Φρικηλεξικό:φλούξους

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Αναθεώρηση ως προς 18:47, 25 Φεβρουαρίου 2015 από τον ArixiDiatirisis Mikromoynyxi (συζήτηση | συνεισφορές) (Νέα σελίδα με '== Φλούξους == "Φλούξους" λέγεται αυτό που κάνει ο καλλιτέχνης που έχει ψυχή και πάνω απ' όλα ν...')
(διαφ.) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφ.) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφ.)
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Φλούξους

"Φλούξους" λέγεται αυτό που κάνει ο καλλιτέχνης που έχει ψυχή και πάνω απ' όλα νοημοσύνη πεντάχρονου. Γενικά, χαρακτηρίζεται ως το κίνημα της "αντιτέχνης" και ουσιαστικά έχει τις ρίζες του στην προϊστορική εποχή (βλ. τα ζωάκια που σχεδίαζαν οι άνθρωποι των σπηλαίων).


Ετυμολογική Προέλευση της λέξης

Η λέξη "Φλούξους" προέρχεται από τις λέξεις Φλου και Ξου, γιατί όταν πρωτοεμφανίστηκε το κίνημα, οι άνθρωποι έπαιρναν καθημερινά αντικείμενα που έβρισκαν σε δημόσιους χώρους (πχ κοτρώνα) και τα χρησιμοποιούσαν για να τρομάξουν και να διώξουν τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά (εξ' ού και το ξου). Τέλος μετά της δύο λέξεις, βάζουμε και ένα ς για να γίνει πιο σούπερ-γουάου και να μοιάζει με Λατινική λέξη.


Πώς γίνεσαι καλλιτέχνης του Φλούξους;

"Καλλιτέχνης" στο κίνημα Φλούξους, ονομάζεται οποιοσδήποτε τοποθετεί ένα καθημερινό ή μη αντικείμενο σε δημόσια θέα (πχ μια κουράδα στην πλατεία Συντάγματος). Δηλαδή, αν εσύ αγαπητέ αναγνώστη πάρεις μια κουτσουλιά και κολλήσεις σε ένα άγαλμα, έγινες καλλιτέχνης του Φλούξους!!!! Well Done!!!!