules for substantiality due to fundamental reasons and not due to human inability. God necessarily cannot exist.

4. There is no Everything/the Whole/the All as a sole entity; and this statement is correct, because there is no set of all sets, no system of all systems, no omnimultiverse, etc. (see my older texts). Thus God cannot control it neither can he be compatible to it with mathematical logic (or similar approaches to mathematical logic). We cannot use arbitrary non-logic, because nothing would have a foundational connectome and an ascribable nature.

5. more things I have to work on later... ask me...


___________________

(ironically) If God is nonsubstantial and doesn't exist, can he exist?

Answer: It depends on how much egotistical a fallacious bearer of personhood is, craving to deem it foundational to the Everything and its constituents, before s/he defines the purported Everything and personhood.

Γιατί η προσωποσύνη δεν είναι μερολογικό απλό και οντοαξιωματικότητα = Γιατί δεν υπάρχει αυτόγονος κοσμογόνος νοήμονας εκ του τίποτα / Why personhood isn't a mereological simple and an ontoaxiomatic system / Why the purported self-caused cosmogonic person ex nihilo doesn't exist

If God changed his state into existence: 1. his state is amenable to change being a change, 2. he had a beginning.

If God eternally preexisted he's a natural phenomenon, thus God is the impersonal nature itself and the personal "he", is not (cannot possibly exist). But nature is not a person and claiming that atheism is theism is a language distortion; a mismatch between words and meaning.

The prerequisites for personhood are neither cosmogonic nor the deepest ontoaxiomatics, which is fundamental mathematically logical procedures which do not immediately comprise universes, persons and anything complete but they create a procedural connectome of universe-like substantiality via the interactions of fundamental components. We cannot have complete functional mereological simples without their ontoaxiomatic connectome; and personhood doesn't meet the prerequisites for mereological simplicity and fundamental universe-like basis for ontoaxiomatics.

__________


There is no omniaxiomaticity / axiomatic system of all axiomatic systems. Thus no purported personhood-bearing ontoaxiomaticity can control the incoherent All/Everything/Whole (the Everything isn't a single set, system, etc.).

__________

Why there is no God?

• God is a person, not the impersonal but metaphysically personocratic Tao neither impersonal physicalism.

• The criteria of personhood aren't ontoaxiomatically fundamental. (Ontoaxiomatics means list of axioms which are the foundations of some of the infinite possible substantial natural worlds. The ontoaxiomatics and the natural worlds exist necessarily because they are compatible with mathematical logic [or alternative mathematical logics; infinite mathematical logic variants exist with different axiomatics]. Ontoaxiomatics should be coherently and causally formed as a whole; and not eclectically as in scientoaxiomatics [axioms of science], because only coherent natures can be self-caused due to mathematical logic. Incoherent eclecticism doesn't meet the causal coherence criterion. A blockchain-like axiomatics is a possible entropic/ever-evolving ontoaxiomatics (natural-system axiomatics).).


Personhood isn't in itself the most fundamental axiomatics, because it is based on more fundamental ingredients like memories, emotions, data expression, processing and computational patterns. If God isn't fundamental he cannot be; he doesn't meet the divine criteria like his ontoaxiomatic self-causality.

Η εσωτερική δομή του θεού ως παραλληλισμός με το σύστημα των quark

Είναι μούχλας ο θεός;

Even if God had free will to act satanically and never did even once, his behavioural inhibition acts as a limiter. Thus he necessarily has no free will, because freedom has to be exhibited and not be permanently unexpressed. Thus God by not having free will, doesn't meet the prerequisites for his existence, and necessarily doesn't exist.

Δισκογραφία

  • από τον Reverend: youtube.com/watch?v=JdpZSIajSSY