Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Σπαθί»

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
(Αντικατάσταση σελίδας με ''''ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΡΧΙΔΙΑ '''')
μ (Ανάκληση των αλλαγών 94.71.181.11 (επιστροφή στην προηγούμενη αναθεώρηση Fililost))
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
  +
[[Αρχείο:Mp181.jpg|right|120px]]
'''ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΡΧΙΔΙΑ '''
 
  +
  +
Το '''σπαθί''' είναι όπλο παραδοσιακά πειρατικό, που σου επιτρέπει να μπουκάρεις σε ένα οποιοδήποτε όχημα ή ακίνητο και να πάρεις ό,τι γουστάρεις χωρίς πολλές αντιρρήσεις. Στη σύγχρονη εποχή δε χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου, αφού τη θέση του έχει πάρει το [[μέση|μνι]] (σπαθί version 2) που χρησιμοποιείται με την ίδια ή και καλύτερη αποτελεσματικότητα για τους ίδιους ακριβώς σκοπούς.
  +
  +
==Συσχετισμοί==
  +
Η σχέση μνιού και σπαθιού παρέμεινε για πολλά χρόνια στο [[Η μεγάλη αλήθεια|σκοτάδι]], χάριν σε συνωμοσίες αιώνων. [[Δημοσθένης Λιακόπουλος|Γενεές ολόκληρες]] είχαν την εντύπωση πως το μνι και το σπαθί δεν έχουν καμία, μα καμία απολύτως σχέση, μέχρι το 1991, όταν η ταινία "Mediterraneo" βραβεύτηκε με [[Βραβεία|Όσκαρ]]. Κατόπιν τούτου, η γνωστή ηθοποιός [[Βάνα Μπάρμπα]], που έπαιζε στην προαναφερθείσα ταινία, μέσα στον ενθουσιασμό της είχε δηλώσει "Εγώ το [[Υποχρεώσεις|Όσκαρ]] το πήρα με το σπαθί μου", καταστρέφοντας σε κλάσματα δευτερολέπτου τους κόπους (αιώνων, όπως είπαμε) που είχαν συσκοτίσει τη σχέση των δύο υπερόπλων.
  +
  +
==Μεγάλοι σπαθιστές==
  +
Βιρτουόζος στο σπαθί ήταν ο [[Ζορρό]] (γνωστός και ως Ζούπερμαν), αλλά δυστυχώς ήταν και αυτός [[μουνείλωτας|θύμα των περιστάσεων]] όπως θα ξέρετε όσοι διαβάζατε μικροί τις περιπέτειες του.
  +
*[[Ανακίνιος Ουρανολάτης]]
  +
*[[Γιόντα]]
  +
*[[Λεωνίδας]]
  +
*[[Λόρδος Αργύριος Ά]]
  +
*[[Η αδελφότητα του Κάμελοτ]]
  +
*[[Λαυρέντιος Μαχαιρίτσας]]
  +
*[[Μαγκάιβερ]]
  +
*[[Κουταλιανός]]
  +
  +
[[fi:Miekka]]
  +
[[ja:剣]]
  +
[[no:Sverd]]
  +
[[pl:Miecz]]
  +
[[pt:Espada]]
  +
[[ru:Меч]]
  +
{{Εφευρέσεις των Ελ}}
  +
[[Κατηγορία:Όπλα μαζικής καταστροφής]]
  +
[[Κατηγορία:Επικίνδυνο σε χώρους εργασίας]]

Αναθεώρηση της 11:25, 29 Οκτωβρίου 2012

Mp181.jpg

Το σπαθί είναι όπλο παραδοσιακά πειρατικό, που σου επιτρέπει να μπουκάρεις σε ένα οποιοδήποτε όχημα ή ακίνητο και να πάρεις ό,τι γουστάρεις χωρίς πολλές αντιρρήσεις. Στη σύγχρονη εποχή δε χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου, αφού τη θέση του έχει πάρει το μνι (σπαθί version 2) που χρησιμοποιείται με την ίδια ή και καλύτερη αποτελεσματικότητα για τους ίδιους ακριβώς σκοπούς.

Συσχετισμοί

Η σχέση μνιού και σπαθιού παρέμεινε για πολλά χρόνια στο σκοτάδι, χάριν σε συνωμοσίες αιώνων. Γενεές ολόκληρες είχαν την εντύπωση πως το μνι και το σπαθί δεν έχουν καμία, μα καμία απολύτως σχέση, μέχρι το 1991, όταν η ταινία "Mediterraneo" βραβεύτηκε με Όσκαρ. Κατόπιν τούτου, η γνωστή ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, που έπαιζε στην προαναφερθείσα ταινία, μέσα στον ενθουσιασμό της είχε δηλώσει "Εγώ το Όσκαρ το πήρα με το σπαθί μου", καταστρέφοντας σε κλάσματα δευτερολέπτου τους κόπους (αιώνων, όπως είπαμε) που είχαν συσκοτίσει τη σχέση των δύο υπερόπλων.

Μεγάλοι σπαθιστές

Βιρτουόζος στο σπαθί ήταν ο Ζορρό (γνωστός και ως Ζούπερμαν), αλλά δυστυχώς ήταν και αυτός θύμα των περιστάσεων όπως θα ξέρετε όσοι διαβάζατε μικροί τις περιπέτειες του.